Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: opet kašalj...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno opet kašalj...

Ja stvarno više ne znam što ću.
    Svakih mjesec dana nova boleština. Nakon tjedan dana bolovanja doma opet ga odvedem teti na čuvanje - pet dana bio je mir, a sad opet kašlje kao slon, zakašljava se u snu pa ne može spavati i pun mu je nos. Najviše se bojim da će se hunjavica opet iskomplicirati u temperaturu (kao što smo imali već jedno 3-4 puta ove zime), pa opet na bolovanje, i tako ukrug.
    Ne želim ni misliti kako bi to izgledalo da je u "pravim" jaslicama.
    Postoji li neki način da bolje postupamo kod hunjavica i kašlja? Zasad radimo sljedeće:
    -špricamo nos fiziološkom otopinom (i pokušavamo isčistiti koliko se da, ali sve ostaje tamo gore u sinusima)
    -dajemo mu Operil P (dječji) prije spavanja, da lakše diše
    -mažem mu prsa s dječjim balzamom - opet da lakše diše
    -pije, točnije, nalijeva se Prospanom (obožava ga) - uopće ne vidim efekt, jer i dalje kašlje
    -i dajem mu Petrovićev med već tri mjeseca, ali sa slabim učinkom
    Znam da može biti i gore, ali ni ovo nije baš zabavno. Postoji li nešto što možemo napraviti da bude bolje?

Visnja71

Početno

Da li ste radili bris grla i nosa? Meni je malicka 2,5 godine , mjesec dana joj curi nos, nakon toga javi se kasalj, bez temperature, bris pokazao bakteriju, dok je nalaz krvi bio skroz uredan i tako zavrsila na sumamedu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne. Ali prije dva tjedna je popio kuru sumameda (bez brisa )

A prekosutra se trebamo i cijepiti...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Koliko ja znam kad su u pitanju bakterije summamed bi trebao pomoći.
    Kod nas je slično...od Prospana ništa- ni od Bisolexa protiv šlajma. A ni od sumameda, Klavocina, Cedaxa...
    Možda je alergija...
    Sutra se naručujemo na Srebrnjak...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Predlažem bris nosa i grla.
    Mislim da je cijena jednog brisa 35 kn (ako ne možeš dobiti uputnicu).
    Postoje bakterije na koje Summamed nema nikakvog učinka i nisu rijetke.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Uzmi aroma lampicu i stavi 2 kapi eteričnog ulja čajevca na vodu u prostoriji u kojoj dijete boravi. Također možeš razmutiti 3-4 kapi tog ulja u žličici meda i sve skupa rastopiti u vodi za kupanje (nikad eterično ulje direktno u vodu!) Neće ga izliječiti, ali može pomoći. I nema štetnih posljedica. I naravno, posjeti liječnika.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Opet.
    Ako je ikako moguće pokušajte naći tetu čuvalicu koja će čuvati samo njega.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vidiš, i o tome sam razmišljala, ali nisam sigurna da bi to bilo dobro rješenje.
    Naime, on voli ići kod ove tete, veseli joj se, i voli drugu djecu ondje. Vidim da to povoljno djeluje i na njegov socijalni razvoj (inače je malo "zakočen" u kontaktima s drugim ljudima, dulje mu treba da se oslobodi, miran je - pa mi je drago da ima bar nekakav kontakt s drugim ljudima i djecom). A nisam sigurna da bi boravak u stanu bio bolje rješenje - znam nekoliko ljudi kojima su djeca non-stop doma i opet svako malo nešto poberu.
    Uostalom, kako spriječiti da MM svako malo donese doma hunjavicu i prehladu? Trebali bismo onda svi u izolaciju, i to svatko zasebno.
    Sutra smo ionako kod doktora na sistematskom (nadam se ne i na cijepljenju, još mu samo to fali), pa ćemo vidjeti. I ja bih najradije bris grla i nosa. I to i njemu i sebi.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tanja, NIKAKO ga ne daj cijepiti dok ne bude potpuno zdrav!!! ništa se neće dogoditi ako pričekate koji tjedan, stvarno nije vrijedno rizika!

nemam savjet za kašalj, samo šaljem ozdravilice...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Pa neće ga doktor ni cijepiti ako nije skroz zdrav. Tako je nama erkla naša...
    Joooj Tanja, ne znam što da ti kažem, i mi smo u istoj fazi već mjesec ipo dana, zadnje je pokupila upalu oka, jer smo je nakon mj. dana izveli konačno prvi put vani na zrak, pa se to iz oka slilo opet u nos i grlo, pa opet imamo fibru, i od danas pijemo Sinersul... Puna mi je kapa više...
    Držim ti fige, Andreju šaljemo puse
    Kako ti podnosi Petrovićev med? Ja bi počela davati Marti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej obožava Petrovićev med, ali on i inače voli slične stvari, pa nije neko mjerilo. Meni osobno se od tog meda povraća, grozan mi je, a on se oblizuje i još liže praznu žlicu, a kad ga pitam hoće li meda, sav sretan viče "mema! mema!" i trči u kuhinju
    Ali on obožava piti i Prospan, i vitaminske kapi, i na sumamed se oblizivao... a kao tromjesečna beba se veselio preparatu željeza... tako da stvarno nije mjerodavan.
    I opet - toliki pripravci, sve za imunitet, a na kraju nema koristi. Opet je često bolestan.

Tinkie winkie, Marta ne ide u jaslice? Koliko se sjećam nju baka čuva?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, da , i Lea se jako veseli lijekovima uvijek sretno viče LEK! LEK!
    Možda joj se sviđa to što lijeka ima malo.

Ja sam inače dosta ozbiljno počela razmišljati o nekakvom vrtiću za Leu od jeseni, možda onom Montessori u Malešnici, baš radi socijalizacije i druženja sa djecom, ali me strah da će biti bolesna čitavo vrijeme.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bok!
    Moja Ela (22mj) je uredno u vrticu-jaslicama, manja grupa djece (10-tak) i pouzdano mogu reci da nije jako vazno je li djete u jaslicama ili ima tetu cuvalicu, ili je doma,.... jer ne zivi pod staklenim zvonom! Svuda je izlozeno virusima i bakterijama, naravno nije isto da li je doma samo ili je u grupi od vise djece! Ali u nasem slucaju Ela je i kad je bila doma uredno pobrala temperaturu i ostale 'pratece radosti' bronhitisa!
    Mi smo popili 4 antibiotika u mjesec dana i nakon toga se prebacili homeopati i eto tek nakon 3-4mjeseca nekako smo se uspjeli rijesiti bronhitisa i dovesti imunitet na 'zelenu granu'!!! (cijelo to vrijeme smo u jaslicama i nije bilo temperature ali svaki tjedan na kontrolu i druga terapija i paralelno magnetna terapija)
    A, sto se tice svih tih dodataka ishrani, lijekova biljnih i sintetickih ...
    Sve je individualno!!! Nama je Ela super reagirala na: propolis! ali i na svu silu slicnih pripravaka - samo kako kada!!! Hocu reci nemojte trositi novce bez pregleda i savjeta strucnjaka!! Jer toliko hvaljena 'Zelena Magma' noj bi cak i stetila da smo je koristili!
    Tako da ako imate volje odite homeopati!!
    Nama je jako pomoglo!

Takodjer, nemoj koristiti Operil to je zivi otrov! Mi smo koristili i jos uvijek koristimo 'prpolbaby' spray za nos !!! Ne ostecuje sluznicu, slobodno spricati 4-5 puta dnevno!!! Jako je dobar i Aloa First sprej (velika boca i kosta 180kn) iako je primarno za kozu ali mi smo i to znali spricati u nos i pomagalo je!!! Ako u 1-2 dana ne prodje sa propolis sprejom nama bi dr. preporucila Garasone kapi za nos (to je dosta djelotvorno - antibiotik) ali srecom nije nam trebalo!!!

Sretno.........

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

.... zaboravih, sto se tice kaslja smetale su nam gljivice u stanu!
    Koje smo uspjesno uzgojili sa susenjem robe u stanu i slabim vjetrenjem prostorija ...
    ali kad smo se njih rijesili skupa sa koristenjem homeopatskih pripravaka.. izvukli smo se! :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo nas od pedijatra... Andrej ima bronhitis Opet smo na antibiotiku (ovaj put klavocin).
    Naravno da se nismo cijepili.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ljubek mali

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li se inhalirate? Moje obje curke su sklone bronhitisima ali nas spase inhalacije. I Mirti su se konačno smanjili simptomi - ima 6 godina i trudimo se da je ljeti bar 3 tjedna na moru. Moram se pohvaliti da ovu zimu nije imala bronhitis. Leda je još u kritičnoj fazi (ovu zimu 1X), ali kad dobije solumedrol inhaliramo 3-4 dana i sve je ok.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Srećekica mala....

Obavezno mu daj što više Lgg jogurta da ne ošteti želučić i crijeva sa antibioticima...(imaš i onaj LGG u malim baby bočicama - znam da slabo pije jogurte)..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nije nam doc ništa rekao za inhalaciju. Samo antibiotik, zasada.
    Ali ovo mu je prvi "službeni" bronhitis, pa još ne možemo reći da je sklon tome. Ako se ponovi, raspitat ću se za inhaliranje.
    A more... od njega nas dijeli još punih pet mjeseci :uzdah:
    Trenutno bi nam svima bilo najbolje da zatvorimo stan i izljubimo šefove na poslu (fuj) i odemo nekamo na friški zrak. Svi smo doma bolesni. Zato se i Andreju lijepe boleštine jedna na drugu.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Marta ne ide u jaslice, čuva ju baka- pa opet skuplja bolesti jednu na drugu... ali ja mislim da je to uglavnom zbog toga što joj je oslabio imunitet, pogotovo uslijed "dijetnih" perioda kad zbog proljeva nije smjela jesti voće i ostale "vitaminske" stvari. Zato sam htjela uzeti taj Petrovićev med.
    Valjda će joj biti dobar, jer je i ona "obožavalac" Plivita D3 i ostalih gorkih napitaka.
    Tanja, jel to tvoj Andrej propričao??

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Aha, mo'š si mislit. Vokabular mu se sastoji od 10-ak riječi, uglavnom niže slogove. "Mema" i "nina" traži već odavno, to i nisu nove riječi (meda i vitamina). Napredak je utoliko što sad osim "ne" odgovara ponekad i sa "da", pa bar možemo bolje komunicirati.

Inače, sve više me plaši činjenica da je ovaj put imao simptome koji uopće nisu ličili ni na što opasno - hunjavica, kašalj, mala temperatura (do 38) - sve je izgledalo kao viroza ili prehlada. A pedijatar nam je rekao da je "u najmanju ruku bronhitis, ako nije već i počela upala pluća". Što bi bilo da nismo bili naručeni na cijepljenje?!?
    (sad mu je nešto bolje, ali i dalje jako kašlje i sav je mlitav)

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marija kašlje već skoro mjesec dana i iskašljava gusti šlajm. Već je popila drugi antibiotik, prvo je pila Augmentin jer joj je uz kašalj porasla temperatura a bližio se rok za operaciju mandula, a prošli tjedan joj je rađen bris jer kašalj nije stao, pronađene su streptokok pneumonia i hemofilus influenca, pa je dobila Sumamed. Eto, jučer je popila zadnju dozu, ali poboljšanja nekog ne vidim. Da, prije Augmentina je pila i Dimidril. Nisam više pametna što da radim, na Petrovićev med sam valjda već plaću potrošila, a na kojekakve Akvamarise, Sterimare da ne pričam, glavno da nam je zdravstvo besplatno za djecu (med + 2 Aquamarisa + balzam protiv kašlja od Dr. Theissa = (hop!) cca 250 kuna!). Ne bi mi bilo žao novaca da vidim efekta, ali tko zna, možda bi bilo i gore da im to ne dajem.
    Pluća su joj, na sreću, čista, čini se da joj je sve to radi tih nesretnih mandula, pedijatrica nam tvrdi da ćemo se preporoditi kd ih konačno izvadimo. Samo moramo potrefiti da budemo zdravi kad je termin za operaciju (ni manje ni više, a ovaj termin smo ipak morali otkazati).

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Tanjice nikada i nikako cijepiti kada je bolestan :/
    a što se tiče bronhitisa , stalnog pooboljevanja i pogotovoNOĆNOG KAŠLJA-molim te pokušaj se obavezno javiti kod dr. Turkalj ili Rihter na Srebrnjak. :/
    Naime ne bi te htjela plašiti no noćni kašalj naročito ponovljeni ili stalno uz veće ili manje prekide , ako je uporan, pogotovo ne reagira npr. na prospan.. mogao bi biti vezan uz alergiju ali i opstruktivni bronhitis, asthmu i sl...slično je bilo i s mojim malenim a začepljen nos ti takođe r ide u kl sliku--- ti vidi pa možda ne bi bilo zgoreg da ga pulmo pogledaju-- stvarno su super...
    Nadam se da sam pomogla ak kaj zapne javi na pp
    Sanja

eh da ako je nešto od navedenog razni eterični pripravci bilo kapi balzami i sl mogu i pogoršat stvar.. :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uh, sad si me uplašila :/
    Iako, i sama sam već pomišljala, ako se ovo ponovi, da tražim pregled specijalista. Malo su mu te hunjavice prečeste.
    Ovaj put ga dr nije cijepio (naravno). Nastojat ću to još malo odgoditi, jer me strah neželjenih reakcija.
    Ma neka prvo popije antibiotik, pa ćemo vidjeti dalje. I neka se svi iščistimo od prehlada i virusa, već smo treći tjedan svi u kući bolesni.

Audrey, kad čitam tvoj post, znam što je prolazila moja mama sa mnom i bratom (ja imam još prekratak roditeljski staž) - non-stop na bolovanju, i stalno na nekim pretragama. Ali fakat, kad smo se riješili mandula, bilo je bolje (kod brata, kod mene baš i ne, ali to je druga priča).

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Da ne otvaram novi topic,ja ću ovdje ...

Jučer smo bili na kontroli redovitoj i pokupili nekakav virus.Nema temperature,ali šmrca i jako kašlje.Zvala pedicu rekla da kupimo sirup za kašalj i da čistimo nosić.Koji sirup za suhi kašalj da kupim?Prospan smo dosad uvijek koristili ali nije bio suhi kašalj.Pomozite jer moram mužu javit koji da sirup kupi kad ide s posla!Hvala!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prospan je dobar za bilo koju vrstu kašlja - suhi, navodno, smiruje, a kod produktivnog kašlja razrjeđuje sluz i olakšava iskašljavanje. Tako bar piše na papiru. Ja još nisam primijetila nijedan od ta dva efekta :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

gago, nazovi opet doktoricu i pitaj za sirup.

kak to ona misli, kupite sirup za kašalj??

još bolje, otiđite do nje ako kašalj potraje jer čujem da ima puno upala pluća i to budu bez temperature. bolje puhati na hladno!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kupili prospan,vidjet ću jutros kakvo će stanje biti,nočas niasam spavala bojala sam se da se ne udavi u šlajmu.Cijelu noć sam presjedila držeći ga na rukama,okomito.Evo sad zlato pajki.Dr radi popodne ako bude isto kad se probudi pičimo do nje,da ga posluša,da ne bi za vikend bilo nešto...hvala svima na savjetima,a da napomenem tj potvrdim riječi jedne od vas(ne znam koje,ne da mi se tražit).Ni mi nismo baš nešto primjetili od tog Prospana,ali naša pedica kaže da on ne suzbija kašalj već omogučava bebi da lakše kašlje,kao da ga ne grebe dok kašlje...nadam se da je u pravu,isto nam je rekla ljekarnica...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Gago, samo vi gnjavite pedijatricu, ako treba, neka ga sluša i svaki drugi dan. Kad je Andrej jesenas kurio preko 40, mi smo svaki drugi dan bili kod doktora da ga sluša, pa sam bar bila sigurna da mu neće ništa promaknuti. A i sad nam je rekao, ako mu se ne počne smirivati, da dođemo prije vikenda. Nije to za zapuštanje.

(kod nas - Klavocin djeluje i A. nema više temperaturu, ali i dalje kašlje i sav je iscrpljen, stalno cendra i pospan je, a kad legne, kašlje... i tako ukrug... i ja sam na rubu snage jer dišem na usta već treći dan!)

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, meni je i Tomica 'prokašljao', već dvije noći se jadničak davi, danj je nešto bolje, pa smo danas bili kod doktora. Nema ništa na plućima, kao i kod sestre to je sluz koja mu se slijeva u grlo. Dok ne zakuri (molim Boga da se to ne dogodi) ostajemo na fiziološkoj, kapim za nos i Fluimukanu (Fluimukan su granule koje se rastope u vodi, jako dobro razrjeđuju sluz i olakšavaju iskašljavanje). Povisila sam mu uzglavlje (ispod madraca sam ugurala jastuke tako da mu madrac stoji na koso) ali kako sada nemirnije spava, to ga nađem kako se spustio skroz u donji kraj kinderbeta.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mel, gdje si kupila taj Propolbaby sprej za nos? Ja sam baš danas pitala u dvije ljekarne i rekli su mi da nemaju ništa za djecu na bazi propolisa što bi se špricalo u nos. Našla sam sprej Propolsal s propolisom i hamamelisom, ali ništa na njemu ne piše smiju li ga uzimati djeca i u kojim dozama pa sam ga uzela za sebe.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam neki dan pitala u našoj apoteci za taj sprej za nos sa propolisom, pa su mi tamo rekli da se za malu djecu uopće ne preporučuje primjena propolisa, pogotovo ne u nos :? Pa sad ti budi pametan...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Evo i mene opet, Marta je jutros dobila opet Augmentin, od ponedjeljka je bila na Sinersulu, jučer je počela kašljati (opet), i fibra 37,9.
    Kaže doktorica da joj je puna glava sekreta koji stalno kruži iz nosa na oči, grlo i sl.
    I preporučila mi je da joj ne dajem previše sirupa za iskašljavanje, nego tople tekućine. Njima je (doktorima) sve to "normalno" ali meni je za poluditi, evo od 7. 02. se vozamo po doktorima bez prestanka svaki tjedan. Najprije je pila Augmentin, pa Ceporex, pa sinersul, pa opet Augmentin...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Bili kod pedice.Dijagnoza-viroza.
    Dobili kapi samo za navečer,bisolex kapi i piti puno tekućine.ak dobije tempicu javiti se...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Dakle bili smo kod dr 15.03.Dijagnoza-viroza.Kapati i čistiti nosić,bisolex kapi,piti tekućine...
    Ali nama kašalj ne prestaje...Jutros sam zvala pedicu i kaže da mu i dalje dajem bisolex je kašalj će biti dok god ne izbaci sav taj šlajm...
    Drenirati ga i kaže da je to sva mudrost i da ni ona tu ništa ne može.Samo da mu dajemo kapi da mu olakšavaju iskašljavanje...
    Jel postoji nekakav još čaj ili nešto što bi mu pomoglo a da nije sljez?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da probate sa čajem od trpuca? Nama doduše nije baš bio od neke koristi, ali bar je fin za piti Navodno je trputac dobar za kašalj.
    I šaljem da kašalj što prije prođe!

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim da se o tome negdje pisalo, da kod kašlja pomaže čaj skuhan od kore crvenog luka.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Podižem temu... nema kod nas slobodnog... naravno da se OPET davi u kašlju, i to već puna dva tjedna
    Samo, do danas je kašljao samo noću, a sad kašlje i po danu i u snu, tako da je i opet nenaspavan. Iz nosa krklja i škripi, dok je budan, ništa se ne dešava. Često diše na usta. I kašlje. Sve bez temperature.
    Bili smo i kod pedijatra jučer, jer sam se prepala da se ne zakomplicira za blagdane, ali nije bilo našeg doktora, nego neka žena na zamjeni, i ta nam je rekla da ga ne vodimo van i da bude što više u zatvorenom prostoru :shock: I dala je uputnicu za bris nosa. Ali mene više brine, kako da mu zaustavim kašalj, kad ne znam ni koji je uzrok...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ajoj

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Tanja meni se cini da je to alergijski kasalj,obzirom da se tako cesto ponavlja.Vidi sa doktoricom da popije jednu terapiju claritina ili nesto slicno,pa ako pomogne neka te salje na alergoloski.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi se rijesili kaslja 8) svinjskom masti na prsima, lukom i pholcodinom... tj necim ili od sveg toga je prestalo... a trajalo cijeli tjedan. dg upala traheotoma, laringitis i upala grla dobila ceporex i na kraju summamed forte i pholcodin... uzas zivi.... sad smo popili prvu turu bronchowaxa pa se nadam da ce i on pomoci...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sto je bronchowax?
    Mojem Luki prestao luđački kašalj (tj. prešao u normalni) kad smo stavili lavandino ulje da isparava s tople vode (bez lampe, svijećice su mi koma iritirajuće).

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ni ja više ne znam što ću...
    Opet ima upalu uha i opstruktivni bronhitis. Više se i ne sjećam kada je zadnji put bila zdrava 10 dana u komadu. Sad pijemo ventolin, klavocin i sirup za iskašljavanje. Kada me vidi sa sirupom istog trena počne plakati.
    Radili smo bris grla i nosa, ali nema nikakva bakterija.
    Uskoro ćemo na Srebrenjak vidjeti što se dešava.
    Mi još nismo obavili cijepljenje i nemam pojma kada ćemo. Čekam ljepše vrijeme i da bude barem 15 dana zdrava.

Mislim da ovo nema neke velike veze s jaslicama, u zadnjih 3 mjeseca u jaslice je išla možda 10 dana. Doma se razboli isto kao i u jaslicama.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tanja_b, pčelice, ja bih na vašem mjestu otišla otorincu na temeljite pretrage. to sad stvarno dugo traje, a antibiotik na antibiotik nije rješenje.
    kako god odlučile, držim fige da ova poboljevanja uskoro budu prošlost

narednica, alergološki prije 3. godine nema smisla raditi jer su rezultati nepouzdani i ne govore ništa.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi čekamo nalaz brisa grla i nosa, pa ćemo vidjeti što dalje.
    Zvuči nevjerojatno, ali zadnja dva dana manje kašlje i mirnije spava. Sad više stvarno ne znam... ne želim ispasti mama-paničarka, pa ga voditi doktoru ako djetetu nije ništa, a opet, nije baš normalno da mu svako veče trpam operil u nos i da stalno pije prospan.
    Ovo za alergološki sam i ja čula. Kod male djece rezultati su često nepouzdani.

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Ovo za alergološki sam i ja čula. Kod male djece rezultati su često nepouzdani.
    I ja sam čula isto.
    Mada mi se čini da je kod Nike ipak nekakva alergija u pitanju, sačekat ćemo do jeseni, onda ćemo vidjeti što dalje.

Nadam se da će more i sunce učiniti svoje, a uskoro ćemo krenuti i s homeopatijom (već sam namjeravala, ali nemam pojma kako da joj uvalim i to pored silnih sirupa i pripravaka koje pije).

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo ja ponovo s ovom temom, nadam se da ste se svi u međuvremenu riješili problema sa dugim i upornim kašljem, no svakako sam htjela naglasiti da ima i drugih pretrga s kojima se može vidjeti da li dijete ima problema s opstrukcijama ili pak asthmom,
    a ista uopće ne mora imati pozitivne alerg, testove.
    MOje dijete i ja oboje imamo negativne alerg, testove ali imamo gadnih problema s opstrukcijama, koje postanu pakleni kašalj,n oćni uporan, neprolazeći... naročito u bilo kakvoj infekciji.
    važno je ipak isključiti bilop kakvu mogučnost da se uporni kašalj sa egzerbacijama u infektu ne oslanja na nekakvu opstrukciju koja prolazi neprimječeno...

eto toliko od nas

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Janko nije baš lud za ulijevanjem sirupa u sebe, ali prospan obožava i traži još, a i voli petrovićev med, valjda jer je sladak. Inače i on opet kašlje. Malo stane, kao smiri se i opet sad kašlje ko slon, i suri nos i... za poludit. Bili smo prije dva tjedna zbog kašlja kod doktora ali rekla je da je zdrav, nema temperaturu i da radimo to kaj radimo, fiziološka, operil, prospan. Ja nisam bila na bolovanju skoro 2 mjeseca. ali on kašlje za poludit. :/

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ovako smo MM i ja odlučili:
    -odgodili smo odlaske u vrtić do 4 mjeseca slijedeće godine
    -ne vodimo ga nigdje gdje su mase ljudi, znaći nema kazališta, nema vožnji tramvajem, nema odlazaka na ama baš nikakva događanja, nema šopinga po raznim centrima, nema igraonica, nema ništa
    -idemo na šetnje po svježem zraku, ako ga nema, znaći ako su magle, idemo na Sljeme (vozimo se skroz gore za sat i pol šetnje )
    -Petrovićev med, C vitamin i puno zdrave hrane, (koju usput da spomenem, treba gurati u njega jer strašno slabo jede)
    To je prisilno stavljanje pod stakleno zvono i osječamo se grozno, ali ja više nemam živaca za sve te silne boleštine i nije mi samo jasno kako sam ja uspjela preživjeti, a da do svoje 15. godine nisam popila niti jedan antibiotik, skidali su mi temperaturu andolima :shock: i masiranjem alkoholom :shock: :shock: , bez sirupa za kašalj, nego sa prepećenim šećerom i mljekom :shock: , dali se od onda toliko nakotilo tih virusa i bakterija ili smo im jednostavno svim tim ljekovima oslabili imunitet, pa da nam se klinci ovako pate ili je nešto deseto, neznam, samo jedino što znam da se jako, jako bojim svake slijedeće bolesti i već ko luda baba stalno ljubim te male glavice provjeravajući dali imaju temperaturu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mel prvotno napisa
    Bok!
    Moja Ela (22mj) je uredno u vrticu-jaslicama, manja grupa djece (10-tak) i pouzdano mogu reci da nije jako vazno je li djete u jaslicama ili ima tetu cuvalicu, ili je doma,.... jer ne zivi pod staklenim zvonom! Svuda je izlozeno virusima i bakterijama, naravno nije isto da li je doma samo ili je u grupi od vise djece! Ali u nasem slucaju Ela je i kad je bila doma uredno pobrala temperaturu i ostale 'pratece radosti' bronhitisa!
    Mi smo popili 4 antibiotika u mjesec dana i nakon toga se prebacili homeopati i eto tek nakon 3-4mjeseca nekako smo se uspjeli rijesiti bronhitisa i dovesti imunitet na 'zelenu granu'!!! (cijelo to vrijeme smo u jaslicama i nije bilo temperature ali svaki tjedan na kontrolu i druga terapija i paralelno magnetna terapija)
    A, sto se tice svih tih dodataka ishrani, lijekova biljnih i sintetickih ...
    Sve je individualno!!! Nama je Ela super reagirala na: propolis! ali i na svu silu slicnih pripravaka - samo kako kada!!! Hocu reci nemojte trositi novce bez pregleda i savjeta strucnjaka!! Jer toliko hvaljena 'Zelena Magma' noj bi cak i stetila da smo je koristili!
    Tako da ako imate volje odite homeopati!!
    Nama je jako pomoglo!

Takodjer, nemoj koristiti Operil to je zivi otrov! Mi smo koristili i jos uvijek koristimo 'prpolbaby' spray za nos !!! Ne ostecuje sluznicu, slobodno spricati 4-5 puta dnevno!!! Jako je dobar i Aloa First sprej (velika boca i kosta 180kn) iako je primarno za kozu ali mi smo i to znali spricati u nos i pomagalo je!!! Ako u 1-2 dana ne prodje sa propolis sprejom nama bi dr. preporucila Garasone kapi za nos (to je dosta djelotvorno - antibiotik) ali srecom nije nam trebalo!!!

Sretno.........
    Zašto ne Operil

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •