Citam vasa iskustva i ne vjerujem. Stvarno mi je zao sto su neke od vas morale proci i ne mogu vjerovati da se u tolikoj mjeri ne postuje, necu napisati privatnost, nego ljudsko dostojanstvo u nekim rodilistima. Bas me to i rastuzuje i ljuti.
Ja sam tri puta rodila u Rijeci i jednom prisustvovala porodu i ne mogu se pozaliti....
Izmedju radjaona su vrata koja su ponekad zatvorena, ponekad otvorena ( ipak osoblje mora prolaziti tuda), ali su kreveti tako smjesteni da ne vidis drugu rodilju. Nisam bila potpuno gola nego u spavacici koju sam dobila kada sam zaprimljena, a podignula sam je do struka na krevetu. Medjutim, pokrili su me onom zelenom plahtom. Sa studentima nisam nikada imala susret, tako da ne zna kakva je procedura sto se toga tice.
A to cekanje vizite s rasirenim nogama......ajme....ja to nisam dozivjela. U Ri bi sestra pregledala rez kome treba prije vizite i to na taj nacin da diskretno pomaknes gacice i ulozak. Ja nijednoj cimerici nisam nista vidjela dok se to radilo. A vizita proseta sobom, pita svaku kako se osjeca i to je to.
Vrata od sobe su nam bila zatvorena, tako da nisam osjecala nedostatak privatnosti ni sto se tice dojenja.
Jedino mi je malo smetalo sto vrata od wc-a i tusa nemaju kljuc, ali moramo razumjeti da ne bi bilo dobro da kojoj rodilji bude slabo ili se srusi, a zakljucana je u wc-u.