Pred kraj prve trudnoće trnule su mi šake, više, desna nego lijeva, ali to je prošlo s porodom. Slično se počelo dešavati početkom druge trudnoće i zapravo nisam bila sigurna je li i ovaj put razlog trudnoća ili me to počelo hvatati neovisno o drugom stanju. Potkraj druge trudnoće šake su mi se bolno grčile i zatrnjavale tako da su mi otežavale neke radnje poput npr. vožnje auta jer bi mi ruka na volanu ostala potpuno bez osjeta. Nekoliko tjedana po porodu nisam više imala problema.
Sada nisam ponovo trudna, ali problem se ponovio. Trnu mi obje šake, imam čudne osjete u njima tipa peckanja ili "razlijevanja". Osobito je grdo ujutro, ali i kad neki manji predmet moram uhvatiti rukom. Zna me zafrkavati dok hranim bebu i držanje žličice postaje mi problem. Za sada ne boli nego samo trne. Osim ruku boli me i gornji dio kralješnice. Taj dio leđa zna me peći, ili mi se javljaju čudni osjeti slični onima u rukama. Znam da je to povezano jedno s drugim i svjesna sam da imam previše kila i da se kriminalno loše držim (pogrbljeno, glava mi "pada" prema naprijed). Osim toga, moje maleno već ima oko desetke i često sam sagnuta, nosim ga ili guram kolica kojima se ne može podesiti ručka prema visini. Sve to može biti uzrok.
Nedavno sam krenula na pilates 3x tjedno, a ponekad odem sa šogicom na plivanje (kao npr. danas, nadam se da ćemo i češće). Hoće li mi to biti dosta da ublaži problem ili ću ipak morati kod fizijatra? Mrzim ić doktoru, radije bih neki alternativni put. Do sada nisam osjetila nikakvo olakšanje zbog vježbanja, neke vježe niti ne mogu izvesti. Dapače sve mi je teže. Help!