-
Svakako bih preporucila da do Rapca idete obalnom cestom od Rijeke, onaj pogled mi nitko ne moze platiti.
Ucku bih ostavila ako je lijepo vrijeme, vedro - radi pogleda. I onda se spustis dole pa obidjes Roc, Aleju glagoljasa i Kotle, i odes na rucko-veceru u konobu u Humu.
Ako obrnes raspored, Dopolavoro vam je na pola puta do vrha Ucke.
Pula ujutro - Arena, trznica, Zlatna vrata, Forum, hramovi, Katedrala, i onda u Fazanu. Racunaj da mozes napraviti izlet (vlakic i ostalo), ili lunjati po otoku, cijena je ista. Za Brijune bi se trebala unaprijed najaviti na e-mail ureda NP-a.
Obala: Rovinj - Vrsar - Lim - Porec - Jama Baredine (covjecja ribica). Mozete se dalje obalnom cestom zaletjeti skroz do Savudrije.
Kad se vracas, ides starom cestom prema Kanfanaru pa se kraj sela Mrgani spustis do Dvigrada.
Unutrasnjost: Gracisce pa gore prema Motovunu, ili iz obrnutog smjera: Momjan - Groznjan - Motovun i dolina Mirne.
Rabac mi je lijep, ali mi nije dovoljno centralan za razgled Istre.
Kao destinaciju za smjestaj bih radije gledala Rovinj, Vrsar ili Porec.
Izmedju Lima i Vrsara je sada u jesen prekrasna suma Kontija, posebno u ovo jesensko doba, od ostataka benediktinskog samostana postoji staza kojom se spusta do Limskog kanala, s jako lijepim pogledom. Oprez ako je nakon kise, kamene stijene koje su od ostataka starog pristanista vodile do samostana su jako skliske.
Ako je vedro, popnite se na zvonik sv. Eufemije u Rovinju ili Eufrazijane u Porecu. Osobno, sa zvonika u Rovinju mi je puno ljepsi pogled.
Javi ako ti trebaju preporuke gdje se dobro papa.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma