Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: masterchef

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno masterchef

Gledam malo prošli tjedan masterchef...i jednostavno nemogu ne komentirat;sta oni rade sa svom tom silnom hranom koju kanditi koriste.Evo recimo jučer su masakrirali meso..tukli bjelanjke..neki dan su svaki po 20 jaja odvajali žutanjke od bjelanjka i tako svaki dan nešto..Šta oni kasnje rade sa svom tom hranom..bacaju?? šta? kako mogu kasnje iskoristit preko 100 snjega od bjelanjaka ili šta več...Možda zvučim kao baba ali ja mislim da oni koji doslovno nemaju šta za jest ovakvu emisiju baš i nemogu gledat..dok se neki igraju sa hranom,,,neznam možda grješim..ali....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Slažem se, to je jedna stvar...

Druga stvar - nitko od njih nema odgovarajuću odjeću ni povezanu kosu.... Ne sviđa mi se to. Pogledala jednom i odustajem.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Hrvatska posla - program se radi po licenci i to na "hrvatski nacin" - tko voli neka izvoli ...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se, to je jedna stvar...

Druga stvar - nitko od njih nema odgovarajuću odjeću ni povezanu kosu.... Ne sviđa mi se to. Pogledala jednom i odustajem.
    e to sam i ja primjetila,malo mi je i muka bilo od vunenih kapa i dugih čupavih kosa.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Volim masterchef, gledam, ali imam iste prigovore: bacanje hrane, nehigijenski uvjeti (kosa, kape, koliko vidim nemaju ni vodu za ruke oprati,...).
    Ne vidim svrhu kuhanja u onom hangaru.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    e to sam i ja primjetila,malo mi je i muka bilo od vunenih kapa i dugih čupavih kosa.
    Da čupavo, to su cijele šubare ili duge kose preko lica, izgleda da nam se to svima zamjerilo,
    a prošle godine ako se ne varam to su kritizirali.
    A što se hrane tiče nadam se da ne bacaju.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

strašno, pitam se koji je smisao te emisije. da se hrana baca takodjer me ne bi zacudilo, da barem podijele to u javne kuhinje, ali da je tako vec bi dali to na sva zvona, tako da sumnjam.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kao da kažete da svaki slikar mora svaki gram boje iskoristiti u Mona Lisu, inače se razbacuje prirodnim i sintetskim resursima. I kulinarstvo, pa makar kao show, mora imati svoj prostor slobode, igre, učenja. To što je nas napalo siromaštvo nije problem koji trebaju riješiti producenti Masterchefa; i na koncu taj mentalitet siromaštva u kojima skačemo zbog 100 jaja (100 kn) je meni posebno otužan. Možda su napravili kolač za svu posadu te emisije, tko će ga znati, možda nisu, ali život mora ići dalje, i mislim da je bolje da gledamo kako stvoriti obilje nego zuriti u svako jaje.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a tek 24kitchen. 24 sata samo se kuha i kuha i kuha...

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    a tek 24kitchen. 24 sata samo se kuha i kuha i kuha...

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Budući da na forum.hr-u postoje čak dva kilometarska topica za komentiranje Mastechefa probat ću vam odgovorit na vaše brige :

Hrana koju skuhaju, oni i pojedu (nakon kušanja naravno)
    Ostalo se baca (dakle neiskorišteno u kuhanju)
    Ove predemisije s top 50 su se snimale doista u nekom gadnom hangaru na -5 u veljači. Ako ste dobro gledali vidi se kako nema prozora, a na nekim dijelovima ima rupa u zidu.
    Emisije s top 20 idu iz grijanog studija Jadran filma pa neće biti jakni i šalova
    U prošloj sezoni kandidatkinje su bivale kažnene i opomenute zbog kose, a to očekujem i ovaj put. Ne brinite, žiri pazi na to.
    Za sve ostalo pravac forum.hr

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

A propos visak hrane, austrijanci imaju fenomenalan sistem kako iskorisiti visak hrane iz supermarketa i restorana: http://wienertafel.at/

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mene ovaj višak hrane uopće ne sekira, više me sekira to što država ne stimulira da se otpisana roba daruje u humanitarne svrhe. Prijateljica radi u kanditu i kaže imaju gomile povrata robe koja je ispravna, u roku trajanja ali oni ju iz raznoraznih razloga ne mogu prodati. Ako bi te slatkiše darovali morali bi platiti pdv na njezinu nabavnu vrijednost, tako da im se više isplati odvesti to u spalionicu.
    Tak da me ovih 100 jaja ne sekiraju, neš ti 100 jaja naspram silne one robe koja se vrati iz dućana proizvođaču, valjana je ali svejedno ide u spalionicu.
    ove sezone još nisam gledala masterchef, prošla sezona mi je bila ok ali jednostavno nisam obračala pažnju na te neke stvari..

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Postoji bezbroj ljudi koji su financijskih ugrozeni i kojima bi besplatna hrana puno znacilo u zivotu osim toga se radi o temi koja je globalnoj a ne samo na lokalnoj razini.
    Hrana postaje sve skuplja a financijskih sredstva ima sve manje - da ostanemo u rivijalnom tonu; bilo bi dobro da svi pogledamo preko ruba vlastitog tanjura ...

100 jaja x ajmo reci 12 emisija = 1200 jaja od kojih se moze najesti neznam koliko gladnih ljudi ...

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja sam pročitala na fejsu na njihovoj stranici da spremljena hrana koja se ne pojede ide u azil za pse a nespremljena hrana (zapakirana i neupotrebljavana) ide u dječji dom....

ne gledam drugu sezonu...bez Toma mi nije isto a onog matu i njegovo prenemaganje nemogu smislit...

općenito nevolim nastavke....
    Posljednje uređivanje od Lucas : 01.10.2012. at 15:34

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

i čisto mi je bezveze na rodi raspravljat o masterchefu...možemo i o sulejmanu onda.....

ima forum hr. i ostali trači bači forumi za takve stvari

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I meni fali Tom...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Mene ovaj višak hrane uopće ne sekira, više me sekira to što država ne stimulira da se otpisana roba daruje u humanitarne svrhe. Prijateljica radi u kanditu i kaže imaju gomile povrata robe koja je ispravna, u roku trajanja ali oni ju iz raznoraznih razloga ne mogu prodati. Ako bi te slatkiše darovali morali bi platiti pdv na njezinu nabavnu vrijednost, tako da im se više isplati odvesti to u spalionicu.
    nije baš riječ o nabavnoj cijeni, ali neku cijenu maraju napisat i na to platit PDv, ali taj zakon nije od jučer bio je i pred 20 godina , u tijeku rata, kad se u Caritas davalo hranu na koji se morao isto platit pdv.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    nije baš riječ o nabavnoj cijeni, ali neku cijenu maraju napisat i na to platit PDv, ali taj zakon nije od jučer bio je i pred 20 godina , u tijeku rata, kad se u Caritas davalo hranu na koji se morao isto platit pdv.
    Ne znam da li se nesto moralo platiti ali pdv sigurno ne, jer je uveden 1998 (Skegro)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ključam
    pa brišem

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •