našla sam ih u Maxi Konzumu na Črnomercuemily prvotno napisa
našla sam ih u Maxi Konzumu na Črnomercuemily prvotno napisa
Nama su najbolji s kokosom i višnjama :D
evo od preksinoc sam i ja u ludilu muffina. radila sam za prvi put od cokolade i bajama a sad me ulovilo a nemam doma bog zna sta pa sam ubacila...2 zlice rogaca, 4 zlice kras expresa i 2 zlice kakaa, 1 ribanu jabuku, malo cimeta i 1 zl kokosa :shock: sve sta sam nasla doma. il ce bit genijalni il ce nam svima pozlit. i naravno sve to sam prelila cokoladnim preljevom i u sredinu stavila bijelu tockicu od secernog preljeva da izgleda ko u slikovnici :smajli povraca od mucnine:
umjesto šećera, Kraš-ekspres (više nego što je mjera za šećer), unutra i čokolada za kuhanje i mliječna čokolada i Nutella.white_musk prvotno napisa
ja sam u jednoj mjeri zamijenila dio brašna kakaom, ali to mi nije dobro: jest da izgledaju čokoladnije, ali ih kakao toliko isuši da ti se lijepi za nepce. meni se nije dopalo.
apri, fakat ne znam zašto ti nisu uspjeli. :?
ja sam radila ovako: ančičin recept, dvije žlice brašna zamijenila kakaom, pola šećera zamijenila čoksom u prahu. dolila još malko mlijeka jer je bilo pregusto. unutra komadići čokolade i grožđice.
bili su baš jako sočni, čokoladasti, gorkasti... fenomenalni!
da se malo odmorimo od muffina, mi smo jučer pekli zobene kukije.
ja uopće nisam rekla da nisu uspjeli.
oni su bili fantastični, ali meni se ne sviđa kakao u biskvitu (i smeđi dio mramornog kolača mi se lijepi za nepce).
radije bih ti proslijedila majicu. što ću s njom?
tljtljtlj...ova muffin savjetnica uopće nije napisala da i ja muffina za utrku imam.....![]()
kako li sam zaboravila?! bili su finiiii!
daj napiši recept za apri-čokoladomanijakicu.
apri, u "važnom" topicu nema najboljeg recepta - ančičinog. a onaj moj s marelicama je presuh, treba povećati jogurt.
je l' bob majica? ma ja uopće nisam skužila da si mi je uzela, mislila sam da je trebam potražiti i onda smo počele raditi i zaboravila sam. uf. :/
Evo(jedva sam dočekala da i ja nešto naškrabam)
Čokoladni muffini
redom stavljati i mješati:
8 dag maslaca (margarina)
15 dag šećera
2 jaja
18 dag kiselog vrhnja
25 dag brašna (oštro)
1 prašak za pecivo
2 jušne žlice kakaoa
15 dag čokolade – grubo rezane ili čokoladnih kapljica (ja sam stavila manje)
ostalo znate: naliti u košarice, peći cca pola sata na 180 i odmah vaditi....
OK, mafini su službeni kolač Rodinog foruma!
Apri, vidim da su moj i Mimin recept za makrobiotičke kukuruzne muffine identični, samo što ona na kraju savjetuje jabučni sok umjesto vode, a ja savjetujem da ih se napuca carobellom 8) . Dakle, možeš moj brisati...
mamma san prvotno napisa
tisuću puta :shock:
TI si napravila mafine?!?!?!?!
TI?!?!?!
joj, sad još moram ići korigirati...
ajvi, pa prvi recept je mukico-ančicin
ma nije isti - u mukičinom je nešto drugačije, sad ne znam kaj ali znam da su mi po ančičinom receptu s portala ispali puno bolji. toliko dobri da sad uvijek radim po njemu uz varijacije u okusima.
sredila, idi vidi
Ja u mukicin stavim malo više mlijeka jer mi bude presuh i ne stavim soda bikarbonu(nema potrebe).
Jesam, jesam, jesam, jeeeeeeeeeeeeesaaaaaaaaaaaaaaaaaam i to čak DVA PUTA!!!!! :Dapricot prvotno napisa
ivančice, aj malo ti.
meni dodijalo!
ispravi taj mukičin
to!apricot prvotno napisa
s tim da može biti bilo koji tekući jogurt, ab kultura, bioaktiv i sl.
pola jogurta se može zamijeniti sokom, npr. juice u mafinima od naranče, jagoda u jagodastim i sl.
umjesto praška + sode jednostavno staviš cijelu vrećicu praška.
brašno može biti integralno, 1-2 žlice se može zamijeniti kakaom ili kokosom.
dodaci bilo kakvi, od čokolade do suhog i svježeg voća.
nisam jela original ančičine mafine, ali i ovi s modifikacijama su jako fini.
(go mamma! :D)
mamma san, ne daj se smesti, samo naprijed :D
a ti...?pinocchio prvotno napisa
![]()
Probala danas one muffine iz Jutarnjeg - pizza muffini - što ga je pisala Kovke. Odlični su! Nisam stavila luka ali sam zato ubacila svježeg paradajza i masline (naravno sve sitno narezano).
anek, pripremam se...i učim na vašim greškama![]()
Moj pokusaj sinoc dobro uspio. Napravila sam cokoladne mufffffffffine prema receptu iz Coooooooolinarike, malo modificirane jer nisam imala 20 dag cokolade vec samo 10, i nisam imala ljesnjake/bademe/orahe, vec kompot od visanja.
Tako sam u cokoladne muffine dodala malo vise maslaca i kakaa, te u svaki komad ubacila po tri visnje iz kompota (nisam vise jer sam se bojala da se ne zgnjeckaju, ali moglo je barem 5 komada). Odlicno je, dodatni maslac je pomogao da lijepo skliznu iz papirica, a nije bilo preslatko.
Anchi pp, ja njih jedino i radim-jedino mi oni imaju 'dovoljno' čokolade za moj ukus!![]()
Dok je bila sezona bundeva radila sam ih od bundeve. Jednom.
Bili su jako fini, ali sam negdje sfusala jer su se jako ljepili za papiric -
pol centimetra tijesta je ostalo na papiru.
Ziva muka za skinuti ga.
Na jesen se bacam na posao usavrsavanja bunde-ffina.
Recept je na coolinariki.
curke,
još sam muffin-intacta, dakle, potpuno neiskusna u tom području (misli se na izradu, ne na konzumaciju)
spremam se za shopping, pa molim savjet
već se nešto pisalo, ali nije bilo odgovora - kakve da kupim?
silikonski ili teflon?
ili nešto treće ako postoji?
za koliki broj /veličinu muffina?
hvala!
Metvice, ja imam teflonske i jako sam zadovoljna.
A zadovoljne su i cure sa silikonskim.
Znači, na volju ti!
Moj današnji uradak: čokolada i kruška...
već sam 5 pojela (daj, Bože, da ih moji zateknu)
dajte pls neka neko stavi osnovni recept, ja se ne mogu snaci na ovih 15 stranica...
evo ti!
puni pansion![]()
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1183
zahvalna!
proba proba proba
elvira, emilova majka?
pravila MUFFINS by Mukica. komentar: sve se pojelo u 15 min (a zaboravila sam banane!)
danas proba ovih "by Ančica".
današnji su mi bili najbolji:
šalica i pol voćnih mussli (dr. Oetker) umjesto šalice zobenih
cijela AB kultura od 3,3 dl
pola šalice integralnog brašna i pola oštrog
pola šalice kraš-ekspresa (umjesto šećera)
jaje
četvrt šalice ulja
žličica praška za pecivo (ne stavljam ni sol ni sodu bikarbonu)
jedna banana
šalica čoko kapljica
četvrt šalice marmelade od višanja (umutila s jajetom, uljem i kraš-ekspresom)
Stvarno su bili prefini (uz bok onim prvim, svaštarskim).
današnja improvizacija, nismo mogli u dućan pa sam potrpala kaj sam imala doma:
ančičin recept, jedan jogurt od marelice i jedan od suhih šljiva (!), nasjeckana kruška i suha papaja. ništa drugo nisam našla u špajzi.
eee kako su dobri!! :D
Ja ih niusam pekla VEĆ 10 dana i mislim da ću morati krenuti u akciju isprobavanja novih recepata pa javljam rezultate i recepte naravno!
Ja danas radim duplu dozu čokoladnih! Imam babinjak, pa kad se sve trudnice, mame i one u PMS nahrupe, da ne ostanem popodne na 2-3 prmjerka!![]()
i ja idem na babinjak... i mislim si jesu li zaslužile moje mafine?
ako mi i nismo zasluzile tvoje mafine, ti si zasluzila nasu ocjenu tvojih mafina![]()
ti si na dijeti!
daj mi mamin broj telefona!
eee još nešto - skužila sam da nemam dovoljno košarica pa sam pola kalupa namastila i pobrašnila. ništa se nije zalijepilo, savršeno su klizili!
ja košarice stavljam nakon pečenja. (žao mi onih mrvica koje se zlijepe i propadnu)
i samo izlete iz kalupa.
A da vidite košarice u Italiji! Svih vrsta i dezena (podsjetile me na topic o platnenim ulošcima) Ali skupi brate mili!
ne sekiraj se: to je po principu: izvana gladac, iznutra jadac!
Ma to i ja kažem! Meni su draži ovi naši fini, smučkani od svega što nađemo u friđu i to bez košarica! (dobro si rekla, i meni je žao svake mrvice)
za sve one koji teško pronalaze čokoladne suzice - upravo gledam novi katalog Metroa, imaju ih po 48,79 kn 800 gr. :D (ja sam do sada kupovala nekih 250 gr. po 10 kn)
Još uvijek nemam kalup, dakle nisam ih radila... A i špajza mi još nije ekipirana kao inače. Uglavnom, imam jednu molbu za vas iskusne mafinašice - možete li napisati okvirni recept u smislu suhih i mokrih sastojaka (jaja definirati odvojeno) onako u nekim šalicama, čašama od jogurta i sl. Ja se uvijek zblenem nad tom hrpom sastojaka, stvarno se obeshrabrim u prvom pokušaju, pa molim makar okvirno, u smislu:
x šalica suhih sastojaka (brašno, šećer, pahuljice, kakao, orasi, cvebe, voće, komadi čokolade i sl.)
x šalica mokrih sastojaka (sasvim mokri, mislim na mlijeko, sirutku, vrhnje i sl.)
x jaja
Jesam što ispustila...?