Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: Radite li danas skraćeno

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Radite li danas skraćeno

ne mislim isključivo danas, zanima me i općenito radite li skraćeno pred praznike?
    iako me današnje skraćeno radno vrijeme posebno intrigira jer sutra nije praznik
    mnoge državne institucije su danas radile skraćeno

razumijem na badnjak, staru godinu, ako se radi skraćeno
    ali danas nekako ne razumijem logiku
    sutra nije praznik, već za mnoge normalan radni dan

ja radim u javnoj službi i nisam radila skraćeno
    ni na badnjak ni na staru godinu nikad ne dobijemo službeno da možemo raditi skraćeno
    ev. nekad odem 1/2-1h ranije ako se međusobno dogovorimo da ostane jedan koji će pokriti ako ev. dođe netko tko treba našu uslugu
    to je ako radimo popodne, kad sam jutarnja odradimo normalno cijelu smjenu
    ali danas mi nije palo na pamet da bi radili skraćeno
    pa me je iznanadilo kad samo poljubili vrata ureda HZZO-a u 14.10,
    prije nismo mogli doći, jer ja, jelte, nisam radila skraćeno
    pisalo je na vratima da se radi praznika radi do 14 sati
    moram priznati da baš nisam bila oduševljena
    možda nismo trebali ići baš u to vrijeme, ali tako je ispalo da moramo baš danas nešto obaviti (a očito i ne moramo, jer nismo uspjeli)
    gledali smo na stranice HZZO, nigdje nije pisalo da se radi skraćeno
    a došli smo skoro puna dva sata prije kraja radnog vremena, nismo utrčali 15-20 min ranije (to nastojim nikada nigdje ne raditi
    jer ne volim ni da se meni to radi)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U mojoj se firmi radilo do 13 h (ja sam na godišnjem) i tako se radi na Badnjak, na Staru godinu, na Veliki petak i pred Sisvete - smisao je, rekla bih, u tome da mnogi ljudi tih dana putuju "kući", pa im se na taj način izlazi u susret.
    Međutim, moja firma ima prodaju i naravno da taj dio firme ne radi skraćeno, pa tako ne bi trebali niti šalteri u HZZO-u, tj. svi oni dijelovi koji rade sa strankama, to zaista nema nikakvog smisla.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi ne, MM da.
    Danas sam išla u privatni lab vaditi krv i rade do 13, a ne cijeli dan kao inače, to mi je bilo bezveze.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Danas i sutra radimo normalno, samo u ponedjeljak skraćeno.
    I da, slažem se s tobom, ni ja ne razumijem zašto se danas radi skraćeno!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi nikad nemamo ništ skraćeno, a Badnjak nam je obavezni godišnji ( ne možemo birati)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da se radi skraćeno zbog nabavke, kuhanja i putovanja. U privatnika nisam radila skraćeno, jedino smo tad bili pošteđeni prekovremenih, a radilo se i preko nedjelje i preko blagdana, koji put i preko noći (imala sam vreću za spavanje u uredu), čudno jedno vrijeme. U sadašnjoj firmi, a nije državna, ovisno o dijelu, neki dobiju skraćeno, ali, recimo, jedan Badnjak smo radili prekovremeno.. ovisno o poslu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Danas radimo normalno, do 20.00, sutra isto kako i inače, do 14.00 (ovi koji rade popodne ne skraćuju). Skraćujemo samo za staru godinu i Badnjak, do 16 ili 17.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, možda sam samo ljubomorna što ja ne radim skraćeno
    možda
    ali nije mi jasan razlog nabavka, kuhanje...
    ajde put, al ne idu svi na put, pa nek oni koji idu traže skraćeno, a drugi neka pokrivaju službu

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moj sef uvijek kaze ko ima prekovremene moze otici ranije,
    inace kod nas prekovremeni se ne naplacuju, ne dobijas slobodan dan, nista, pa eto to je jedini dan u godini kad mozes skratiti ako ih imas.
    badnjak, stara godina i sl. nam je vise manje GO, obavezni

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to mi je ok
    zapravo jako mi je ne ok da čovjek radi prekovremeno pa da ga se ne plaća
    onda je fer da bar može iskoristiti te sate
    trebalo bi se omogućiti da se ti sati, kad već nisu plaćeni, iskoriste kad god radniku treba
    znači ne samo na veliki petak
    nego i neki drugi petak
    il ponedjeljak, ili bilo kada kada to radniku treba, a posao dopušta
    ali čisto sumnjam da su svi oni, koji su danas kraće radili, imali prekovremene

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Razlog je da se ljudi vesele i da im bude ljepše u životu.
    Na primjer, na Staru godinu veliki broj ljudi ide na doček pa je onda lijepo od firme da te pusti kući u dva da se stigneš spremiti i možda čak uhvatiti malo beauty sleep-a.
    Na Veliki petak i Badnjak - ljudi stignu otići u crkvu i pripremati se za blagdane. Ili otići na put.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je još Veliki petak ajde nekako ipak je to poseban dan, pa ako ljudi idu na križni put, ispovijed (ja uvijek zadnji dan...), na put i sl., ali vrhunac je kad me teta u vrtiću 30.12. dočekala u 15 sati(!!!) s riječima: "Pa mama gdje ste do sada?! Danas je dan prije stare godine!"
    Bio je petak, ja sam "pobjegla" ranije s posla jer sam pretpostavljala da bi se to moglo dogoditi, ali ipak nisam očekivala takav napad. Riječi - dan prije stare godine - su me izbacile iz čizama!!
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 29.03.2013. at 21:43

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danas je za mnoge zadnji radni dan prije fiskalizacije i meni je nevjerojatno da su danas oni koji se time bave bili od podne pa nadalje nedostupni

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    danas je za mnoge zadnji radni dan prije fiskalizacije i meni je nevjerojatno da su danas oni koji se time bave bili od podne pa nadalje nedostupni
    Jel to ista ona ekipa iz pošte u ponoć?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi radimo skraćemo samo na Badnjak i Staru!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Jel to ista ona ekipa iz pošte u ponoć?

haha, nisam ja nadlezna za fiskalizaciju LOL ali da, idem u postu sada LOOOOL

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidim da suosjećaš sa supatnicima iz grupe Pet do ponoći.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam, možda sam samo ljubomorna što ja ne radim skraćeno
    možda
    ali nije mi jasan razlog nabavka, kuhanje...
    ajde put, al ne idu svi na put, pa nek oni koji idu traže skraćeno, a drugi neka pokrivaju službu
    Ovak je kod nas bilo danas - bilo je skraćeno, ali to nije pravilo. Kad bolje razmislim, to nije pravilo nego iznimka. Obično se ne skraćuje radni dan pogotovo ako ima posla ili nekog razloga za rad. Tada ne da nije skraćeno, nego zna biti i produženo. Ne pamtim kad sam pred Božić ili godišnji otišla na vrijeme - uvijek to bude dulje, ali eto - danas nam se potrefilo, iako znam da će to izazvati gužvu idući tjedan. Tja, kako kada...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kod nas nije sluzbeno bilo skraceno, al su svi lagano nestali. Vec u podne nisam nikoga mogla dobiti na telefon. Moram priznati da se tesko navikavam na takav stav. Ja otisla u 15.30 h.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo, ja još uvijek radim

muž je radio do 12

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Alex, ne kužim what's the point?

Postoje različiti poslovi, neki se mogu skraćivati, neki ne, ovisi o prirodi posla, rekla bih...
    Nisu svugdje iste kondicije, niti je svugdje moguće to napraviti.

Ali, ako se može, zašto ne? Sviđa mi se ovo Mimino razmišljanje... "da se ljudi vesele i da im bude ljepše u životu..."

A sad, konkretno: da, kod nas se "službeno" radilo skraćeno. Dobili smo obavijest o tome danas u 9:30 ujutro ...
    No, međutim, kako je kod mene često zapravo riječ o individualnoj vrsti posla, imala sam neki dogovor od prije za danas u neko doba, pa sam pod pauzom odvela Mirakulicu zubaru (koji je radio do 11:15 i samo je nas čekao), onda sam ju odvela na ortopan i došla isti čas na red, jer u čekaonici i u cijelom domu zdravlja u koji sam išla nije bilo "ni pasa" (super za nas, jer smo sve skupa zgotovili u niti pola sata), i onda se vratila na posao (usprkos skraćenom radnom vremenu), jer sam morala odraditi taj dogovor... I sve 5!

Što sad tu ne valja?
    Posljednje uređivanje od Forka : 29.03.2013. at 23:37

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam kod privatnika, i uvijek radimo skraćeno na Badnjak, Veliki petak i sve ostale blagdane i malo manje blagdane i državne praznike (netko je gore rekao da u subotu nije blagdan pa mu nije jasno zašto se jučer skraćeno radilo), no to je vjerojatno tako jer postoji šefičina dobra volja i možemo si zbog djelatnosti to priuštiti.
    Svima nam tako paše, i nikad nismo morali posebno moliti da nas se pusti ranije.
    Osobno ne mogu u tom smislu uspoređivati državne službe i urede sa privatnim firmama.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ni kod nas nije prvi Veliki petak da se sluzbeno radilo skraceno, ko moze od posla-ode, meni je cesto znalo nesto uletit da ne mogu ranije, logicno je zavrsit posao pa otici, bez obzira jel se smije ranije

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo jučer isto radili puno radno vrijeme, valjda jedini u gradu.
    Meni je bas bilo jadno sto nas nisu pustili malo ranije.
    Kada sam došla po dijete u vrtić sva su već svjetla bila pogašena. Ostalo ih je petero. Od šest skupina.
    Što se tiče državnih službi, netko bi uvijek morao ostati dežuran na šalteru. Tako je nekada kod nas bilo.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mi smo isto radili skraceno; nije bilo sluzbene obavijesti, al do 12 su vise manje svi kidnuli Ja se slazem s Mimom, I ne vidim bas u cemu je problem; pa to su samo 2-3 dana godisnje kad se malo ranije ode s posla; sve skupa je to valjda 8-10 sati, ili jedan radni dan manje. Nije neka velika stvar.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku

jer u čekaonici i u cijelom domu zdravlja u koji sam išla nije bilo "ni pasa" (super za nas, jer smo sve skupa zgotovili u niti pola sata), i onda se vratila na posao (usprkos skraćenom radnom vremenu), jer sam morala odraditi taj dogovor... I sve 5!

Što sad tu ne valja?
    nije bilo pasa od pacijenata ili djelatnika?
    bi li bila sretna da su djelatnici skratili posao da im bude ljepše u životu, pa da si ti poljubila vrata i otišla neobavljena posla?

slažem se da to ovisi o poslu
    privatnici, poslovi kod kojih se neće dogoditi da korisnik poljubi vrata, ok
    mene smeta ovo, odn. što se ovo ne poštuje
    Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče državnih službi, netko bi uvijek morao ostati dežuran na šalteru. Tako je nekada kod nas bilo.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    ko moze od posla-ode, meni je cesto znalo nesto uletit da ne mogu ranije, logicno je zavrsit posao pa otici, bez obzira jel se smije ranije
    Mi to jutro dobijemo službenu obavijest da se radi do tada i tada, ali da smo dužni organizirati posao 'na način da ne trpi služba'. Znači, ako posao može pričekati do slijedećeg radnog dana ili imaš nekog tko te može zamijeniti - odeš, ako imaš sastanak ili neodgodiv posao - ostaneš, pretpostavlja se da smo svi dovoljno odrasli i odgovorni da sami možemo procijeniti što napraviti.
    A to što neke službe koje rade s korisnicima pred blagdane rade skraćeno bez da imaju neko dežurstvo, pa... to mi je manji problem od toga da te iste službe svakodnevno rade u isto radno vrijeme kao i ja pa ako hoću nešto obaviti moram izlaziti s posla. Isto vrijedi i za podizanje nalaza nakon ambulantnih i bolničkih pretraga, npr. nalazi se izdaju isključivo od 12-14, pa kad ja kumim i molim da ih podignem npr. prije posla onda mi se teta na šalteru čudom iščuđava kako nemam nikog drugog da mi ih podigne .
    Posljednje uređivanje od Audrey : 30.03.2013. at 12:21

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa Vidi poruku
    to mi je manji problem od toga da te iste službe svakodnevno rade u isto radno vrijeme kao i ja pa ako hoću nešto obaviti moram izlaziti s posla. Isto vrijedi i za podizanje nalaza nakon ambulantnih i bolničkih pretraga, npr. nalazi se izdaju isključivo od 12-14, pa kad ja kumim i molim da ih podignem npr. prije posla onda mi se teta na šalteru čudom iščuđava kako nemam nikog drugog da mi ih podigne .
    to je definitivno loša organizacija posla
    govorilo se da će, konkretno, spec. amb. u bolnicama raditi i popodne
    ali od toga, uglavnom, nema ništa, neki, rijetki rade, ali uglavnom su spec. ambulante samo u prvoj smjeni
    bilo bi ok kad bi 1-2 dana u tjednu bile spec. amb. i popodne
    slažem se da je to problem
    u dz je obveza da se 2x tjedno radi popodne (a većina radi par nepar, pa, ovisno o tjednu, rade 2-3 x u tjednu popodne)
    to bi trebale uvesti i bolnice
    bilo bi bolje za pacijente, a i smanjio bi se pritisak na dežurne službe

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nije bilo pasa od pacijenata ili djelatnika?
    bi li bila sretna da su djelatnici skratili posao da im bude ljepše u životu, pa da si ti poljubila vrata i otišla neobavljena posla?

slažem se da to ovisi o poslu
    privatnici, poslovi kod kojih se neće dogoditi da korisnik poljubi vrata, ok
    mene smeta ovo, odn. što se ovo ne poštuje

od pacijenata, draga, od pacijenata...

(iako bih se, po nekoj vlastitoj procjeni, usudila reći da je i djelatnika bilo manje nego inače, al' to je u domeni moje opservacije, a nikako objektivna činjenica).

lijepo sam ti napisala da je djelatnik (zubar) skratio posao. ali je i pričekao dok nisam došla, obavio sve što treba i onda zatvorio ordinaciju.
    ortopan smo išli obaviti skroz na drugom mjestu i, moram priznati da sam očekivala da ili neće raditi ili će nas samo naručiti za neki kasniji termin, ali me ugodno iznenadilo da smo sve uspjeli obaviti fakat u roku "keks"...

i još sam se uspjela vratiti na svoj posao i odraditi ono što sam bila planirala ne znajući da ćemo raditi skraćeno

znači, sve 5!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Postoje različiti poslovi, neki se mogu skraćivati, neki ne, ovisi o prirodi posla, rekla bih...
    Nisu svugdje iste kondicije, niti je svugdje moguće to napraviti.
    S ovim se slažem, zato mi je i bilo totalno glupo da privatni lab radi skraćeno, a meni je svrha privatnog da možeš u svako vrijeme obaviti (i platiti) ono što ne možeš u socijalnom.
    Bezveze.
    Ovako sam morala uzeti slobodno s posla 3 sata koja ću morati ili odraditi ili mi se oduzimaju od godišnjeg, da obavim nešto negdje gdje plaćam da obavljam kad ja želim.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

aleks, ne shvatam nit ja point

od zaostataka socijalizma, ostalo je ovo "danas radimo skraćeno". spajanje smo nekako uz put izbacili iz priče. rijetko ko danas više išta spaja. a sad bi ona da na veliki petak ljudi rade do 4.

a, na kraju, ionako uvijek ovako ispadne:
    ali tako je ispalo da moramo baš danas nešto obaviti (a očito i ne moramo, jer nismo uspjeli)
    zna se što se samo mora u životu, ne?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kada sam došla po dijete u vrtić sva su već svjetla bila pogašena. Ostalo ih je petero. Od šest skupina.
    Meni je ovo na normalni dan tako, još se čudim jel' moguće da tako malo ljudi radi 9-17, u stvari, drago mi zbog tih ljudi, ali djeca se na sve priviknu, od toga da ih se diže po mraku, do toga da ih se kupi po mraku, ako je takav đir obitelji, to je kod nas više-manje uvijek isti pa se i znaju i normalno im je.

Moje favorite r. vrijeme bi bilo 8-14, to mi se čini ono totalno idealno... namjanje bi patio i posao i privatni život.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 30.03.2013. at 13:25

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mene se radi (službeno) normalno
    bez skraćivanja
    to što si netko, na svoju ruku i hrabrost, skrati, to njemu na dušu
    i na sam badnjak, dakle dan pred praznik, zapravo dan koji je sam već praznik, mi nikada nisamo dobili
    da se može raditi skraćeno
    point je da je to službeno normalni radni dan
    i da, ako se već radi skraćeno, onda treba organizirati službu da posao ne pati

sad ću biti odvratno patetična
    ali rade li žene u trgovačkim lancima danas skraćeno? (za jučer da ne govorimo)
    i one bi si željele uljepšati život

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Moje favorite r. vrijeme bi bilo 8-14, to mi se čini ono totalno idealno... namjanje bi patio i posao i privatni život.

inu za preCjednika

bez zezancije, ali stvarno ovo bi bilo idealno
    jer teško da netko radi efektivno više od 6 sati u osam satnom radnom danu
    ovako da bude, bez pauze
    super

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa eto, čak i trgovački centri na dane kao što je Badnjak a vjerojatno i danas ne rade do devet nego do, recimo, šest popodne.
    No, normalna je stvar da trgovci rade i više nego obično na ovakve dane, jer mogu više zaraditi. Takav im je posao.
    Nije normalno što radnici za to vjerojatno nisu posebno nagrađeni, tj, ne sudjeluju u tom ekstra profitu, i ne dobiju slobodne dane.
    No generalno mi nije jasno zašto bi se mi- radnička klasa iliti šljakeri - bunili protiv vlastitih prava.
    Kao što netko reče, stvarno mi se firma pretrgne - pokloni mi možda osam radnih sati tijekom godine. Srce mi puca radi njih.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Razlog je da se ljudi vesele i da im bude ljepše u životu.
    Ma kad bolje razmislim, ima Mima pravo! Totalno smo pomiješali lončiće što je u životu stvarno bitno.
    Ja sam samo valjda malčice ljubomorna na one koji spajaju (nisam primijetila da smo to izbacili) i koji rade skraćeno,... (I one koji imaju božićnice, uskršnjice, regrese, darove za djecu...al to je neka druga tema)...
    Ali da ima službi gdje to nije opravdano, ima. Primjer - skraćivanje radnog dana vrtića na badnjak/staru godinu! Pa nemaju svi roditelji skraćeno radno vrijeme!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja firma je izbacila spajanje valjda jer je to socijalistički običaj - no nama su za to spajanje oduzimali dane godišnjeg, znači nije da nam je netko nešto poklanjao. I sad ljudi mogu tražiti taj dan slobodan ako imaju godišnji i mnogi to rade. Onda na takve dane fali pola firme a uključuje se grijanje, rade liftovi, kafić - ja sam prilično sigurna da je spajanje u stvari predstavljalo uštedu.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kod nas se ništa ne spaja (zabranjeno je... tipa spojit onaj 22 i 25.6.... bože sačuvaj)

niti smijemo raditi skraćeno (uz komentar moje šefice da ni ona ne radi skraćeno i još ima i dežurstva vikendom)

al AKO se uspijemo dogovoriti s ljudima i sve odraditi prije kraja radnog vremena "zbrišemo" par sati ranije doma

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam pobornik da se radno vrijeme poštuje samo reda radi
    i bzvz mi je da netko mora biti na poslu od 7-15 i za to vrijeme forumira , ali da ne smije mrdnuti prije 15h kući
    ako obavi posao u 13h i nema više što raditi, neka ode doma
    i na badnjak, i veliki petak, i staru godinu, i bilo koji drugi dan kad to čovjeku treba i paše
    drugi dan će biti do 17h dok ne napravi sve što treba
    neki poslovi to dopuštaju
    i zašto ljudima ne dopustiti tu slobodu dok je god posao u cijelosti i kvalitetno obavljen
    ali postoji nešto što se zove uslužna djelatnost
    i ako je tu radno vrijeme do 16 sati
    onda se treba osigurati da, ako je normalan radni dan, netko bude do 16 sati na radnom mjestu

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pouzdano znam da su se u jednoj velikoj zdravstvenoj ustanovi određeni operativni zahvati na ovaj veliki petak obavljali u manjem obimu jer taj dan - citiram: "rade skraceno".
    A ti koji tamo lezis i cekas - cekaj do poslije Uskrsa

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kod mene u firmi se u takve dane radi skraceno ako se moze i spajaju se blagdani ako se moze. Jucer nismo radili skraceno jer su nama sada obracuni i radi se od do i po 12 sati na dan i ne nisu placeni prekovremeni jer je situacija takva da nam ih se ne moze platiti, ali imamo divnog sefa koji smatra da smo mi obitelj i da atmosferu treba uciniti ugodnom i kad se moze onda se i spaja i radi skraceno a i festa na poslu. Svaki badnjak, staru godinu, veliki petak ali i dan zena ( ipak smo u vecini) sef casti ruckom. Uglavnom malo on nama izade u susret, malo mi njemu i atmosfera u firmi je zdrava i vesela.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod mene se praznici spajaju obavezno, ako su u utorak ili četvrtak i imamo kolektivni za Božić. To je super, ali ima i svoju caku, na to ode puno dana godišnjeg. Konkretno za ovu godinu je planirano 11 ili 12, moram pogledati.
    To znači da ti ostane cca 10 radnih dana godišnjeg za ljeti. Malo, vrlo malo.

Meni bi bilo idealno radno vrijeme od 8 do 12, ali ok složila bih se s ovim od 8 do 14 i milijon posto sam sigurna da bi se puno učinkovitije radilo.

Mene npr. ubija kad sve napravim i onda bih trebala sjediti 2 sata na poslu i buljiti, ili se praviti da radim.
    Uvijek kad mogu (ako imam viška sati, ili riskiram jedan dan godišnjeg za te sate) zbrišem npr. pola sata ili sat ranije, ako sam sve napravila.

Meni je bit posla dobro obavljan kompletan posao i zadovoljni radnik, a ne forma od 8 sati pa što bude bude.

Isto tako ako treba zapeti, zbog izvanredne situacije, spremna sam ostati dulje, ili doči popodne.

Na sreću, blizu mi je, pa si mogu priuštiti da odem na posao na dva sata kad MM dođe doma i preuzme dijete.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je još Veliki petak ajde nekako ipak je to poseban dan, pa ako ljudi idu na križni put, ispovijed (ja uvijek zadnji dan...), na put i sl., ali vrhunac je kad me teta u vrtiću 30.12. dočekala u 15 sati(!!!) s riječima: "Pa mama gdje ste do sada?! Danas je dan prije stare godine!"
    svašta
    pazi kad sljedeće godine bude i dva dana prije stare godine, možda i tri

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene se praznici spajaju obavezno, ako su u utorak ili četvrtak i imamo kolektivni za Božić. To je super, ali ima i svoju caku, na to ode puno dana godišnjeg. Konkretno za ovu godinu je planirano 11 ili 12, moram pogledati.
    To znači da ti ostane cca 10 radnih dana godišnjeg za ljeti. Malo, vrlo malo.
    .
    U firmi gdje moj brat radi imaju utorkom radno vrijeme duže, mislim dva sata.
    Ti prekovremeni sati im pokrivaju slobodne dane za period od Božića do NG i sve mostove u godini.
    Godišnji odmor im tako ostane netaknut.
    Meni je to baš kul.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U firmi gdje moj brat radi imaju utorkom radno vrijeme duže, mislim dva sata.
    Ti prekovremeni sati im pokrivaju slobodne dane za period od Božića do NG i sve mostove u godini.
    Godišnji odmor im tako ostane netaknut.
    Meni je to baš kul.
    Uuuu, ovo je totalno kul, slažem se. Pametno rješenje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja nisam pobornik da se radno vrijeme poštuje samo reda radi
    i bzvz mi je da netko mora biti na poslu od 7-15 i za to vrijeme forumira , ali da ne smije mrdnuti prije 15h kući
    ako obavi posao u 13h i nema više što raditi, neka ode doma
    i na badnjak, i veliki petak, i staru godinu, i bilo koji drugi dan kad to čovjeku treba i paše
    drugi dan će biti do 17h dok ne napravi sve što treba
    neki poslovi to dopuštaju
    i zašto ljudima ne dopustiti tu slobodu dok je god posao u cijelosti i kvalitetno obavljen
    ali postoji nešto što se zove uslužna djelatnost
    i ako je tu radno vrijeme do 16 sati
    onda se treba osigurati da, ako je normalan radni dan, netko bude do 16 sati na radnom mjestu
    Slažem se, iako.... izazov kliznog r. vremena, u stvari, leži u tome da je to, u stvari, više posla prosječno, kao i rad od kuće itd. Koji put paše da je rad "contained" unutar r. vremena i da je to čelična disciplina, ali ta su vremena nepovratno prošla. Rijetko je i r. vrijeme ispunjeno 100%, bez imalo praznog hoda, i teško se to može tako isprogramirati da uvijek bude 100%.

Ekstrem je bio moj privatnik, koji je imao cikluse "mahnitog rada" od travnja do listopada, onda od studenog do veljače - uživaj.... samo što ćeš tad uživat, po zimi, Pale sam na svijetu, iako bi mu bilo najdraže, valjda, tad zatvorit ured, a da radimo from dusk to midnight u ostalo vrijeme godine.

To je, u stvari, utopijski razgovor... Baš filozofski kutak.

Isto kao i kolektivni - koji put ti paše, koji put ne, kao i službena spajanja. Meni bi super pasala ona stranjska vremena od petkom kraćeg vremena.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 30.03.2013. at 17:48

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

point je da je to službeno normalni radni dan
    i da, ako se već radi skraćeno, onda treba organizirati službu da posao ne pati
    ja sam bila naručena kod fizijatrice na velik petak u 5,
    tj. bila sam naručena dok me prije par dana nisu odručili
    s obrazloženjem da su zaboravili da je veliki petak.
    no dobro, meni to ne smeta, jer i ja volim raditi skraćeno
    moj posao je takav da za jedan dio uvijek mora ostati dvoje dežurnih,
    prošle godine mi se to dogodilo dva puta

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam bila naručena kod fizijatrice na velik petak u 5,
    tj. bila sam naručena dok me prije par dana nisu odručili
    s obrazloženjem da su zaboravili da je veliki petak.
    no dobro, meni to ne smeta, jer i ja volim raditi skraćeno
    moj posao je takav da za jedan dio uvijek mora ostati dvoje dežurnih,
    prošle godine mi se to dogodilo dva puta
    nekoliko njih me pitalo u čemu je point
    u ovom

nadam se da su ti da li brzo novi termin

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da, ali moje mišljenje je da je to skroz nepotrebno,
    radi par ljudi koji se sjete petak popodne doći po nešto,
    samo zato jer su radili skraćeno, a ne zato što im to stvarno treba.
    možeš ih doslovno na prste dvije ruke pobrojat
    i svi ono, jooooj pa vi radite, mi samo došli provjeriti.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda je taj imao razloga da dođe baš tada
    možda, radi svog radnog vremena, ne može doći u vaše uredovno radno vrijeme, pa je htio iskoristiti
    možda nije imao razloga, nego mu se baš puhnulo tad doći
    pitanje je je li to normalni radni dan ili ne
    ako je to radni dan sa službeno skraćenim radnim vremenom onda se to treba znati
    i regulirati zakonom
    zašto neke službe organiziraju dežurstva (koja će u sebi psovati sve po spisku onima koji tada dođu)
    a neke smatraju da to nije potrebno?

prije puno godina je bila jedna tema
    gdje je mama došla u petak navečer u 19.25 (našla sam temu, ne sjećam se toliko dugo detalja)
    s nekim problemom koje dijete ima 2 mjeseca
    nije se radilo o akutno bolesnom djetetu
    i ped. ju nije primila
    i spominjala se inspekcija rada, bijeli telefon, ministarstvo, hzzo, komora, ravnateljstvo...
    sve gdje bi se ona mogla žaliti radi toga
    i rijetko tko je imao razumjevanja za tu pedijatricu

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •