Pokazuje rezultate 1 do 50 od 76

Tema: Zašto radne bilježnice?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

O težini školskih torbi, Slobodna Dalmacija, iz 2011.:

Jedan od angažiranih roditelja je i prof. dr. Antonio Šarolić sa splitskog FESB-a, inače predsjednik Školskog odbora OŠ Split 3, koji je u travnju ove godine proveo vrlo opsežno i zanimljivo istraživanje o tome nose li djeca preteške školske torbe. Bez najave, izvagao je 700 učenika škole od prvog do osmog razreda i dobio šokantne rezultate!
    - Iznenadio me podatak da je prosječna težina školske torbe gotovo jednaka od 1. do 8. razreda! To je neprihvatljivo budući da se prosječna težina učenika od 1. do 8. razreda mijenja za 100 posto. Izvagane torbe težile su prosječno 5,3 kilograma za prvi razred, a 5,1 za osmi!
    - Zamislite da mi odrasli moramo svakodnevno nositi torbe tolike težine. Ako danas djeca nose torbe koje su četvrtina ili trećina njihove težine, ispada da bismo mi morali nositi torbe od 20 do 30 kilograma. To bi doslovce podsjećalo na prisilni rad. No, djeca se ne bune jer misle da drukčije ne može - kaže prof. Šarolić, koji je rezultate istraživanja uputio nadležnim tijelima, no situacija se nije promijenila unatoč tome što ovih dana ministar Fuchs pozdravlja početak nove školske godine s napomenom da su torbe lakše.
    Posljednje uređivanje od vertex : 02.10.2012. at 12:02

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •