Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Patlidzan musaka

  1. #1
    keisha

    Početno Patlidzan musaka

    Patlidzan musaka
    sastojci:
    3 patlidzana
    sos od mljevenog mesa(govedina)
    2 crvena luka
    1 bijeli luk
    400 grama mljevenog mesa
    1 konzerva presanog paradajza
    2 kasike paradajzpurea
    3 male kasicice ulja
    biber

    sos od mlijeka
    3 dl mlijeka
    2 1/2 brasna
    izerendani sir
    2 jaja

    Patlidzane izrezati na otpilike 1 cm sirine. Posoliti ih malo i ostaviti da stoje. Izrezati luk crveni i bjeli. Prziti zajedno luk sa mesom i malo ulja. Dodati presani paradajz i malo pirea od paradajza, dodati zacine i 15 min kuhati u tavi.
    U jednu posudu staviti brasno, dodavati mlijeko i mjesati.Kuhati uz stalno mejsanje 3 minute otprilike.skinuti sa vatre i u tu smjesu dodati 2 jajeta, sir i so i izmjesati dobro.
    Patlidzne prvo malo osusiti na kuhinjskom papiru. Onda ih proprziti sa obadvije strane po jednu minutu sa svake.
    Onda poredati patlidzane u jedan red, filovati sososm od mesa pa prekriti ponovo listovima patlidzana, pa opet filovati mesom pa ponovo prekriti listom patlidzana. Na kraju politi sosom od mlijeka i sira. Pecu u pecnici na 200c 45 minuta otprilike.
    Dans namjeravam to da pravim pa bih preporucila i vama.
    pozdrav

  2. #2
    kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb/Jarun
    Postovi
    2,990

    Početno

    Baš idem na plac pod pauzom, pa bum kupila materijal za ovo...obožavam i patliđane i faširano meso... al će ovo bit gozba!
    Fala, Keisha

  3. #3
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    mmm, moram i ja to probati

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •