-
Patlidzan musaka
Patlidzan musaka
sastojci:
3 patlidzana
sos od mljevenog mesa(govedina)
2 crvena luka
1 bijeli luk
400 grama mljevenog mesa
1 konzerva presanog paradajza
2 kasike paradajzpurea
3 male kasicice ulja
biber
sos od mlijeka
3 dl mlijeka
2 1/2 brasna
izerendani sir
2 jaja
Patlidzane izrezati na otpilike 1 cm sirine. Posoliti ih malo i ostaviti da stoje. Izrezati luk crveni i bjeli. Prziti zajedno luk sa mesom i malo ulja. Dodati presani paradajz i malo pirea od paradajza, dodati zacine i 15 min kuhati u tavi.
U jednu posudu staviti brasno, dodavati mlijeko i mjesati.Kuhati uz stalno mejsanje 3 minute otprilike.skinuti sa vatre i u tu smjesu dodati 2 jajeta, sir i so i izmjesati dobro.
Patlidzne prvo malo osusiti na kuhinjskom papiru. Onda ih proprziti sa obadvije strane po jednu minutu sa svake.
Onda poredati patlidzane u jedan red, filovati sososm od mesa pa prekriti ponovo listovima patlidzana, pa opet filovati mesom pa ponovo prekriti listom patlidzana. Na kraju politi sosom od mlijeka i sira. Pecu u pecnici na 200c 45 minuta otprilike.
Dans namjeravam to da pravim pa bih preporucila i vama.
pozdrav
-
Baš idem na plac pod pauzom, pa bum kupila materijal za ovo...obožavam i patliđane i faširano meso... al će ovo bit gozba!
Fala, Keisha
-
mmm, moram i ja to probati
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma