Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Preseljenje u drugi kvart - poslije upisa u školu?

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Preseljenje u drugi kvart - poslije upisa u školu?

Živimo u jednom ZG kvartu i tu mi dijete ide u vrtić. Iduće godine čeka nas upis u školu. Planiramo se seliti, tako da u školu krene u drugom kvartu, koji je dosta daleko od ovoga. Kako da to izvedem? Treba mi vrtić skoro cijelo ljeto, sve dok ne krene u školu, tako da se ne možemo seliti u 6. mjesecu..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Layla prvotno napisa Vidi poruku
    Živimo u jednom ZG kvartu i tu mi dijete ide u vrtić. Iduće godine čeka nas upis u školu. Planiramo se seliti, tako da u školu krene u drugom kvartu, koji je dosta daleko od ovoga. Kako da to izvedem? Treba mi vrtić skoro cijelo ljeto, sve dok ne krene u školu, tako da se ne možemo seliti u 6. mjesecu..
    Pa nek ide dijete u vrtić u starom kvartu (može do 31.08.) Ako te brine upis u školu (po mjestu stanovanja) to ne bi trebao biti problem - lijepo odeš u školu na novoj lokaciji i kažeš da ćeš se uskoro doseliti (čak možeš predočiti i papire od novog stana) pa upišeš dijete tamo. Ako ti dokumenti još ne budu prebačeni, pitaj u školi (već sada, ako si sigurna da ćeš dijete upisati tamo) možeš li i na pregled prije upisa u njihovom kvartu. Stručna služba škole će te uputiti na liječnika školske medicine i dalje to ide redovnim putem. Reći će ti u školi da li moraš pisati molbu za upis ako dijete po papirima još ne spada k njima, ali to se može riješiti.

Uostalom, u najgorem slučaju možeš ti sve to do upisa obaviti i u starom kvartu (ako se nedajbože što iskomplicira) pa onda mijenjati i školu unutar školske godine (iz sinovog razreda susjedica je s obitelji odselila u Jelkovec negdje usred godine, nije to jedini primjer).

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala ti...najbolje da odem u školu i pitam...vjerojatno je u svakoj školi drukčija politika oko toga..

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam svoje vozila dvije godine u stari vrtic. u skolu je BC krenuo u gradu u kojem sad zivimo. svaki dan sam vozila po 25 km u svakom smjeru. ali neki roditelji to naprave u ZGB kad ih razvoze, skola, sport, glazbena, jezici. nista neubicajno.
    taj period vozenja je bio super. klince bi sve ispitala i kad smo dolsli doma, oni su odmah nastavljali igru, a ja svoje oaveze. iskreno sad mi fali ta voznja, imamo isjecaj da klince ni ne vidim.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi za koji tjedan selimo u drugo mjesto,
    s 3.9. sam klince iz starog vrtića prebacila u novi (nije škola, al čisto za primjer),
    s time da ih sad svaki dan vozim 13km.....

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a oko skole se sve moze organizirati, mislim na papirologiju.

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma,meni je nekako zao mijenjati vrtic, a ne zuri mi se s preseljenjem. Kako je mjesovita grupa, ionako nitko s njim iz grupe nece u skolu..a tete su mi super i organizacija i sve..pa zato zelim kad je skola..mislila sam da je to puno kompliciranije napraviti, ali kad slusam vas-ispada lako..

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mi na dan upisa u školu nismo znali gdje ćemo stanovati početkom školske godine (tražili smo stan). Dijete sam upisala u školu po tadašnjem mjestu stanovanja iako smo znali da vjerojatno neće ići u tu školu. Stan smo kupili dva mjeseca kasnije, samo smo dokumentaciju iz jedne škole prenijeli u drugu par dana prije početka školske godine,

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •