Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 110

Tema: Kako tražite povišicu?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Bojim se jedino jednog scenarija - da ti kažu OK; može povišica. I onda ti ponude 5-10% povišice. Što bi u tom slučaju napravila?
    Ovo će vjerojatno biti scenarij, a sve drugo će biti potrebno izboksati, sigurno će se pozivati na stanje na tržištu i slično. Ne znam na koliku si povišicu mislila, jer povišice od tipa preko 30%, koliko se meni čini, nisu uobičajene. Znači, moraš bit spremna ne samo tražiti, nego i pregovarati - koliko očekuješ, koliko ti je prihvatljivo i slično.

Opet, i dalje možeš zadržati i vrapca, jedino će znati da ciljaš u goluba, i to će im isto biti jedna indikacija da pretendiraš na nešto više, pa ti to možda ponude ako/kad se steknu uvjeti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Drmni litru votke i odi pregovarat sa šefom... ili napiši rukom molbu za povišicu... to će garant upaliti...

...samo ako šef ima više promila od tebe i ako nikad nije čuo za računala i pisače...

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ciljam na 25% povišice.

Inina rečenica:
    Opet, i dalje možeš zadržati i vrapca, jedino će znati da ciljaš u goluba, i to će im isto biti jedna indikacija da pretendiraš na nešto više, pa ti to možda ponude ako/kad se steknu uvjeti.
    mi je zapravo nabolji trigger da skupim muda i žicam pare.
    Ako niš drugo vidjte će da ciljam ne visoko nego realno, i da se nešto mora promijeniti.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa Vidi poruku
    Drmni litru votke i odi pregovarat sa šefom... ili napiši rukom molbu za povišicu... to će garant upaliti...

...samo ako šef ima više promila od tebe i ako nikad nije čuo za računala i pisače...
    Moover, da te (virtualno) nimalo ne poznajem, pomislila bih da si jako zločest.
    A istina je da jako volim tvoj smisao za humor, i tvoj savršeni tajming sa ovakvim uletima na mračnim topicima.

I da, tvoj potpis je apsolutno istinit.
    Those were the days...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku
    Ciljam na 25% povišice.
    Možda onda kaži 30%, ali budi spremna na cjenjkanje, u stvari, nemam pojma, ali sam u ove mooverove stvari poprilično sigurna, samo što nije moj stil da tako ulijećem (iako me mooverov više zabavlja )) - votka i ruka su "no-no", nema šanse da se votka ne čuje, a ruka je... meni je to čudno.

Nevermind moovera i sve nas, mislim da je to kako si razložila sve OK i ono... go for it. Sretno!

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

tocno ina33. povisica se nikad ne ostvari koliko se trazi, uvijek manje, dakle ako zelis 25% trebas traziti barem 30 ili 35%. povisica je stvar pregovaranja i trgovine.

inace smatram da su ti ocekivanja nerealna, povisicu od 25% u istoj firmi najednom ne dobiju niti inzinjeri koji par godina rade na projektu i koji doista nisu lako zamjenjivi. pitala sam te vec sto si po struci tocno medjutim nisi odgovorila, razumijem, ali ukoliko tvoj posao relativno brzo svatko moze nauciti i povezati konce onda jesi zamjenjiva i ocekivanja su ti bojim se vrlo nerealna, pa bi se mogla lako razocarati. osim toga sefovi ne vole kada se zaposlenik precjenjuje pa bi bilo dobro da povedes racuna i o tome.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dipl.ing.ekonomije.
    Ne kažem da sam nezamjenjiva, upravo zato se i bojim pitati da me ne otkantaju za svagda, ali opet razmišljam o svom doprinosu firmi, kojeg šefica često spominje, ali nikako da nagradi onako kako bih ja željela. Od usmene pohvale ne bum otplatila kredit, a i dalje ostaje činjenica da negdje drugdje netko (dosta njih) za manje mog posla i odgovornosti ima veću plaću. I to me muči kao kamenčić u cipeli...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma sve ovisi, 25% u jednoj firmi je masu, ali sve ovisi kolika je. Ako je relativno mala, mali startup ili tako nešto - to još i prolazi, ako je korporacija, onda to ne ide za isto radno mjesto, onda je fakat bolje dat otkaz, skupit iskustva u drugoj, pa opet eventualno uletit, na veću poziciju, s bogatijim CV-om.

Sve ovisi i o tome kako je startna plaća dogovoarana - je li onaj đir, to je plaća, ako budete dobri itd.

Opet, ljudima se mijenjaju okolnosti, pa u malim firmama, barem prije ove krize (ono, ne izmišljam, znam ljude koji su to napravili), je i moguće dobit veću povišicu (na spiku meni su se promijenile okolnosti, mislim da mogu bolje i više, ali pritom treba bit uvjeren u sebe i svoje sposobnosti plus bit relativno lako zapošljiv na sličnoj ili većoj plaći (uglavnom je to slučaj kad je osoba pristala na relativno malu početnu plaću, a cijela industrija plaća više). Odnosno, može se ako je osoba stvarno pažljivo odradila "benchmarking ispitivanje" usporedivih plaća, plus joj jako narastao obim posla (onda to nije isto radno mjesto) itd.

Ovisi o masu faktora. Mislim da nema štete od pristojnog upita, a pristojan će bit ako se osoba raspitala po relevantnim plaćama na takvom r. mjestu.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 01.10.2012. at 17:04

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dipl.ing.ekonomije.
    Ne kažem da sam nezamjenjiva, upravo zato se i bojim pitati da me ne otkantaju za svagda, ali opet razmišljam o svom doprinosu firmi, kojeg šefica često spominje, ali nikako da nagradi onako kako bih ja željela. Od usmene pohvale ne bum otplatila kredit, a i dalje ostaje činjenica da negdje drugdje netko (dosta njih) za manje mog posla i odgovornosti ima veću plaću. I to me muči kao kamenčić u cipeli...
    Sama titula ništa ne znači, ali ovo drugo je važno - ako većina za manje posla i odgovornosti ima veću plaću.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

slazem se ina33, masa faktora je tu bitna...nego ovo što kažeš ovdje to je i meni upalo u oči. nisam shvatila bas najbolje radili se o kolegama iz iste firme koji zarađuju više, ili u toj struci po drugim firmama. jer ako se radi o kolegama iste firme to je onda druga prica, tu se nema sta premisljati, nego naoruzat se i izboriti za bolje uvijete i vecu placu. medjutim ako se radi o drugim xy firmama, to je onda druga stvar.

nego bas kad smo kod toga, zna netko ima li konacno nesto poput ovoga i kod nas, nekakvi sluzbeni okviri u kojima se smiju i trebaju kretati place odredjenih struka (zanemarite ovdje spolnu diskriminaciju, nije bitno za ovu temu, makr isto vruca tema i u njemackoj, bezobrazno blago receno) ovo je primjer za bayern uz obrazlozenje na primjer zbog cega su recimo primanja u munchenu veca nego recimo u ulmu gdje kuca kosta 300.000 eu, dok u munchenu ista takva kosta duplo i vise itd...

http://www.gehaltsvergleich.com/gehalt/Bayern.html

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mamasch, sve su ti već cure rekle - samo hrabro i nadam se da ćeš nam se uskoro pohvaliti uspjehom. ako ti znaš kako se drugdje kreću plaće za ono što radiš, sasvim sigurno to znaju i tvoji nadređeni. ako je tako kako kažeš, sasvim je sigurno da ne može loše završiti po tebe. čak i da te odbiju, moraju uzeti u obzir da si to tražila i znat će da te trebaju prvom prigodom uzeti u obzir za povišicu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dipl.ing.ekonomije.
    Dipl. Ing. Ekonomije? Nije bitno za temu, ali to zvanje mi je nepoznato, gdje si studirala ako smijem pitati?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Dipl. Ing. Ekonomije? Nije bitno za temu, ali to zvanje mi je nepoznato, gdje si studirala ako smijem pitati?
    da, to i mene zanima...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ciljam na 25% povišice.
    Raspitaj se najprije postoji li interni pravilnik o maksimalnoj mogućoj povišici. Pouzdano znam da brojne firme ne dozvoljavaju povišicu veću od 5% odjednom (ili čak u cijeloj godini). Takav podatak bi u svakoj firmi trebao biti dostupan zaposlenicima, pa ga provjeri prije nego što se izletiš s nekim potencijalno neispunjivim zahtjevom.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Od kud vam da ne znate što je dipl.ing.ekonomije?
    Evo par linkova na baš taj naziv struke:
    http://www.posao.hr/zivotopis/dipl-i...onomije/43609/
    http://www.moj-posao.net/Zivotopis/5...leskog-jezika/
    http://www.zumtobel.com/hr-hr/imprint.html

A kome se da čitati, evo i novog Zakona tome:
    http://www.zakon.hr/z/323/Zakon-o-ak...emskom-stupnju

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Od kud vam da ne znate što je dipl.ing.ekonomije?
    Možda je stvar u generacijskom jazu , ta je titula bila uobičajena u generaciji mojih roditelja. I ja sam u obitelji imala diplomiranog inženjera ekonomije (s diplomom Sveučilišta u Zagrebu).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Linkovi mi nista ne otvaraju, osim da je to bio kriterij pretrage, a Zakon naziv ing. stavlja uz tehnicke znanosti, a ekonomija je drustvena. Mozda mi je promaklo, citam na mobu, ali ne vidim taj clanak.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Onaj zadnji cv je od nekog stranca, pa je zato i pitam gdje je studirala, kod nas te titule nema i ako je stekla vani, kad je nostrificira, biti ce dipl. Ekonomist.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ups, zeznula sam se, nije dipl.ing.ekonomije, nego samo dipl.ekonomist.
    Sorry ako sam unijela nemire u redove.

Studirala sam Poslovnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, prije dvanaestak godina. Ne znam kakav je sada ustroj Sveučilišta, niti kako se sada zovu zvanja vezana za ekonomiju. Mislim da to nije bitno.
    Činjenica ostaje da sam školovana točno za posao kojeg radim. Valjda i to nosi neke bodove.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

koliko mi je poznato inzenjer ekonomije nema ni u europi, jest da me je zbunilo, ali reko mozda se kod nas opet nesto promjenilo po pitanju tituliranja. sto se tice gore linkanog zakona, ne vidim da postoji diplomirani inženjer ekonomije

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    slazem se ina33, masa faktora je tu bitna...nego ovo što kažeš ovdje to je i meni upalo u oči. nisam shvatila bas najbolje radili se o kolegama iz iste firme koji zarađuju više, ili u toj struci po drugim firmama. jer ako se radi o kolegama iste firme to je onda druga prica, tu se nema sta premisljati, nego naoruzat se i izboriti za bolje uvijete i vecu placu. medjutim ako se radi o drugim xy firmama, to je onda druga stvar.
    Radi se o kolegama iz drugih poduzeća iste branše, sa time da se radi i o različitim veličinama poduzeća, tj. mala i srednja poduzeća, pa čak i velika.
    U mojoj firmi bi se dalo istrenirati jednu ili dvije osobe da radi dio mog posla, ali nije samo stvar u tehnici nego i u inovacijama koje sam unijela, u kreativnosti, diplomaciji i inovativnosti kojima se služim na mom radnom mjestu. Pouzdano znam da te dvije osobom nisu zainteresirane raditi na takav način, one su tipični zaposlenici "daj mi zadatak i upute kako ga napraviti, i ja ću ga napraviti". Bez strasti, želje za napretkom i unašanjem inovacija u posao. A upravo mi je ta inovativnost, kultura poslovnog ophođenja i kreativnost u radu donijela pozitivne rezultate rada, te pohvale unutar firme, ali i od vanjskih partnera. Možda sam romantična, ali ja bih takav rad nagradila. Novcem.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

koliko mi je poznato inzenjer ekonomije nema ni u europi, jest da me je zbunilo, ali reko mozda se kod nas opet nesto promjenilo po pitanju tituliranja. sto se tice gore linkanog zakona, ne vidim da postoji diplomirani inženjer ekonomije

NIsam ni ja u toku, možd abih trebala promijeniti titulu, osuvremeniti je?
    Uglavnom, znam da kada sam diplomirala, dobila sam titulu diplomiranog ekonimista poslovne ekonomije.
    Ponavljam, prije cca 10-12-ak godina.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Linkovi mi nista ne otvaraju, osim da je to bio kriterij pretrage, a Zakon naziv ing. stavlja uz tehnicke znanosti, a ekonomija je drustvena. Mozda mi je promaklo, citam na mobu, ali ne vidim taj clanak.
    Neke generacije s mog faksa su dipl.ing.farmacije (i dan danas imaju takvu titulu, osim ako nisu sami tražili promjenu, i to naravno sami platili).

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ne kuzim, pa trebao postojati valjda nekakav jedinstveni registar titula...ali lako za to, kratica simo ili tamo ne nosi posao niti placu, vec ono sto stoji iza te kratice doista.

mamasch, dala ti je sanja dobar tip, raspitaj se kako to ide u tvojoj firmi jer protiv politike firme bojim se neces moci puno, dakle opet se vracamo na prioritete ili prihvatiti sto su ti voljni dati i ostati tu gdje jesi ili mjenjat firmu za visu placu.

ono sto je u biti pravilo u mnogim fimrama kao sto sam ti vec i napisala dobiti najednom povisicu od 25% u istoj firmi bojim se da ne postoji nigdje. za dobro obavljeni posao ili projekt postoji cesto sistem premija, ili po projektu ili na kraju godine, ali veliki skok u placi u istoj firmi, hm, ne znam ali nisma cula, osim u rijetkim slucajevima bitnih inzinjera kojima puca lagano film a firma nispoto ne zeli ostati bez njih jer im steta moze biti veca od koristi ako ga puste i zaposle novog.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Iskreno, zbilja mislim da u mom slučaju nije bitno da li se piše ekonomist, dipl.oecc., dipl.ing.oecc. itd.
    Ako ti je netko tvoj zaposlenik nekoliko godina, i ako je u tih nekoliko godina napredovao kao osoba i radnik, ako je unaprijedio poslovanje poduzeća u okvirima svojih zaduženja i ovlasti, ako je kulturan, pouzdan i vrijedan radnik, i ako si financijski to možeš priuštiti, zašto mu ne dati poticaj da i dalje tako kvalitetno radi, i to na način da mu povećaš plaću u okvirima njegove struke, radnog mjesta, staža i odgovornosti.

Fakat sam naivna.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bez puno filozofiranja odi k šefu i traži. Ili ćeš dobiti ili nećeš.

Ja sam imala situaciju kada sam tražila 15% i šef mi je rekao kako mi je mislio dati 10% ali neka ipak bude 15%. Nisam niš puno filozofirala. Došla sam k njemu kad je imao vremena s tim da sam mu par dana prije najavila da trebam s njim razgovarati. Nisam nabrajala svoje uspjehe, zasluge i sl jer on to jako dobro zna. Samo sam mu rekla da mi plaća nije rasla od tad i tad i da mislim da zaslužujem povišicu i to je to.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku

Ja sam imala situaciju kada sam tražila 15% i šef mi je rekao kako mi je mislio dati 10% ali neka ipak bude 15%. Nisam niš puno filozofirala. Došla sam k njemu kad je imao vremena s tim da sam mu par dana prije najavila da trebam s njim razgovarati. Nisam nabrajala svoje uspjehe, zasluge i sl jer on to jako dobro zna. Samo sam mu rekla da mi plaća nije rasla od tad i tad i da mislim da zaslužujem povišicu i to je to.
    Kada uzmem u obzir psihologiju mojih nadređenih, konkretno direktorice/vlasnice firme, koju bih tražila povišicu, čini mi se da je ovo najbolja moguća opcija.
    Provjeriti kalendare, pronaći dan koji je bez putovanja i sastanaka, za taj dan zamoliti za petnaestak minuta razgovora, i jednostavno doći i tražiti povišicu. Il ću je dobiti ili neću. Svijet neće propasti, bez obzira koliko izgaram od želje za tom vrstom nagrade, odnosno od potrebe da doma donesem koju kunu više i da lakše živim.
    Više je nego očito da ona, a i svi ostali, znaju koliko kvalitetno i kvantitativno radim.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dipl. ing. ekonomije je stara, prastara terminologija, ali mnogi je još uvijek upotrebljavaju, vjerojatno iz navike.

Uostalom, svejedno, bitno je da je Mamasch obrazovana točno za posao koji obavlja.

* * *

Sretno s traženjem povišice, samo mirno i odlučno, sve će biti u redu.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma jasno. Zna ona, bez brige sve i više nego što ti misliš.

Samo traži nemaš kaj izgubit i želim ti da dobiješ.

Edit- ogovarala sam Mamasch
    Posljednje uređivanje od Tanči : 02.10.2012. at 12:06

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tanči, nemoj me majke ti ogovarati, dosta mi je muke sa žicanjem povišice...

Šalim se, hvala ti puno na sažetom komentaru, sve sam hrabrija i hrabrija. Valjda bu nekaj od tih para...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku

Ovo ti je the best way... Nothing to lose. I bilo bi super kad bi se okuražila da jednostavno kucneš i to kažeš, bez pisanja, bilo emejlom, bilo kuvertom itd.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Iskreno, zbilja mislim da u mom slučaju nije bitno da li se piše ekonomist, dipl.oecc., dipl.ing.oecc. itd.
    Ako ti je netko tvoj zaposlenik nekoliko godina, i ako je u tih nekoliko godina napredovao kao osoba i radnik, ako je unaprijedio poslovanje poduzeća u okvirima svojih zaduženja i ovlasti, ako je kulturan, pouzdan i vrijedan radnik, i ako si financijski to možeš priuštiti, zašto mu ne dati poticaj da i dalje tako kvalitetno radi, i to na način da mu povećaš plaću u okvirima njegove struke, radnog mjesta, staža i odgovornosti.

Fakat sam naivna.
    Pitala sam koja je to titula jer je evo ja nikada nisam cula, ne kuzim zasto se opravdavas jel bitna titula ili ne. I neobicno mi je da ne znas koju si titulu stekla nakon godina studiranja.
    Meni osobno je bitna, da mi nije ne bi se toliko skolovala, a sad nema potrebe na ovoj temi oko toga razglabati.

Zelim ti da dobijes povisicu i drzim fige.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ono sto je u biti pravilo u mnogim fimrama kao sto sam ti vec i napisala dobiti najednom povisicu od 25% u istoj firmi bojim se da ne postoji nigdje. za dobro obavljeni posao ili projekt postoji cesto sistem premija, ili po projektu ili na kraju godine, ali veliki skok u placi u istoj firmi, hm, ne znam ali nisma cula, osim u rijetkim slucajevima bitnih inzinjera kojima puca lagano film a firma nispoto ne zeli ostati bez njih jer im steta moze biti veca od koristi ako ga puste i zaposle novog.
    Osobno znam za primjer davanja povišice 25%. Mada mislim da je šef dao bez da ga se tražilo. Još k tome to je bilo unutar 1,5 g od zaposlenja.očito da je bio jako zadovoljan

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    to je ono sto kod privatnog sektora mozda postoji, a u javnom i drzavnom ne

mamasche zelim ti srecu u bilo kojem obliku ti to trazila.
    Uz opasnost da dobijem opomenu moram, ne , želim na ovo reagirati.
    Cijeli radni vijek radim u privatnim firmama i ne znam nikoga tko u javnoj upravi ili državnoj firmi radi redovito 10 sati dnevno i da mu nikad nije isplaćen niti jedan prekovremeni ili sl., a naravno pad prometa dovede do toga da radiš stalno prekovremeno za plaću manju nego prije 8 g. Da. pišem iz vlastitog iskustva koje nije samo moje nego ga dijeli velik br. ljudi ovih dana.
    Kad mi je u cijelom tjednu veselje kad dođem doma u 17.30 (najranije u cijelom tjednu, a svaki dan izđem iz kuće u 7,15 i uzmem max 20 min pauze da ne dođem doma u 19h) e pa onda me ovakve ležerne izjave izbace iz cipela.
    Mamache drago mi je što radiš u jednoj od malobrojnih ok firmi i apsolutno traži povišicu ako kod vas poslovanje ide ok. Be cool

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma kako nema povišica u javnom sektoru? pa tko može zanemariti rast plaće kad dođe do promjene onih par slova ispred imena, npr. kad magistriraš ili doktoriraš pa ti plaća naglo poraste za cca 200 kn (kolega koji je tu radost platio oko 20.000 kn, silno se radovao što će za 10 godina napokon doći na 0, tj. prebiti trošak).
    ne, nije tema, ali eto, samo da se zna da i u javnom sektoru ima povišica, iako se, znamo, tamo ništa ne radi.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jednom kad sam tražila povišicu, samo sam usput rekla da mislim da bi mi trebao platiti više, "gazda" mi je odgovorio: "i ja to mislim, ali zašto bih vam dao ako ne pitate"
    i već idući mjesec sam dobila 25% veću plaću, a za godinu dana i službeni auto
    dakle mamasch, samo naprijed (po tvom pisanju mislim da smo u sličnoj branši, a i sličnim firmama)

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Mene bi rukom pisano pismo, da sam šef, pretpostavljam - zapanjilo i vjerojatno malčice iziritiralo kao neučinkovito - ili bi mi bilo nečitko čitat sad ta postuignuća, ili bi mi rukopis djelovao infantilno, ako bi se osoba trudila pisat čitljivo pa bi ispadalo ono pučkoškolski. Mislim da je, što se toga tiče, dovoljno svojom rukom potpisat, ali opet, ja sam ekstrem, ja bi i intimno pismo natipkala i samo potpisala (ne da mi se pisat, imam švrakopis). Djelovalo bi mi weird, dobro, možda je to moja sredina, svaka sredina svoja pravila,
    Potpisujem.
    Nema šanse da bih povišicu tražila pismeno, općenito. A još rukom pisano. Ne. MM ne može pročitati poruke koje mu ostavim i popis za trgovinu. On kad ide u trgovinu, piše popis na kompu.
    Ja sam za opciju dogovoriti sastanak mailom i onda oči u oči
    Ili si to već obavila dok ja ovo pišem

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Joj cure nisam još obavila, šefica mi je leteća po sastancima i službenim putovanjima.
    Strpljivo čekam priliku, neću popustiti, ždere me u malom mozgu ta moja plaća, nema sad nazad, odlučila sam.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo daj! Sad kad si odlučila i dobiti ćeš povišicu!

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Samo naprijed i probaj da to bude kad je dobre volje hehe

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mamasch jesi li bila uspješna?

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Joj cure drage, u čekanju da se ohrabrim prođe mi vrijeme.
    Možda nešto i bude bez mojeg pitanja, kuha se kuha u firmi... ne smijem puno pričat da se ne zacopram...

U svakom slučaju hvala svima vama koje navijate za mene, isto tako želim svima koji se odvaže na ovo pitanje puno sreće!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam pitala, direktno i bez puno pripreme, odgovor se ceka na visoj istanci Drzite mi fige mamasch, saljem pozitivne vibre

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Samo da prijavim...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Super! Čestitam!

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala

annie84,

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Samo da prijavim...
    čestitam i ja!! super, ali mislim da nas sve zanimaju detalji

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Manjim dijelom moja diskretna inicijativa, a većim dijelom dobra volja poslodavca i uspješna protekla poslovna godina, koja nam je svima dala vjetar u leđa.
    Nisam jedina u firmi koju su usrećili.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mamasch, cestitam!

Sto se tice komentara da par slova na tituli donose povisicu, a da znamo da nitko nista ne radi u drzavnim i javnim sluzbama je zbilja strasno bezobrazno.
    Za svojih par slova koja su mi donijela 15% povisicu sam radila preko 50 sati tjedno na tri jezika pri cemu mi je i zdravlje prilicno propalo, iako ne mogu reci da nisam uzivala u vecem dijelu svog radnog dana. Tih 15% je prividno, jer nisam za to vrijeme dobivala po 0,5% za minuli rad pa mi je osnovica manja.
    I danas ne padam ispod 45 sati tjedno.
    To mi je isto kao-danas djeca ne valjaju, ne uce, penzioneri samo sjede u cekaonicama bolnica i bas ulaze u tramvaj po najvecoj guzvi, a crnci znaju samo plesati.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čestitam, Mamasch ))))!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •