Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 112 od 112

Tema: Istukao me, rekla sam mu da je budala, meni kazna 6000, a njemu 1000 kuna

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    a ne nervira te njeno psihoanaliziranje svih nas?
    pa ovo što je mujica rekao je na žalost bolna istina. i ja sam se imala prilike sresti s takvim likovima i ako me nešto živcira onda je to upravo to.
    ne nervira me jer ona napada, a mene zanima razlog napada. diskusija u kojoj se samo orijentiramo na necije mane na kraju (meni) ne donese temelj iz kojeg mogu nesto zakljuciti

ok, nek napadi budu samo s jedne strane, tako je lakse donijeti zakljucak

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku

mislim, zanima me tvoje iskustvo, mozda cu i ja jednom biti u gasterbajterskim cipelama

ali ne kao argument, ili barem ne prije nego dobijem odgovor
    Ima ovdje emigranata kod kojih ti se isplati informirati o njihovim iskustvima (npr. kaae).
    Ali slažem se. Prvo moia treba odgovoriti na tvoje pitanje, što bi Roda trebala napraviti na temelju novinskog članka. Jednog najobičnijeg novinskog članka na temelju kojega se ne može znati prava istina o konkretnom slučaju.

Ja osobno mislim da to što udruga radi u smislu načelnog prozivanja institucija kada ne rade posao koji je u interesu udruge i sustavu daje do znanja da kritički nadzire rad institucija puno više vrijedi nego što bi vrijedilo zapiknuti se na jedan individualni slučaj, uz velik rizik da bi bili potpuno u krivu zbog nedostatka točnih informacija.
    Posljednje uređivanje od mujica : 03.10.2012. at 23:04

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma gdje si mene nasao, ja nista ne znam ni ne kuzim tu u ovom selu.

Inace se slazem s tvojim postovima, skroz.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    evo ja radoznala baba pa procitah moin post i zanima me di je ona gledala predstavu 55+, koliko moj seoski duh zna ona je u ZGB bila prikazana ravno 2x i to na premijeri i dan poslije toga.
    Mogla je neki dan u Puli u INK pogledati.
    (nisam ja moia, CPR)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Predstava je bila i u Rijeci, na Dan starijih osoba. Ni ja nisam moia, a i nisam gledala predstavu.

Meni je moia rekla
    "srećom beti3 pa svijet nije krojen prema tebi. "
    tako da mi imamo poseban odnos.

Naravno da smatram da bi svijet bio ljepši da je onakav kakvim ga ja gledam, a ne onakav kakvog ga moia vidi. Ali i dalje čitam postove sa nickom "moia", volim vidjeti različitosti.

A što bi udruga Roda mogla napraviti u ovakvim slučajevima? Jedino pomoći savjetom, ako im se osoba obrati.
    I pustiti nas da filozofiramo sve dok ne vrijeđamo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A što bi udruga Roda mogla napraviti u ovakvim slučajevima? Jedino pomoći savjetom, ako im se osoba obrati.
    I pustiti nas da filozofiramo sve dok ne vrijeđamo.
    tko od nas bi mogao pomoći savjetom?
    samo jedna osoba u rodi se bavi pravom i jedna bivša roda uvijek potegne kad treba .
    ali i one nisu pravnice, već ekonomistice.
    i, kako sam rekla, nama svakodnevno dolaze ovakvi upiti; mi nismo savjetodavno tijelo za ovakve situacije.
    mogli smo savjetovati roditelje što kada im dođu uplatnice za vrtić, to jest bila naša bitka.
    možemo savjetovati oko problema s dojenjem, to je ono čime se bavimo.
    možemo pomoći kad nas pitaju o uvjetima u pojedinom rodilištu.
    možemo reagirati kad na TV objavereklamu u kojoj se djeca voze bez pojaseva i sjedalica...

i to sve radimo.

ali, kako reagirati na svaku nepravdu i to iznešenu samo s jedne strane?
    mi nemamo ni znanje, ni mehanizam ni vrijeme da bismo se bavili svakim pojedinačnim slučajem u hrvata.
    Posljednje uređivanje od apricot : 04.10.2012. at 06:20

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je baš lijepo bilo pročitai ovaj topic. Konačno ste shvatiti da je moia (poput stray i nekih manje istaknutih emigranata s foruma) pokondirena tikva koja misli da je shvatila svijet jer živi izvan Hrvatske i ima poslanje objasniti svima nama koji "nikad nismo nogom kročili izvan svog skućenog sela" sve te mudre svjetske trendove i ukazati nam koliko smo glupi i primitivni.
    Zlo mi se od takvih jer su upravo takve pokondirene tikvetine primjeri primitivizma u Hrvata. Jer osoba širokih pogleda i iskustava kada stekno neko dodatno iskustvo kroz život u drugim okolnostima ne misli da se time uzdigla iznad svoje sredine iz koje je potekla. To može misliti samo netko jako, jako siromašnoga duha.
    Ili se možda radi o ljudima koje tamo kamo su se odselili ponižavaju i omalovažavaju zbog njihova porijekla? A oni nisu dovoljno kvalitetni da se uzdignu iz omalovaženog položaja u koji ih tamo guraju, pa misle da će si pomoći na taj način da krenu omalovažavati svoje korijene jer oni su sada Nijemci ili Nizozemci. A nikada neće biti ni Nijemci ni Nizozemci, jer im to neće dozvoliti Nijemci i Nizozemci, a sami su se odrekli toga da budu ono što jesu, pa su na kraju ništa.
    A tek kad se u poznim godinama dovuku natrag na rodnu grudu...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    nismo se vidjele već neko vrijeme... budem ju pitala ...

Evo imaš tu..http://www.vecernji.hr/zivot/ocevi-b...u-clanak-61892
    Ipak je dijete s mamom...i u ovom slučaju mi je drago zbog toga.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

odista živiš u nekom drugom svijetu
    hrvatski književnici i akademici su miljama daleko od skupih odijela i novih audija ...

hm, interesantno je vidjeti u kojoj mjeri su neki od vas idoktriniratni i zapravo puni predrasuda u tolikoj mjeri da u najobicnijoj recenici koja govori jedno vide nesto sasvim drugo.
    a koliko iz nekih postova progovara bijes i nemoc, zao mi je to vidjeti, ali i to je ono o cemu govorim, letargija drustva iza kojeg tinja nezadovoljstvo i frustracija, ali osjecaj nemoci da se ista promjeni. pitanje je jedino zasto. od kuda nam taj osjecaj.

mikka ja ne napadam nego govorim svoje misljenje, a to sto neki moje misljenje toliko zulja da sve sto napisem smatraju kao osobni napad, tu zaista ne mogu puno. razmisljam takodjer u prvom licu, ne u trecem, i ista pitanja postavljam i sebi.

a sto se tice vracanja na rodnu grudu, pa ja se osobno nemam sto vratiti na rodnu grudu, ja zivim na njoj dobar dio godine i moram se nositi sa istim problemima kao i mnogi od vas ovdje, kao i moja obitelj, prijatelji, susjedi, ali smatram da to gdje zivim ne igra ovdje nikakvu ulogu. ali na zalost to nekako u diskusijama ovog tipa ovdje uvijek postaje temeljni argument. steta.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    letargija drustva iza kojeg tinja nezadovoljstvo i frustracija, ali osjecaj nemoci da se ista promjeni. pitanje je jedino zasto. od kuda nam taj osjecaj.
    dijeliš li i ti taj osjećaj?
    misliš li da si nemoćna?
    mijenjaš li išta?
    što poduzimaš da se nešto promijeni?

misliš li da je kritiziranje onih koji se trude svakodnevno - djelotvorno?

Vala3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Osobno mislim da je ovdje zapravo tema trebala biti "Kako zakonodavstvo može čekati XY mjeseci da riješi slučaj navodne ili ne navodne otmice djece?!" Jer je to zapravo i slučaj, da je naše zakonodavstvo kakvo bi trebalo biti ovaj slučaj bio bi rješen u roku od nekoliko dana i nebi trebalo čekati mjesecima da se riješi, e sad bi trebalo vidjeti što mi kao pojedinci ili udruge možemo napraviti da se zakoni i rokovi mijenjaju...
    Zato ljudi moji udružimo se u onome što nam je svima zajedničko a to je želja za pravdom i pravnom državom

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja ne kužim oko sebe tu letargiju i nezainteresiranost. Ako i da, sigurno ne u RODI i među rodama. Nikad nisam čula da netko tko aktivno djeluje u društvu u isto vrijeme može bit letargičan i nezainteresiran. Ko neki paradoks?
    Ali za kritizere, otkud god oni bili, upravo to mislim. Da su bezvoljnici i letargičari čije se djelovanje svodi na beskorisne kritike na pogrešnim mjestima i pogrešnim ljudima. Još ako je na forumu u fejsbuku, onda me oduševljenje ne pušta.

Ne kužim ni to nepostojanje civilnog društva, neobrazovanost ljudi za civilno djelovanje, pogotovo jer moje sedmogodišnje dijete zna ko mu je premijer i zašto su danas zastave na pola koplja, a ne znam zna li to sedmogodišnji-ma bilo tko-bolje od naše djece?
    I pogotovo jer ne vidim razliku između Grčke, Italije, Španjolske, svih zemalja jednakog podneblja-i Hrvatske.
    Postoji razlika između Njemačke i HRvatske. Naravno. Ja se ne bi mijenjala.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 04.10.2012. at 09:05

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •