Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 204

Tema: Muffin-manija, 3. dio

  1. #101
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Ja sam jučer kupila suhi mango (ili papaju više neznam) i danas idem isprobati one sa zobi, a namočit ću ih ab kultrom od vanilije. Obliz!

  2. #102
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Ne daj se, Ine... ovaj, Apri!

    a ja sam muffine, cisto topica radi, pravila jednom ili dvaputa i skontala da je bolje da to ne cinim. ja ih pojedem skoro sama, a to mi ne treba, ne ne

  3. #103
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ti si ipak pametnija!

  4. #104
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ti si ipak pametnija!
    ma ne, moja vaga je pametnija, ona popusta

  5. #105
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a moja pRopušta :/

  6. #106
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    sklona sam povjerovati da pretjerujes, opasno :belj-kol'ko-se-moze:

  7. #107
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa ovisi koje su referentne točke...

  8. #108
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    vas dvije, ajde smišljati nove recepte za mufffine umjesto da gubite vrijeme na besmisleno chatanje.

  9. #109

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    pa ko je opće izmislio taj normativ od 12? svaka normalna kuharica se ponaša ovako i tamani: 1 još dok se peku da vidi jesu li pečeni, 1 čim se ispeku da vidi jesu li jestivi, 1 kad se malo prohladi da vidi lijepe li se košarice, 1 dok daje djetetu da vidi je l' još vruće, 1 koje dijete zagrize pa više neće, 1 prije nego što netko dođe da vidi je l' to za pred goste, 1 kad se skroz ohlade da vidi kakvi su sad. ona bijedna količina od 4-5 što ostane i nije za prehranit familiju.

  10. #110
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    upravo tako, kalup bi trebao biti veličine kuhinjskog stola!

    (vidi gornji post, zadrhtala mi ruka na sam spomen mufffina...)

  11. #111
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ovo gore ko da sam ja pisala!

  12. #112

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    jesmo za peticiju?

  13. #113
    mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    327

    Početno

    Citiraj aleta prvotno napisa
    pa ko je opće izmislio taj normativ od 12? svaka normalna kuharica se ponaša ovako i tamani: 1 još dok se peku da vidi jesu li pečeni, 1 čim se ispeku da vidi jesu li jestivi, 1 kad se malo prohladi da vidi lijepe li se košarice, 1 dok daje djetetu da vidi je l' još vruće, 1 koje dijete zagrize pa više neće, 1 prije nego što netko dođe da vidi je l' to za pred goste, 1 kad se skroz ohlade da vidi kakvi su sad. ona bijedna količina od 4-5 što ostane i nije za prehranit familiju.
    Evo jedan jednostavan i brzinski recept( mislim da ga nisam vidjela ovdje)

    1 1/2 ŠALICA BRAŠNA
    1/2 ŠALICE ŠEČERA
    1 PRAŠAK ZA PECIVO
    1/2 ŽLICE SOLI (ČAJNE ŽLICE)
    2 JAJA
    1/3 ŠALICE ULJA
    3/4 ŠALICE MLIJEKA

    Ostalo standard ,peči na 180-200 stupnjeva 20min do pola sata.Prije pečenja u smjesu možete dodati smrvljenu čokoladu,kakao,grožđice...Gotovo sve čega se sjetite!

  14. #114

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,198

    Početno

    [/quote]pa ko je opće izmislio taj normativ od 12? svaka normalna kuharica se ponaša ovako i tamani: 1 još dok se peku da vidi jesu li pečeni, 1 čim se ispeku da vidi jesu li jestivi, 1 kad se malo prohladi da vidi lijepe li se košarice, 1 dok daje djetetu da vidi je l' još vruće, 1 koje dijete zagrize pa više neće, 1 prije nego što netko dođe da vidi je l' to za pred goste, 1 kad se skroz ohlade da vidi kakvi su sad. ona bijedna količina od 4-5 što ostane i nije za prehranit familiju.

    zato sam ja kupila male kalupe, pa ispadnu 3 i pol ture, pa možeš isprobavati do besvjesti

  15. #115

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,198

    Početno

    joj kako sam ovo uspjela

  16. #116
    zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Split
    Postovi
    265

    Početno

    prošli četvrtak oko 18 h prvi put vidila ovaj topic
    istu večer nagovorila mm da reče kolegi kad se bude vračao s posla iz metroa da donese kalup ( teflonski 36 kn, ima neki i za 72 kn, ali ovaj od 36 se pokazao savršen)
    nažalost kalup stigao u 23 h, pa su me nagovorili da se strpim do ujutro
    i onda:
    u petak ujutro ispekla sam čokoladne
    u petak popodne jedne s jabukama jedne s višnjama( iako bih mogla nisam ih sve ja pojela pola dala mami i tati da zahvalim što čuvaju Lucu dok ja radim)
    zarazila i mamu , muž kupio još jedan kalup
    u nedjelju napravila pola s jabukama pola s višnjama
    danas ujutro jedne za doručak
    i popodne prije posla još 2 porcije napravih

    HVALAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! :D

    Sad već i ja ne pravim po receptu, već što imam pri ruci i kako mi se sviđa i stvarno su fantastični, ali nema šanse da smršavim, iako se tješim da nisu masni i da nema puno šećera ....

    Samo me nešto zanima, zašto soda bikarbona??? Ja je još ni jednom nisam stavila.

  17. #117
    zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Split
    Postovi
    265

    Početno

    i zaboravih pitat: di ima kupit malih kalupa??

  18. #118

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    696

    Početno

    Ne znam da li sam u pravu, ali mislim da soda održava keksa/medenjake/muffine i sl. dugo svježima.

  19. #119

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,198

    Početno

    ¸u mercatoru na vukovarskoj

  20. #120
    Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,244

    Početno

    Teškom mukom odajem recept za mafine koje mi jednostavno obožavamo, još nisam našla nijedne koje volimo više.
    A recept je od frendice iz Amerike zato je kobasasti naslov original na engleskom.

    CHOCOLADE CHIPS SOUR CREAM BANANA MUFFINS

    100 g maslaca (može i margarin)
    1 šalica šećera (bijeli ili smeđi, ili pol-pol)
    1 žlica ekstrakta od vanilije
    2 jaja
    1 kiselo vrhnje (2 dl)
    2 veće banane
    2 pune šalice brašna (najbolje polubijelo tip 850, ali može i bijelo)
    1/2 žličice praška za pecivo
    1/2 žličice sode bikarbone
    1 šalica čokoladnih kapljica ili bar 1 i pol čokolada narezana na sitne kockice

    Budući da ja nemam obični mikser radim sa štapnim. Sve se radi u jednoj zdjeli. Šalica je ona od 2,5 dl.

    Izmiksam maslac, šećer i ekstrakt od vanilije da bude pjenasto.

    Lupim unutra 2 jaja, malo promikasam, onda idu 2 banane i vrhnje. Ako radite s običnim mikserom banane treba prvo zgnječiti.

    Onda samo s kuhačom umiješam brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i čokoladu.

    Ja obavezno stavljam mliječnu čokoladu i bijelu čokoladu narezanu na sitne kockice. (Ima nas koji volimo i to čudo od bijele ne-čokolade.) Čokoladne kapljice rijetko stavljam, sviđa mi se kad su mafini smećkasti od piljevine od ručno rezane čokolade. I kad se nađe neki veći komad čokse.
    I bolji su mi ako ih radim s polubijelim brašnom ili s pol bijelog-pol integralnog.

    Peku se na 180 stupnjeva 20-25 minuta.

    U principu je ovo recept za 18 komada, ja radim duplo smjesu pa ispečem tri runde po 12. Bude taman.

    Ja obavezno pečem u papirićima, nekako su mi tak ko u haljinici. Ne smeta me ako se teže gule, bez papirića mi nije to to.

  21. #121
    mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    327

    Početno

    Mislim da se soda bikarbona stavlja i da bi se tjesto diglo,nešto kao prašak za pecivo.

  22. #122

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    AT
    Postovi
    1,316

    Početno

    evo da se pohvalim svojim danasnjim

    Maffinima

  23. #123
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    mmmmmmmmmmmmmmmm, DAJ!

  24. #124

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    696

    Početno

    Jesu li to čokoladno čokoladni po Aprinom receptu?

  25. #125

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    AT
    Postovi
    1,316

    Početno

    ne ,po dr.oetkerovom

  26. #126

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,198

    Početno

    fiiiiinoooo

  27. #127

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Evo moje čokoladne varijacije onog superjednostavnog recepta:
    1 šalica zobenih namočena u 0.33 ab kulture
    2/3 šalice brašna
    1/3 šalice crnog crnog kakaa
    1 jaje
    žličica praška za pecivo
    1/3 šalice ulja
    1/3 šalice šećera
    1/2 šalice cveba
    100 grama narezane mliječne čokolade (cca pol šalice)
    Ako nemate onaj jako crni kakao, pretpostavljam da bi funkcioniralo povećati udio prema brašnu. Ovi moji su super crni, super čokoladni, jedino što se nisu digli ali nema veze (nema više ni njih )

  28. #128
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    opet ona sa cvebama!

    a ja prijavljujem da sam jutros BACILA 4 komada jer mi već idu na nos.
    umjesto toga, pojela sam cijelu kutiju Speculaas keksa (Roza, ubit ću te što si donijela).
    I sad mi muka.
    I žedna sam.

  29. #129

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    nisu ti se digli jer si stavila 1 žličicu praška za pecivo, ko i ja. tek neki dan mi Savjetnica otkrije da ona stavlja CIJELI paketić.

  30. #130
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    apri, imaš negdje i recept za speculaas

    da bacila!!! :shock:

  31. #131
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    teško za povjerovati, ali bacila...

  32. #132
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    a ZNAŠ gdje sam!

  33. #133

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    AT
    Postovi
    1,316

    Početno

    da li je netko od vas radio kolace brownies i ako da ,moze recept
    stalno ih gledam po serijama,pa rekoh da probam i to
    ince na muffine sam se navukla samo zbog potpisa koji je prije imala ms.ivy

  34. #134
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    sandra

    jednom sam radila brownies i bili su mi onako bezveze, suhi i ništa posebno... možda sam imala loš recept.

  35. #135

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Da cvebe... Daniel me stalno kritizira zbog njih, morat ću ih slijedeći put izostaviti.
    Recept za speculaas
    http://www.croimenik.com/recipes/rec...314d68b1f526af

    Sastojci

    100 g maslaca
    180 ml smeđeg šećera
    470 ml brašna
    Mala žličica muškatnog oraščića
    Pola male žličice cimeta
    Četvrtina žličice praška za pecivo
    Četvrtina žličice soli


    Upute

    Dobro istucite smeđi šećer i omekšani maslac. Umješajte sve ostale sastojke.

    Napravite kuglu od pripremljene smjese, pokrijte ju i držite u hladnjaku preko noći.

    Drugi dan ovu kuglu razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi u tijesto visoko pola centimetra.

    Narežite tijesto sa oblicima za kolače, po mogućnosti sa božićnim motivima (zvijezda, itd.).

    Pecite kekse na namašćenom plehu, oko 10 minuta na 180C

  36. #136
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,959

    Početno

    kalupi - PALA CIJENA ONIMA U MERCATORU (sada su oko 67 kn) + recepti

    Muffini - ne hvalim se, ali postala sam bahata, pa mađijam.....

  37. #137

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Što su cvebe?

  38. #138
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,959

    Početno

    grožđice

  39. #139

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    još speculaasa:
    http://p198.ezboard.com/ffourroomfrm...icID=124.topic

    Spekulatius by Vjera
    --------------------------------------------------------------------------------
    50 dag brasna
    1/2 praska za pecivo
    25 dag secera
    1 zlicica cimeta
    6 dag mljevenih badema
    25 dag hladnog maslaca
    5-6 zlica mlijeka

    za ukras:
    1 bjelanjak
    5 dag oguljenih badema narezanih na listice

    zamijesiti tijesto, staviti u frizider 2 sata, tanko razvaljati, izrezati pomocu kalupa, premazati bjelanjkom, posuti bademima i peci 12 - 15 min na 160 - 180 C

    ima i druga varijanta da se doda umjesto 20 dag brasna 20 dag instant zobenih pahuljica i 2 jaja.

    Peace:
    Speculaas
    3 cups flour
    a pinch of baking powder
    2/3 cup butter or margarine
    1/2 cup dark brown sugar
    some milk to soften the dough
    2 teaspoons of speculaaskruiden* (speculaas-zacini)
    a pinch of salt
    1/2 cup almonds: blanched and slivered. Keep some almond halves for decorating

    Knead all ingredients into a soft ball, except the almonds for decorating. Roll out on a floured board to 1/4 inch thickness and stamp out shapes with different butterprints or make a 'gingerbread doll' or cookie. Bake about 25 minutes in a moderate oven (350° F / 180° C), or until an even dark
    brown.

    * Speculaaskruiden:
    You can buy them ready-mixed in the Netherlands or you can try making your own. They consist of:
    cinnamon
    powdered cloves
    nutmeg
    powdered coriander
    allspice
    aniseed
    powdered ginger
    powdered cardamon
    mace
    The proportions are a matter of taste, as are the spices you use, and each baker has his own "secret" blend. The trick is to be careful with the very strong spices, and leave out the ones you don't like!

    Evo ti jos jednog recepta, sa speculaaskruiden:

    Pepernoten
    1 1/4 cup flour
    1 1/4 cup self-rising flour
    1/2 cup brown sugar
    2 tbsp. water
    1 egg yolk
    2 teaspoons of speculaaskruiden*
    a pinch of salt

    Knead all ingredients into a soft ball. Butter two baking sheets. Form about ninety marble-sized balls and place them on the sheets. Flatten each ball slightly. Bake about 20 minutes in a moderate oven (350° F / 180° C), they will be dark brown, very hard and crunchy when cooled.

  40. #140

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Imam ja dobar recept za brownies. Nika, Casper, mamaja i ivancica to mogu potvrditi. Stavim večeras - ako zaboravim, vičite.
    Kod njega treba paziti da se dugo ne peče, inače bude suh.

  41. #141
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    odlično, daj!

  42. #142

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Evo još jednog odličnog recepta

    Peach-Brown Sugar Muffins
    2 C. flour
    4 T. packed brown sugar
    1 T. baking powder
    1/2 C. chopped peaches (fresh or canned)
    1/4 tsp. baking soda
    1/8 tsp. allspice
    1 C. sour cream
    1 egg
    4 T. melted butter
    Preheat oven to 425°F. Grease 12 regular-size muffin tin cups.
    In a large bowl, mix flour, brown sugar and baking powder. Add peaches, baking soda and allspice. Toss to coat peaches thoroughly.
    In another bowl, combine sour cream, egg and butter. Add to dry ingredients and stir until moist but lumpy. Spoon into greased muffin cups. Bake for 25 minutes, or until the top springs back when gently touched.
    Makes 1 dozen.

    Ja ih obično radim sa svježim breskvama ili još bolje nektarinama. A po zimi - breskve iz konzerve.

  43. #143

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Što je allspice? Neka mješavina začina, što je unutra?

  44. #144

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    AT
    Postovi
    1,316

    Početno

    Janoccka evo ja VICEM da ne zaboravis recept

  45. #145

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    322

    Početno

    jos uvijek nisam krenula sa muffinima, nikako da nabavim kalupe. Ali samo mi recite jedno. Imam utisak da u vecini recepata ide dosta praska za pecivo (i/ili sode bikarbone) na malu kolicinu brasna. Mogu li staviti manju kolicinu (npr, kao za biskvitno testo)?, ili je u tome fora, da ima puno praska za pecivo bi bili toliko puno vazdusasti?

  46. #146

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Citiraj mamazika prvotno napisa
    Što je allspice? Neka mješavina začina, što je unutra?
    Allspice = piment

  47. #147

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Nisam zaboravila!
    Samo ga trebam pronaći u hrpi recepata... nismo svi organizirani kao neki a Jan mi ne da mira...

  48. #148

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    696

    Početno

    Citiraj nelzi prvotno napisa
    Mogu li staviti manju kolicinu (npr, kao za biskvitno testo)?, ili je u tome fora, da ima puno praska za pecivo bi bili toliko puno vazdusasti?
    Lagano se pomješaju sastojci. Tijesto se diže ravnomjerno, jer topao zrak skroz oko kalupa.

  49. #149

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    AT
    Postovi
    1,316

    Početno

    nelzi obrati se ms.ivy ona je savjetnica za maffine :D

  50. #150
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    sandra

    prašak je bitan jer ih onako lijepo digne. ako radiš biskvit, dobiti ćeš - biskvit. :namig:

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •