Ovako, u tijeku bolovanja za komplikacije u trudnoći istekao mi je radni odnos. Uredno sam odnjela sve potrebno na HZZO, oni su mi uzeli radnu knjižicu (za upis staža) i na osnovu doznaka dr. opće prakse nastavili isplačivati bolovanje.
Termin poroda mi je 8.11.2012.
Danas odnesem doznake za 9ti mj na kojima sam ja tražila od dr. da mi zatvori komplikacije i otvori porodiljni 45 dana prije termina, s 24.09.2012. međutim djelatnice HZZO mi kažu da od tog dana 23.09. mi zaključuju radnu knjižicu jer ja više nisam na komplikacijama i da nemam nikakvu naknadu ni staž do poroda.
Sada sam zvala da mi vrate doznake nazad na ispravak jer imam novu info da bolovanje u svezi trudnoće i porođaja mogu koristiti do poroda. Moja dr. opće prakse nije imala takav slućaj i nije sigurna, a nisam ni ja.
Zna netko?
Ja sam ionako hospitalizirana svakoo malo, problema imam, to bi znaćilo da sam na tržištu rada ako sada prekinem jel da što je definitivno nemoguće)
Da li mogu produžiti bolovanje i dalje, do termina poroda, 28 dana prije TP, ne razumijem.
hvala na odgovorima, žuri mi se ... ionako ne preživim od tih 831,50kn al da bar znam
plaće... ne plače...grrrrrrrrrrr