Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Kašalj za vrijeme spavanja po danu

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Kašalj za vrijeme spavanja po danu

Susreo se netko s fenomenom iz naslova?
    Nakon ljetne stanke, krenuli smo u vrtić.
    5-ti dan mu je procurio nos, a par dana poslije je počeo i kašljuckati.
    Zanimljivo mi je da po noći gotovo uopće ne kašlje, ali mi tete kažu da
    u vrtiću jako kašlje za vrijeme spavanja. Evo, danas je i kod kuće pokušao
    odspavati poslije ručka, ali nije bilo šanse. 10-tak minuta nakon što zaspe
    počne strašno kašljati.
    Kakav je to kašalj?

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nitko? Ajd please, ne bih ga rado vodila dr. jer nam je to svaki put
    živa trauma.
    Danas mi jedna mama reče da je kod njenog klinca tako izgledao
    početak bronhitisa.
    I danas je kašljao kao lud za vrijeme spavanja po danu,
    a noćas cijelu noć nije ni zakašljao.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moja curka je takoder u istom loncu...

prije nekih tjedan dana je grozno kasljala da sam ju odvela dok.(inace je sklona da joj se sve spusti u grlo pa zavrsi na antibiotiku) bez temp. tj.bez ikakvih nekih posebno strasnih simptoma...
    na pregledu bilo sve pet isli na bris sve pet...

oporavila se ,a sad ponovno od petka kaslje uzasno suho bez iskasljavanja u popodnevnom snu i takoder ne spava vise od 10min .kada je budna tu i tamo kasljucne ,navecer je takoder mirno pa ju uhvati predjutro napadaj...

pedica mi je rekla da nema smisla dolaziti ako nema nekih tezih simptoma (gusenje,povracanje,temp.i sl) osim ako potraje duze da joj se javim ,puno ciscenja nosa sa fizioloskom i sirup za kasalj...
    u ovom mom slucaju cekam jos sutra a ako se ne smiri idem pedici...
    Posljednje uređivanje od lidać2 : 30.09.2012. at 22:23

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I piti dosta čaja ili vode.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Alergija na prašinu?

Na čemu spavaju? Možda nije prašina nego neko sredstvo za pranje ili omekšivač iz praonice...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    I piti dosta čaja ili vode.
    ....najglavnije zaboravila...
    moja madam nece piti nikakv caj pa se nisam ni sjetila ...

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pije vode na litre. Oduvijek.
    Trenutno smo na Imunoglukanu i Mucoplantovom sirupu za kašalj
    (trputac) koji se prošle godine pokazao kao dobar. Nos čistimo fiziološkom,
    al' priznam da nismo baš redovni.

lidać - sve je baš isto kod mog malca.
    A valjda će proći.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Alergija na prašinu?
    kod nas nista takvo sve je takvo kao je bilo i prije koji dan...

ja neznam moja mrva da pokucam u drvo rijetko ima temp (ima 2.5g) ali svaka nasa obicna prehlada uhvati nju u obliku kaslja pa se sve spusti ,ugnoji i zavrsi na antibiotiku...
    cak se i pedica cudi sto ju nikaad temp.ne ulovi na zadnjem antibiotiku me pitala "jeste li vi sigurni da nije imala temp?"

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Alergija na prašinu?

Na čemu spavaju? Možda nije prašina nego neko sredstvo za pranje ili omekšivač iz praonice...
    Ma nije alergija jer kašlje prek tjedna uvrtiću, jučer je spavao u svom krevetu, a danas kod dide.
    3 različita kreveta i posteljine i uvijek isto.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Probaj sa sirupom od lovora. Spinas 10 zlica secera, zalijes s pola litre vode, dodas 10 listova svjezeg lovora i narezes jedan limun (ako je domaci s korom). Kuhas dok se kolicina ne upolovi. Dajes 2 puta dnevno po jednu zlicu. Dajem ga za svaki kasalj, i produktivni i suhi.
    Skuzila sam da ako je samo kasalj slajma, ovaj sirup ima isti efekt kao i kupovni.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja je isto nedavno pokupila tak nesto i imala je samo napadaj kaslja dok je spavala (danju ne spava).
    Probaj i inhaliranje fizioloskom, ako imas inhalator.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A nemojte davati sirup protiv kašlja, možda dijete treba kašljati da iskašlja, ovako
    možda otežano kašlja?
    A ne znam niti taj imunoglukan koji su sastojci, jesu prirodni?
    Uglavnom trebali bi zaljevati tj ispitati fiziološkom stalno i stalno
    puhati nos, znači čišćenje i špricanje osnovna stvar.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Možda radije kakav med ili propolis da se nadraženo grlo umiri,
    Također je dobar recept crna rotkva sa medom, ima na internetu recept.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi smo imali isti problem, rijesili smo ga mucoplantovim balzamom sa eucaliptusom za kasalj, rekla sam tetama da mu namazu prije spavanja i sve se smiri, moze zasapt.
    Njima je bio problem sto kasljem budi drugu djecu.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Crna rotkva je isto super, ali ne znam da li vec ima rotkve na placu.

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Tnx, probat ću ovaj s lovorom.
    zhabica - mislim da i naše tete imaju isti problem
    jer mi svaki puta naglase da kašlje (i vjerojatno budi druge).

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da, vjv je to problem, zhapca su djeca pocela spotat zbog toga.

Nama je taj balzam super, za par minuta se sve smiri, znali bi zavrsit i na ventolinu kad bi se zaredale prehlade, sad s ovim bude super, bas sam zadovoljna.

Bocica je malo skuplja, dodje 50kn taj balzam, al se nama svaka kuna isplatila, stvarno je super, tetama nije problem namazat ga i ugodno mirise pa nikom smeta.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sutra ću ga kupiti.
    Hvala ti puno.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i nama je super taj balzam
    moja je znala u toj dobi pola noći provesti kašljajući
    i navečer bi je okupala u toploj, toploj vodi (usput bi se malo i nadisala pare) očistila dobro nos, stavila kapi, dala prospan sirup
    i utrljala taj balzam i obukla toplu pidžamu i pod dekicu

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ovaj balazam se isplati uzeti...probat cu i ja to...hvala na savjetu...

evo da kucam u drvo trenutno spava vec 1h bez budenja,ali zato je budna od pola 5h...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

samo mi recite dali je to za sve vrste kaslja ili...? (suhi,iskasljavanje) i dali se treba uz balazam i sirup davati ili nije potrebno?...trenutno pijemo prospan...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Prospan je navodno za obe svrhe: i za smirivanje kašlja i za iskašljavanje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Šuška prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nije alergija jer kašlje prek tjedna uvrtiću, jučer je spavao u svom krevetu, a danas kod dide.
    3 različita kreveta i posteljine i uvijek isto.
    Pa ne znam onda, možda djetetu curi nos, ali "na unutra" i to mu se slijeva za vrijeme spavanja u grlo. Navečer/noću je možda bolja situacija ako dijete okupaš prije (kako je aleksandra70vanja opisala) pa mu se nos očisti.

Ont. mojoj djeci se za prevenciju takvih problema odličnom pokazala slana soba, ali to nije pravilo.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 01.10.2012. at 13:09

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

naš isto kašlje, pogotovo navecer i pred jutro (za dnevno spavanje tete nisu ništa govorile), a zadnjih par dana je i povratio, al baš mi se čini od tog šlajma. što bi mu moglo malo razrijedit šlajm, očito ga to tjera na povraćanje? trputac?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kod dugotrajnog (višemjesečnog) kašlja u snu ja bih uvijek posumljala na neku alergijicu ili astmicu ili sklonost dišnim problemima koja bi se možda mogla smanjiti uvođenjem lijekova za tako nešto (flixotide i singulair), da se izbjegne upotreba ventolina, ali to, of kors, govorim iz svog iskustva, di su misteriozna kašljuckanja nakon neke godine i pol dobila svoje ime, i postalo je nešto lakše, čim je terapiju dobila.

Ali, taj put uključuje doktore i nije onako... "quick win".

Na kraju, dosta toga i do škole spontano opadne, bilo dijete s "labelom" dijagnoze i sa standardnom protuupalnom terapijom (flixotide, singulair), bilo bez pa ga se henlalo na drugi način (rotkve, prospani, sl. sobe i ostalo), bilo da je bila neka kombinacija - tipa preko zimskih mjeseci flixotide itd., a u ostalo doba kombiniranje.

Sve ovisi što se roditelju više "da", osim ako nije baš ono stani-pani (nama je, na kraju bilo (opstrukcija), pa nakon toga lagano i dobili neku dg. jer su opstrukcije recividirale).

Vidjet ćeš sama hoće li iz toga izaći neka priča koja bi indicirala daljnju obradu i terapiju trajnu, ili ne i kako ćeš je hendlati, sve je to relativno često u dječjoj dobi (barem se meni čini).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 01.10.2012. at 13:25

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Prospan je navodno za obe svrhe: i za smirivanje kašlja i za iskašljavanje.
    Uz naglasak na ovo "navodno". Nakon više godina, moj zaključak je da Prospan uopće ne djeluje, bar ne kod nas.
    Moj sin prokašlje skoro pola zime - isključivo po noći (a dok je spavao danju, onda je kašljao i za vrijeme dnevnog sna). Ali njemu se sve iz nosa slijeva u grlo, ponekad bih radije da bude "klasično" šmrkav pa da to ispuše. Ovako, jedino što mu dugoročno koristi je fiziološka, fiziološka i opet fiziološka u nos, i tako više puta dnevno. I u fazama noćnog kašljucanja, Operil prije spavanja u nos.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A o pedijatru ovisi hoće li uputit na obradu ili će čekati, uzusi se dosta razlikuju, neko čeka pa tretira svaku pojavnost kašlja ko izoliranu bolest (samo je to dijete onda često bolesno od respiratornih stvari) ili neko to tretira kao pattern pa šalje na obradu (neki ped-ovi čekaju i dulje, neki su brži, zavisi i valjda od jačine simptoma). Neke stvari se i ne mogu ubrzati, nego tako "ispadnu", tj. vrijeme pokaže što je za neko dijete the way da ne pati (toliko) od respiratornih stvari.

Jednom kad/ako se dobije terapija i dijagnoza, onda prospani i ostale stvari ispadaju iz priče, onda je to balansiranje s terapijom, ako je potrebna, tj. onda se ti sirupi svi bacaju i postoje samo ti lijekovi koji se redovito koriste, više-manje, uz ljetnu pauzu, ili se lijekovi koriste u doba infekata.

Neki su pedovi skloni prepisat flixotide i ostalo i bez dg i obrade, čisto da pomognu, valjda, dijetetu prevalit neki gadan period dok se rekuperava, i to mi se isto čini OK strategija, ako se ped osjeća dovoljno kužer da ne referirava dalje, a slučaj nije, po njegovoj procjeni, toliko težak, valjda.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Uz naglasak na ovo "navodno". Nakon više godina, moj zaključak je da Prospan uopće ne djeluje, bar ne kod nas.
    Moj zaključaj je da je prospan "šećerna vodica". Tj... on liječi ove koji ne boluju, zapravo, kojima bi i neke pastilice možda pomogle, a kod kojih bi i spontano prošlo.

Fiziološka je zakon.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, s obzriom da ti je dijete rođeno 2008.-me, brijem da bi se, da imate takve probleme, to već pokazalo (astma se načelno dijagnosticira do 5.-te godine, onako.. po knjigama, ima puno iznimaka), pogotovo ako ste već godinama u kolektivu, već bi se to skužilo. Kolektiv je poseban izazov, i mojoj je to kašljuckanje počelo s kolektivom, ali ako ste već godinama i ništa, onda bi brijala da je ovo izoliran slučaj. Kod moje male je kašalj bio takav da bi noću započeo oko tipa jedan-dva (uglavnom suhi, u prehladama šlajmasti), za dnevni ne znam, osim što uvijek kad je prehlađena više kašlje čim ide u horizontalu.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mojoj je (uz ispiranje nosa i par dana Operila u akutnoj fazi ) jedini efikasni razrjeđivač tog "ležećeg" šlajma koji se iz nosa slijeva u grlo, bio Fluimukan (2-3x dnevno jedna vrećica ovisno o dobi), ali se obično ne daje navečer jer potiče iskašljavanje. Samo za Fluimukan ipak treba konzultirati dr.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Uf, doktorirala sam na kašljanju i ostalim popratnim pojavama sa starijim.
    Dakle, ako curi nos i dijete kašlje, nema smisla davati sirupe i sl. jer je problem u slini koja se slijeva iz nosa i nadražava grlo. Kapati djetetu fiziološku otopinu u nos, i ako ima jako puno sline, isisavati iz nosa. Nama pomažu i Operil kapi za nos, ali o tome se treba posavjetovati sa liječnikom.
    Ako je kašalj suh, nema sline u nosu, odvesti dijete na pregled jer se najčešće radi o bronhitisu ili alergiji. Tu sirup može pomoći jer je problem u bronhima, ne u nosu.
    Ako uz sve to ide temperatura, obavezno otići liječniku. U tom slučaju će najčešće biti potreban i antibiotik.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i nama je super taj balzam, obavezno mažem prije spavanja po danu i po noći.
    prospan se pokazao kao bacanje novaca.
    već neko vrijeme kupujem ovaj med i pokazao se izvrstan, dajem ga prije spavanja: http://www.novabykoprek.hr/laringo-forte-plus-uputstva

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kod mojih je krenulo tako da su samo kasljali cim bi legli. Tako da od proslog tjedna nisu ni u vrticu jer su budili drugu djecu. Nisu imali ni temp niti im je curio nos. Do jucer. Sad im je nos pun zelenih cudesa. A kasalj je vec na zalasku i zreo je. Razmisljam da ih ipak odvedem popodne kod doc.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

prošlo mi je vrijeme za edit-
    ako je šlajm u pitanju, za razrjeđivanje koristimo bisoleks kapi, moji ne žele čuti za fluimikan.
    ovo im uvalim na žlicu u usta i progutaju. kad prođe faza gustog šlajma, krećemo s dr. teiss balzamom i medom, uz obilno korištenje fiziološke, ispumpavanje nosa i operila.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

disciplina- to je faza u kojoj treba taj šlajm izbaciti van, ili fluimikanom ili bisoleksom, nos čistiti i kapati operilom.
    obavezno odi do peda da vidiš da nije nešto ozbiljnije.
    Posljednje uređivanje od sunce moje malo : 01.10.2012. at 14:04

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sunce moje malo prvotno napisa Vidi poruku
    i nama je super taj balzam, obavezno mažem prije spavanja po danu i po noći.
    prospan se pokazao kao bacanje novaca.
    već neko vrijeme kupujem ovaj med i pokazao se izvrstan, dajem ga prije spavanja: http://www.novabykoprek.hr/laringo-forte-plus-uputstva
    X na sve. ovaj med je i nama isto super!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pazite s operilom, on ne bi smio puno dulje od mislim tipa 5 dana. Znam na sebi - imam alergijski rinitis, biće sam to maloj dala u gene pa je izašlo ko astma, enivej, na operil se stvarno može navuć', mislim da uzrokuje atrofiju nosne sluznice (ili kako se to već stručno kaže) pa ti nos ne radi, ako ne kapaš operil, a to više nema veze s prehladom koja je davno prošla.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo se vukli tjedan i pol sa kašljom u ležećem položaju i curenjem nosa, što vodenkasto, što žuto zelenih čuda, krenuli smo prije dva tjedna u vrtić
    vukli smo se nekako bez temperature, a sad mi je u petak jedan zakurio 39,5 i tako tri dana
    jučer bili na hitnoj
    završili na antibiotiku
    svašta smo radili - fiziološka, litre i litre tekućine, bisolex, spavanje na povišenom da se ne slijeva u grlo, ali nismo izdržali

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kupila kremicu...
    nocas je svega 2-3 puta malo kasljucnula i to je bilo to...bez nekih napadaja kao predhodnih par noc...

HVALA svima na preporuci

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Moj sin prokašlje skoro pola zime - isključivo po noći (a dok je spavao danju, onda je kašljao i za vrijeme dnevnog sna). Ali njemu se sve iz nosa slijeva u grlo, ponekad bih radije da bude "klasično" šmrkav pa da to ispuše. Ovako, jedino što mu dugoročno koristi je fiziološka, fiziološka i opet fiziološka u nos, i tako više puta dnevno. I u fazama noćnog kašljucanja, Operil prije spavanja u nos.
    Sve potpisujem, i inino upozorenje o stvaranju ovisnosti o Operilu.
    Za malu djecu, ako niste a priori protiv čepića, postoje čepići Prospan koji neusporedivo bolje djeluju od sirupa. Primijeniti prije spavanja i smanji se kašljanje u noći.

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja kupila kremicu.
    Vidjet ćemo što će od tog ispasti.

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo, samo da javim razvoj događaja.
    Balzam je zaista čudotvoran, kašalj se značajno smanjio,