Citiraj Su1 prvotno napisa Vidi poruku
Ovo za privatne sam napisala jer vidim da ov
dje na forumu vecina dijeli gin na socijalne( tko god ij je tako nazvao) i privatne.obzirom koliko zena svaki pregled leti kod privatnika dalo bi se zakljuciti da si dobra polovica moze priustiti porod kod privatnika: po svojoj mjeri". I kao sto sam prije navela,treba postivati privatnost,ako su za istu ispunjeni svi uvjeti,ali nadalje,treba pojam privatnosti u javnoj ustanovi kao sto je bolnica razlikovati od privatnostti u vlastitom domu.
Kao prvo, kao sto je netko vec napisao, svi pregledi kod privatnika tijekom trudnoce placaju se 10 puta jeftinije od poroda kod privatnika.
Druga stvar, zasto idem kod privatnika koji cak ni ne radi u bolnici u kojoj cu roditi? Jer su u toj bolnici koja je drzavna, ginekolozi sebi uzeli za pravo da je privatiziraju, pa redovno da oprostis seru trudnicama koje dodju na ctg u bolnicu ako ne idu i privatno kod njih, odbijaju im rastumaciti nalaz, itd.
Treca stvar, za ono sto mi ovdje trazimo i zelimo potrebne su tri stvari - zastor oko kreveta, prekrivac preko nogu i topla ljudska rijec. Pa ako je cistacica bas toliko i neophodna u sobi tijekom izgona, osjecat cu se kao covjek, pokrivena i okruzena ljubaznoscu i toplinom.
A ne kad nas kao krave postroje, jednu do druge, gole do pasa i rasirenih nogu i hladno zaviruju i komentiraju.