Dakle da napišem kako nam je bilo u Istri. Vrijeme nas je poslužilo pa smo obišli više od očekivanog i baš smo uživali.

Na obali smo obišli Pulu, Rovinj, Limski kanal i Brijune, u unutrašnjosti Labin, Pazin, Motovun, Hum, Kotle.

Rovinj je stvarno neopisivo lijep grad, oduševio nas je, uživali smo u šetnji i na kavici uz more.

Na Brijunima smo također uživali, dečkima je bila super vožnja brodom, vlakićem, pa safari park, prekrasno je bilo, Brijuni su baš raj na zemlji.

U Puli smo razgledali dosta znamenitosti: Slavoluk Sergijevaca, Forum, Augustov hram, Arenu, Kaštel gdje se nalazi Narodni muzej i gdje smo se zadržali poprilično dugo jer su se dečki oduševili topovima i oružjem, a sve je tako izloženo da su se penjali po tome i malo ratovali. Uglavnom, da se njih pitalo ostali bi tamo cijeli dan.

Limski kanal je isto jako lijep, tamo smo jeli školjke i bile su odlične.

Da ne zaboravim Rabac gdje smo odsjeli, lijep turistički grad, plaže u Rapcu su predivne sa onim uvalicama, bijelim kamenčićima i čistim morem, voljela bih tamo ljetovati.

Zadnji dan smo ostavili za unutrašnjost Istre. Posjetili smo Labin - presladak gradić sa jako lijepim trgom i pogledom (hvala pipi1 za parking savjet). Muzej rudnik je nažalost bio zatvoren zbog praznika, dečkima bi se sigurno svidjelo tamo.

Zatim Pazin, prošetali smo malo po Kaštelu, htjeli smo vidjeti poniranje rijeke Pazinčice ali nismo uspjeli vidjeti taj prirodni fenomen jer je previše dolje u koritu raslinja a vode zbog suše malo, a u jamu nam se nije išlo. To ćemo nadam se drugi put kad dođemo.

Za Motovun ne znam što bih rekla osim da je čaroban, čaroban gradić. Sve se vrti oko tartufa koje smo probali (meni je bijeli jako fin, crni malo manje fin), pogled odozgo na rijeku Mirnu i Motovunske šume je divan.

Na kraju smo brzinski obišli Hum i Kotle - isto sve jako lijepo ali dosta je gužva tamo.

Djeca su se držala odlično, kada bi im postalo dosadno malo bi ih podmitili sladoledom ili nekom brzom hranom, izdržali su sve bez problema i oni su, kao i mi, puni dojmova.

Istrijani kao domaćini su jako ljubazni, susretljivi i gostoljubivi, nismo doživjeli ništa negativno, sve pohvale.

Eto, naš vikend u Istri je bio savršen, nadam se da ćemo se vratiti opet jer je ostalo još jako puno za vidjeti, preporuke s ove teme čuvam.