Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 151 to 200 of 204

Thread: Muffin-manija, 3. dio

  1. #151

    Join Date
    May 2005
    Posts
    322

    Default

    Quote Originally Posted by advicer for muffines ;)
    prašak je bitan jer ih onako lijepo digne. ako radiš biskvit, dobiti ćeš - biskvit. :namig:
    a ne bude onako "slankasto" ?

  2. #152
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    ne, uopće.

    dapače, u većini recepata je i pola žličice soli, ja sam radila bez i bili su malo bljutavi.

  3. #153

    Default

    Bolje muffin counselor...

  4. #154
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    muffin consultant 8)

  5. #155

    Default

    :D

  6. #156

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    AT
    Posts
    1,316

    Default

    ivy mijenjaj potpis :D

  7. #157

    Join Date
    May 2005
    Posts
    322

    Default

    Quote Originally Posted by ms. ivy
    ne, uopće.

    dapače, u većini recepata je i pola žličice soli, ja sam radila bez i bili su malo bljutavi.
    hvala, bas poznajes materiju! moracu sto prije da se bacim "na posao".

    u subotu trebam ici na nekakvu svadbu, da im ponesem punu kosaru raznih muffina umjesto torte?

  8. #158
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Prisutan.
    Nabavio silikonski kalup u metrou.
    Tražim recept bez praška za pecivo, jer mi se ne sviđa gorak metalni okus koji ostavlja u ustima.
    Imam nešto na pameti pa ako uspije javim.

  9. #159
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    imaš recepte s germom - to su zapravo originalni mafini, ovi s praškom su došli poslije.

    (kakav je to prašak koji ostavlja gorak okus??)

  10. #160
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    pa umjesto praška za pecivo, stavi jedno jaje više.

    metalni okus?!
    Ti si, Davore moj, trudan!

  11. #161
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    :D

  12. #162
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Lako se vama samnom sprdati, ajmo recepte nasunce!

  13. #163
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    pa dobio si, šta hoćeš?!

  14. #164
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    ja još nisam probala ove germaste, lijena sam.

    pogledaj onaj "muffins galore" link koji sam davno stavila, tamo bi ih trebalo biti...

  15. #165
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    OK, ima tri, mislim da kontam.

  16. #166

    Join Date
    May 2005
    Posts
    322

    Default

    Eto, nisam jedina koja osjeca ukus praska za pecivo. Samoo sto je meni to nekako slano-metalni ukus. I to uvjek osjetim, a ne samo kad sam trudna.

  17. #167

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    AT
    Posts
    1,316

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    pa umjesto praška za pecivo, stavi jedno jaje više.

    metalni okus?!
    Ti si, Davore moj, trudan!

  18. #168
    ivory's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    KLC
    Posts
    574

    Default

    Evo, da nam topic ne padne previše na dno, moj jučerašnji uradak:

    MUFFINI OD SUHOG VOĆA
    1 i 1/2 šalica oštrog brašna
    1/2 žličice praška za pecivo
    1/2 žličice sode bikarbone
    1 žličica cimeta
    Zajedno pomješati i pustiti 10-ak minuta da odstoji:
    1 AB kultura od vanilije (0,33)
    1 šalica zobenih pahuljica
    1/2 šalice grožđica
    1 šalica sušenog sjeckanog manga (ili neko drugo suho voće)
    1/2 šalice sjeckanih oraha ili lješnjaka
    1/2 šalice smeđeg šećera (može i manje jer su bili dosta slatki)
    1 banana
    1 vanili šećer
    3 jaja umutiti sa 1/2 šalice ulja ili otopljenog margarina i umješati u gornje sastojke.
    Na kraju prosijati suhe sastojke direktno u zdjelu sa mokrima i peći 20 minuta na 200 C.
    Jako fino!

  19. #169
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ja sam jučer radila sa smrznutim borovnicama i bili su kiseli ko otrov.
    doduše, nisam stavila ni zrno šećera, nego pola šalice kraš-ekspresa.

  20. #170
    Osoblje foruma mamma san's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    10,959

    Default

    Ja sam u onom svoj recept za čokoladne muffine, smanjila količinu kakaoa, povećala količinu kiselog vrhnja (na 2 dcl), u smjesu umješala malo višnji i odozgora posula sa čokoladnim ljuskicama i malo prženog lješnjaka...mljaaaaac!!!

    PS
    Zašto je potrebno stavljati sodu bikarbonu? Ja je ne stavljam, a muffači su super meki, nježni, ukusni itd...
    I nekako mi je koma stavljati puno ulja. Mi u receptu nemamo uopće ulja, već samo kiselo vrhnje i super je...

  21. #171
    ivory's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    KLC
    Posts
    574

    Default

    Jesu li te to obeshrabrili oni anti-šećeraši na topicu o slatkome

  22. #172
    ivory's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    KLC
    Posts
    574

    Default

    Baš sam jučer razmišljala o tom ulju i dvoumila se staviti ga ili ne (ulje od kikirikija) i ipak sam ga stavila, ali ću drugi put pokušati bez njega.
    Od sode bikarbone mi budu rahliji. Više ne stavljam nigdje cijeli prašak za pecivo, nego pola-pola sa sodom.
    A čokolada mi uvijek padne na dno! Morat ću je stavljati na kraju samo po vrhu i pustiti da tone sama.

  23. #173
    Osoblje foruma mamma san's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    10,959

    Default

    Meni čoksa uopće ne potone. Samo je lagano umiješam (manje nego po onom receptu). Kad sve stavim u kalupe, još utisnem par čokoladnih kaplji na vrh muffina i pospem sa prženim lješnjakom....mljac.

    PS
    Ulje inače jako slabo koristim i koma mi je kada stavim u bilo što puno ulja....a zamjena sa kiselim vrhnjem meni je super...

  24. #174
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ni meni čokolada ne potone.
    i ne stavljam sodu.
    prvo jesam, pa mi nestalo (a zaboravljala kupiti), pa kupila, a zaboravljam staviti...

  25. #175
    ivory's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    KLC
    Posts
    574

    Default

    Možda je kvaka u čokoladnim kapljicama! Nisam ih do sada koristila, nego bi isjeckala čoksu za kuhanje i umješala u smjesu. :?

  26. #176
    Osoblje foruma mamma san's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    10,959

    Default

    Ivory, sigurno nije. Meni čak ne potone, ne raspadne si, ne rastopi se i čokoladne ljuskice.

    Mislim da ti je prije stvar u tome da smijesa nije dovoljno čvrsta. Zato ti čokolada potone.

  27. #177
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ivory, znaš mene...
    osim čokoladnih kapljica, stavljam i čoksu za kuhanje, i mliječnu, i nutelu...
    sve isprobano i... ne propada.

  28. #178

    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    3,805

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    ja sam jučer radila sa smrznutim borovnicama i bili su kiseli ko otrov.
    doduše, nisam stavila ni zrno šećera, nego pola šalice kraš-ekspresa.
    Nisam isprobala na muffinima, ali jesam na drugim sličnim kolačima - voće pošećeriš prije nego što ga umiješas u tijesto.

  29. #179
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ja bih povratila kada bih i pomislila na to.
    sama scena posipanja šećera po voću je toliko užasavajuća...

  30. #180
    ivory's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    KLC
    Posts
    574

    Default

    Hm, hm, hm...
    Jest da sam čokoladne isprobala samo jednom i više se ne sječam po kojem receptu i vjerojatno je smjesa bila pre rijetka. A niš, morat ću utrpati čoksu u ove voćne koje stalno kombiniram od svega mogućeg i smjesa bude skroz gusta.
    E da, zaboravih u gornjem receptu napisati i 2 žlice pekmeza od marelice (nije ni čudo što su bili tako slatki)!

  31. #181

    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    3,805

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    ja bih povratila kada bih i pomislila na to.
    sama scena posipanja šećera po voću je toliko užasavajuća...
    hihihi, a onaj super slatki sok koji se onda nacijedi...

  32. #182
    kia's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    372

    Default

    Hello cure,

    Evo i ja sam sinoć otkrila pošast (za moju guzu) zvanu muffini :D . Odjurila sam sinoć u potragu za kalupom pretresla sve dučkase u kvartu i na kraju sam ga pronašla u Billi.
    Radila sam od čokolade, cimeta i malo oraha i bili su super. Ja i MM do jutros smo ih sve potamanili .
    Večeras ide nova tura od čokse i kokosa :D Toliko ste mi ideja dali da dok ih sve isporobam doči ću na 100 kg

  33. #183

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    177

    Default

    ja sam juce pravila po osnovnom receptu uz dodatak (kršitelj koda) kakaa, nutele, banane i jagoda (ostalo u frizideru malo pa da se ne pokvare). bez sode i soli.
    komada 18 se pojelo u roku pola sata, a nismo imali goste

  34. #184
    ivory's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    KLC
    Posts
    574

    Default

    Evo i dva nova, danas isprobana, prefina, muffin recepta:

    Banana-ananas zobeni muffini (18 kom)

    1 šalica zobenih pahuljica
    1 1/4 šalice oštrog brašna
    1 prašak za pecivo
    1/2 žličice soli
    1 žličica cimeta
    2 jaja
    1/2 šalice smeđek šećera
    1 vanili šećer
    1/4 šalice milerama ili vrhnje
    1/4 šalice ulja
    1 šalica izdrepanog ili sitno isjeckanog ananasa iz konzerve
    1 šalica izdrepane banane

    Suhe sastojke pomješati zajedno. Zobene pahuljice namočiti u sok od ananasa, tek toliko da dobro upije.
    Ostalo sve kao i kod drugih recepata.
    Peći 20 minuta na 180-200 C.


    Banana-ananas muffini (12 kom)

    1 1/2 šalica oštrog brašna
    3/4 šalice smeđeg šećera
    1/3 žličice praška za pecivo
    1 žličica sode bikarbone
    1/2 žličice soli
    1 jaje
    1/4 šalice ulja
    1/4 šalice mlijeka ili vrhnje
    1/2 šalice isjeckanog ili izdrepanog ananasa iz konzerve
    1/2 šalice izdrepane banane
    1 vanili šećer ili žličica ekstrakta od vanilije

    Pomješati posebno suhe i posebno mokre sastojke, te na kraju sve zajedno promješati tek toliko da se sastojci sjedine.
    Peći 20 minuta na 180-200 C.

    Meni su finiji oni prvi, a MM se nemože odlučiti!

  35. #185
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    isprobala mammasaničine čokoladne - umjesto 2 žlice kakaa treba staviti jednu ili dodati mlijeka, bili su tamniji od njezinih i, nažalost, presuhi. ipak, nestali su isti dan.

    a danas jedni jako fini, slani:

    KUKURUZNI MUFFINI SA SIROM

    1 šalica kukuruznog brašna
    1 šalica oštrog brašna
    1/3 šalice šećera
    1/2 žlice soli
    1 prašak za pecivo
    1/2 žlice sode bikarbone

    - pomiješati.

    1 jaje
    1/4 šalice ulja
    1 1/2 šalica mlijeka

    - smiksati. umiješati brašno & co, umiješati 1 šalicu ribanog sira. umjesto sira može se staviti kukuruz u zrnu, nasjeckana šunka... ili po malo od svega. idući put ću probati s jogurtom umjesto mlijeka da budu kiselkasti.

    e da - konačno sam kupila sodu i stvarno su bolji, čak su i ovi kukuruzni lagani i prozračni, a digli seee...

  36. #186

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zaprešić
    Posts
    1,609

    Default

    Evo jednog, jučer isprobanog recepta:

    Švarcvaldski muffini

    250 g brašna
    3 žličice praška za pecivo
    1/2 žličice sode bikarbone
    1 veliko jaje
    150 g šećera u prahu
    1 vanilin šećer
    8 žlica ulja
    1 obični jogurt
    200 g očišćenih višanja
    100 g narezane čokolade

  37. #187
    cekana's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Karaula na granici s Mađom
    Posts
    2,424

    Default

    Prištekavamo se maniji: Kupili kalup i 12 silikonskih košarica u 6 boja :D

    E sad... da mi se snaći među svim receptima... uff-a

  38. #188
    Mirta30's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    1,966

    Default

    cekana imaš tu hrpu recepata

  39. #189
    casper's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    moje malo selo
    Posts
    1,203

    Default

    Viš viš ja se nisam prijavila

    našla recepte, isprobala, ostala oduševljena

    malo modificirala i sad sretna i presretna

    brzo, fino ma mmmmmmm

    sad još samo da nisam na dijeti

  40. #190
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    jedva čekam jagodaste - s jagodama, jagodnim jogurtom i bijelom čokoladom, mmmm...

  41. #191
    Osoblje foruma mamma san's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    10,959

    Default

    Quote Originally Posted by ms. ivy
    isprobala mammasaničine čokoladne - umjesto 2 žlice kakaa treba staviti jednu ili dodati mlijeka, bili su tamniji od njezinih i, nažalost, presuhi. ipak, nestali su isti dan.
    Sad tek vidim da si probala ove moje...presuhi su ti bili zbog premalo masnoće...ja stavim puno više vrhnje (cijeli Dukat - 2 dcl) i onda je bolje..i isto tako stavim 1 žlicu kakaoa, ali ne dodajem mlijeko...

    SAda ih radim i sa višnjama...sve isto, ali umješam višnje..i nisu suhi niti najmanje....

  42. #192

    Default

    Quote Originally Posted by ms. ivy
    i bijelom čokoladom, mmmm...
    :shock:
    Ajvice!!!
    BIJELOM COKOLADOM!?!?!?!?!

  43. #193
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    a valjda je vidjela neki skršeni trabant u susjedstvu, pa dok bi dočekala odvoz glomaznog otpada...
    lakše napraviti nekoliko porcija mafina!

  44. #194

    Default

    Ma meni je ipak najbolje kako mammasan dijeli strucne savjete o suhoci kolaca, pa makar bili i muffini... :D

    Pusa majcici!

  45. #195
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    bijela čoksa super ide uz jagode, pogotovo milka s jagodama.

    dille, da znaš kako su mammini mafini bili dobri! sa-vr-še-ni!

  46. #196
    Osoblje foruma mamma san's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    10,959

    Default

    Quote Originally Posted by dille
    Ma meni je ipak najbolje kako mammasan dijeli strucne savjete o suhoci kolaca, pa makar bili i muffini... :D

    Pusa majcici!
    samo ti zekaj...ja ne znam puno...ali kad se nečeg primim, na tom doktoriram....

  47. #197

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    177

    Default

    Moji ukucani, i svi sto nam ikada dodju u posjetu su odusevljeni muffinima (jutros u 0715 porcija od 18 kom bila spremna za upotrebu/uzinu) - svi osim mene. Ja vam ovo ne volim - do sada mi se ni jedna kombinacija nije svidjela, pa cak ni ova sa eko jagodama i bijelom cokoladom.

  48. #198

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,198

    Default

    tamy, možeš slobodno doć kod mene i isprobavati kombinacije dok ne nađeš onu koja ti se sviđa

  49. #199

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    177

    Default

    eh da smo blize vama
    Mogu vam jedino slati postom

  50. #200

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,198

    Default

    ajd se preseli na jedno tjedan dana kod nas

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •