Možda iz naslova nije baš najjasnije što me točno zanima, ali radi se o sljedećem:
Kao što se iz potpisa vidi imam tri srećice i za treću nisam iskoristila tri godine dopusta, nego samo godinu i nešto sitno (rodiljni + cca. 7,5 mjeseci roditeljskog).
Prema tome preostalo mi je nešto malo manje od 2 godine roditeljskog. Zbog razno raznih razloga razmišljam o radu s pola radnog vremena što bi mi onda trajanje roditeljskog produžilo na skoro 4 godine. Jedino me zanima kakvu bi naknadu (sim polovice moje plaće) onda primala za to radno vrijeme. naime, do nedavno sam bila uvjerena da je to pola HZZO-ove naknade (cca. 800,00 kn), ali mi nedavno frendica javlja da njena kolegica ima takav slučaj i da je dobila punu naknadu (1663,00 kn) i tumačenje na HZZO-u da je to minimalni iznos koji mogu isplatiti i da se on ne mijenja niti u slučaju rada na pola radnog vremena (ne znam u kojoj su to njoj ispostavi rekli, ali ja sam u svojoj dobila drugačiju informaciju).
Može li mi neki pravnik sa sigurnošću reći koja je od te dvije informacije točna!?
Hvala!