sillyme prvotno napisa
Vrlo je tesko davati savjete kad netko ne poznaje korporacijsku kulturu, ali iskreno - meni osobno bi rukom pisano pismo bilo totalno van kategorije "uobicajeno" ili "standardno". U stvari, rukom pisano pismo mi je van kategorije "poslovno". Ti i sama kazes da trazis nesto sto je tebi osobno vazno i temelji se na tvojim osobnim vrijednostima, no to sto trazis je poslovna kategorija (iznos place, povisica) i za tvog sefa po meni ne bi trebalo biti osobno nego poslovno. Ne znam kakav je vas odnos, ali recimo meni bi bilo ok i da dobijem e-mail s poslovnim argumentima zasto osoba zeli povisicu (povecani obujam posla, povecana odgovornost, porast kvalitete obavljenog posla zbog stecenog iskustva i sl.). I onda zatraziti osobni razgovor temeljem tog e-maila, pa se sef valjda stigne pripremiti za razgovor (vecina mislim ne voli te razgovore s vrata o temi koju mozda treba budzetirati na vrijeme, proci kontroling, odobrenje nadzornog itd itd itd) Ali opet - ja to gledam iz kuta mog radnog iskustva, netko drugi ima sigurno sasvim drugacija iskustva.