abcdefgh, kakav ti to imaš problem???? (Da pojasnim, čitam tvoje postove o školi i na drugim topicima, a nisam primijetila da imaš djecu školske dobi.)

Svi mi znamo da škola nije idealna, da bi sustav mogao biti i bolji itd, ali brate mili, ovo mi OPET miriši na generaliziranje.

Imam djecu u petom i šestom razredu. Radne bilježnice korisne su im za ponavljanje gradiva, naročito iz matematike, hrvatskog jezika (pravopis), neophodne iz stranih jezika i slično.

Vidim da su korisne i iz geografije i povijesti, pogotovo kad su u pitanju razne karte i slično, tj. kad dijete treba steći percepciju prostora.

Uostalom, ja ima 50 godina, a sjećam se da smo i mi imali radne bilježnice iz brojnih predmeta. Nije bilo dvadeset izdavača (e, TO mene smeta, ne radne bilježnice kao takve, nego nered u izdavaštvu - to je generator profita) nego samo jedan i moj brat je dosta godina kasnije sve udžbenike mogao koristiti moje, a radne bilježnice je dobio nove.

Što se tiče korištenja radnih bilježnica općenito, mojoj djeci to je dobrodošao materijal, pogotovo kad zapnu jer nisu pročitali lekciju, pa ih argumentirano vraćam da nauče propušteno (objektivno, i sami to polako uviđaju, a to i jest svrha - da dijete s vremenom nauči samo prepoznati kad je gradivo naučeno, a kad bi trebalo još raditi...)