Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: trudnoca i zdravlje

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno trudnoca i zdravlje

pozdrav,
    citam razne teme na ovom forumu vec duze vrijeme.
    zelim se pripremiti za trudnocu u smislu da moje tijelo bude u dobrom stanju.
    to se odnosi na visak kilograma (oko 15 kg viska) i pusenje.

osim toga, oko godinu dana sam pila ljekove (nevezano za trudnocu) ali sam prestala prije 6 mjeseci i smatram da se u ovom razdoblju tijelo potpuno ocistilo od tih lijekova.
    sada trenutno radim na prestanku pusenja i odbacivanju viska kilograma.

trudim se unositi sto vise svjezeg voca i povrca.
    isto tako, u posljednje vrijeme cujem da se preporuca piti folna kiselina 3 mj prije zaceca a to bih isto htjela izbjeci i zanima me na kojim pretragama se vidi razina folne i da li mi fali nekih vitamina?

zanima me vase misljenje...znam da je ovakvo pripremanje tijela dobro, ali ne bih htjela pretjerivati jer mozda je zapravo bolje ne razmisljati puno o tome nego kada se dogodi trudnoca...
    ako netko ima savjet, bit cu zahvalna

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

kiri mozda si malo prerevna, lijekovi, pusenje, dijeta, analize vitamina, vecina zena se ipak ne priprema za T tako detaljno

lijekove si možda izbacila iz organizma već dva tjedna nakon prestanka terapije, ovih 6 mjeseci je preporučio liječnik ili si to odredila odokativno?
    pusenje, to probaj odbaciti odmah, ako ide, a ako ne ide bar smanji!
    analiza vitamina ti sada nebude nista koristila osim ako nemaš manjak, ali ako je sada normalna razina u T ce postojati povecana potreba, zato vecina zena pije folnu, pogotovo u 1. tromjesecju i mislim da neces pogrijesiti ako ju pocnes piti onog trenutka kada ostanes T!
    dijeta, eh da, a kreni na dijetu radi sebe, ali moras znati da kada ostanes T stroge dijete prestaju, nema prezderavanja, ali nesmijes ni gladovati!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

hvala ti na odgovoru.
    imam sad 80 kila i to me najvise muci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •