Pokušat ću skratit za one koji nas ne poznaju ili se ne sjećaju, curka T. danas 9 godina. Rođena u 36tj, apgar 8, krvarenje u mozgu, neurorizična, distoni sindrom, hipertonija jedne strane-ne znam više koje, mislim lijeva. Uglavnom prošli smo sve vježbe, neuropedijatre, dopust za dijete s PP, kašnjenje u govoru, psihologe, logopede, sve ono što ide u kompletu, od okuliste, probira sluha, snimanja bubrega, sve što ide. S neke 3 god završile su vježbe, sve 5, ne sjećam se kad i ortoped je rekao da se svod tabana lijepo počeo dizati, međutim vidim ja da i dalje ona zabacuje prema unutra jednu nogu.
I kako vrijeme prolazi vidim da zabacuje sve više (ono kad hoda) i pomalo i drugu, vidim da se tabani užasno spuštaju, gotovo da ona kost bočno dotaknu pod (unutarnja strana) i na pregledu za školu mi dr. savjetuje ortopeda i kontrolu tabana, kao nosit će uloške.
od dr. opće prakse sam tražila uputnice i za fizijatra i ortopeda, odemo kod ortopeda. On nam je rekao da ništa od tog nema veze s njenim problemima od prije, niti s tabanima, da su problem kukovi, bedra se uvijaju prema unutra i kako to već ide oslonac na unutranju stranu stopala i samim tim spuštena stopala. Znaći da nam fizijatar ne treba i da odradimo vježbe (hod na prstima, hod na peti, hod s lopticom među prstima) ta da dođemo (plača se 1000kn) po nekvu spravu koju bi nosila po noći i koja bi te bedrene kosti izvijala prema vani.
igrom slučaja upoznam ženu koja je fizijatar, pregleda mi malu i kaže da zbog njenog tonusa, koji uvijek pod stresom se može opet povisiti da takvo nešto bi joj samo štetilo, i da zaista da su problem kukovi, nategnuti mišići, tetive, i da to sve vježbama trebamo razgibati, rastegnuti, produžiti. Srećom mala ide na balet, ritmiku i ritmičku gimnastiku tako da dosta od tog tamo i rade.
međutim ja sam zbunjena, ne znam od kuda početi, odselili smo se, nemam kontakta ni s dr. Jukicom (fizijatar) ni dr. Rešić, ni njenim pedijatrom. Mislim da one ni ne rade s većom djecom i Split mi je sad daleko, mi smo u Istri. preporuka nam je Klaičeva.
Ne znam kako da se naručim da se odrade svi pregledi po potrebi, neuropedijatar, fizijatar i ortoped, s tim da bi ja na svoju ruku (platila i MR mozga), želim jednom zauvijek riješiti njene probleme i dobiti konkretno mišljenje, a ne da liječnici imaju oprećna mišljenja.
Molim vas pomoć...smjernice, gdje prvo, po uputnicu, za koga, kako, i ako je netko imao sličan problem.![]()

Odgovori s citatom
), ali naravno damn da se ti kukovi snime, da se zna točan otklon, tj. kut, stopala su oni najteži stupanj kako sam shvatila, ali ih ne možemo riješiti bez rješavanja kukova.