Results 1 to 41 of 41

Thread: Što se još nađe u vašoj školskoj torbi, osim knjiga i školskog pribora?

kate's Avatar

Default Što se još nađe u vašoj školskoj torbi, osim knjiga i školskog pribora?

Mi stavljamo bočicu vode, maramice, šiltericu, gumicu za kosu, sunčane naočale.
    A vi?

Mima's Avatar

Vodu, suhe i mokre maramice, a nađe se i ogrizak jabuke.

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by Mima View Post
    Vodu, suhe i mokre maramice, a nađe se i ogrizak jabuke.
    Ovako i kod nas. Bude gablec, a u povratku se nađe nepojedeni gablec, polupojedeni gablec ili ogrizak od jabuke...ufff...

Prije par godina se našao i pištolj (upaljač za plin) koji je sin prošvercao u školu.

Maramice zapravo stoje u džepu od hlača, da ne treba ići po njih u torbu ako u wc-u nema papira (što je nažalost pravilo, a ne iznimka).
    Last edited by Peterlin; 03.10.2012 at 13:08.

Deaedi's Avatar

Bocicu vode, maramice, neka igracka...

Osoblje foruma rahela's Avatar

papirnate maramice i blokić za crtkanje

kate's Avatar

Mi smo sad smo uveli i "njenu informativku", tj. mali notes da zapisuje što ima za zadaću ili neke druge obavijesti...vidiš vidiš vlažnih maramica se nisam sjetila.

kate's Avatar

Stavlja li itko rezervnu robicu/majicu ili možda ostavljate nešto u ormariću u školi?
    Prošle godine nam se upiškila, nije stigla na vrijeme do wc od smijanja,.. pa zato pitam?

Sek@'s Avatar

Moja ima papirnate maramice, jer u WC-u papira na žalost nema. Obavezno bočica za vodu, nađe se i poneka igračkica. Rezervnu odjeću imamo u torbi za tjelesni (tako nam je učiteljica rekla). Ali mi smo tek u 1.om razredu pa pretpostavljam da će se još koječega nakotiti s vremenom u torbi

Freja's Avatar

Bočicu, maramice, futrolu za naočale. Obavezno nosi i neku knjigu ili časopis za čitanje.

Prema potrebi i koješta drugo (npr. sprej za nos). Šiltericu nosi uvijek, ali na glavi, rjeđe u torbi

Što se tiče rezervne odjeće, u ormariću mu stoji oprema za tjelesni pa za silu to može poslužiti ako se dogodi kakva nezgoda.
    Last edited by Freja; 03.10.2012 at 13:28.

Kosjenka's Avatar

barem dva paketića maramica(alergičar šmrcavi),voda i ako su kišni dani kabanica, ima kabanicu koja se upakira u paketić.

Ormarići, što je to?
    Kod nas tog nema, i još smo sretni što imaju kuke za vješalice pred razredom, pa se ponešto može i objesiti. Npr. vrećica za tjelesni.

U torbi ima: obavezno flašicu za vodu (koju zaboravi napuniti) i maramice (koje ne koristi, čemu bi inače služili rukavi ), a onda se još namnože: pregrizene ili strgane olovke, crteži iz boravka, sličice ili karte za razmjenu, ponekad dodatna knjiga za ubijanje vremena (boravak, vjeronauk, i sl.).
    Rezervnu odjeću nisam pakirala, u 1. razredu mu je trebala možda jednom (kad ga je netko zalio vodom na hodniku), ali u principu mu nije potrebna, a i živimo preko puta škole pa uvijek može trknuti ako mu nešto fali.

kate's Avatar

Mi imamo ormariće (troje ih dijeli isti), ali ne znam koliko je sigurno u njima išta ostaviti.

Pa, vjerojatno je sigurniji ormarić nego ostaviti svakom nadohvat ruke na hodniku.

službeno kišobran na sklapanje i papirnate maramice

neslužbeno kojekakva krama koju nanaša sa sobom, nakon neuspjele borbe sam odustala, i tak on nosi uz knjige , autiće ,bakugane, nekakve plastične dijelove , itd itd

kate's Avatar

Majka sultanija..da, i kišobran je dobra ideja, makar stajao u ormariću.

ili nekakva ultra lagana kabanica da ide preko torbe, jer ovaj moj nosi kišobran tako da se sav smoči

Barbi's Avatar

Moj ima u školi ormarić, a u ormariću... nema čega nema. Kišobran, nogometna lopta, nekoliko vesti i jakni (ode u njima u školu pa se vrati doma samo u majici jer je toplo i tako uzastopce više dana zaredom), reket za tenis, tenisice i oprema za tjelesni, nekad i više oprema za tjelesni jer usmrđenu nije donio na pranje a ponio je novu čistu....
    Tko zna šta ima u torbi, to ni ne gledam.

anjica's Avatar

moja ima, bocu s vodom, maramice, novcanik
    o ormaricima mozemo samo sanjati
    ali, imaju kamere po hodnicima tako ako nekom slucajno nesto nestane pregledaju se snimke

Cheerilee's Avatar

U kakvim bocama nose vodu?

Freja's Avatar

Quote Originally Posted by Cheerilee View Post
    Sigg

neobavezna oprema: starijoj sam u prvom razredu vikendom okretala torbu naopačke, iz nje bi poispadalo papirića, igračkica, šarenih olovaka .... ajme... kilogram dodatnog tereta bi sakupila svakih nekoliko dana ...
    mlađi još nije razvio tu manu natrpavanja torbe - jedino nam se praćka potkrala neki dan ...

obavezna oprema - maramice u džepove, sportska bočica u vanjski džep torbe - i to je to

Adrijana's Avatar

Quote Originally Posted by Cheerilee View Post
    Moja ima Bobble i super joj je.

Quote Originally Posted by Freja View Post
    sigg je meni preskupa da ju nosi u školu
    ima sportsku plastičnu bocu

Nađe se paket papirnatih maramica, bočica s vodom, užina. Sporadično i mali kišobran i navlaka za zaštitu od kiše.
    U posebnoj vrećici nosi papuče, i kad ima tjelesni opremu i tenisice. Niži razredi nemaju ormariće.
    Last edited by larmama; 03.10.2012 at 22:03.

anjica's Avatar

Quote Originally Posted by Freja View Post
    I mi imamo isto tu

Quote Originally Posted by Adrijana View Post
    Moja ima Bobble i super joj je.
    kakva je to bočica ?
    mi imamo Sigg

anjica's Avatar

Quote Originally Posted by larmama View Post
    kakva je to bočica ?
    http://zdravakrava.hr/zdravi-izlog/hrana/209

Quote Originally Posted by anjica View Post
    pročitala

nine's Avatar

plastičnu bočicu smo bacili jer je ne isprazni i osuši i nastanile su se gljivice nakon 3tj, fuj.... sad svako jutro kupimo novu vodu ili sokić, još nosi vlažne maramice, obične maramice, labelo, svoj blokić, zhu-zhu hrčka , još neke sitne winx i slično, gumice za kosu, špangice, neku slikovnicu, crteže, nepojeden doručak ...i mobitel - ima 10 dana popustila sam, al br. imamo samo ja i MM.
    kabanicu i kabanicu za torbu nosi samo ako je ujutro kiša, a tad uvalim i duple hlače unutra.

jelena.O's Avatar

Quote Originally Posted by kate View Post
    Stavlja li itko rezervnu robicu/majicu ili možda ostavljate nešto u ormariću u školi?
    Prošle godine nam se upiškila, nije stigla na vrijeme do wc od smijanja,.. pa zato pitam?
    moji imaju rezervno u ormariću, u slučaju da se igraju vani, ili kad pšada kiša ili slično da mogu bar čarape presvuć

Rebbeca's Avatar

Curka ima u torbi papirnate maramice, gumice za kosu i labelo, a sin pap. maramice, razne (zgužvane) papiriće, poneku sitnu igračku, potrgane kemijske olovke, nešto sitnih novaca, loptice od papira... uglavnom, ko na smetlištu...

Forka's Avatar

Quote Originally Posted by Vrijeska View Post
    neobavezna oprema: starijoj sam u prvom razredu vikendom okretala torbu naopačke, iz nje bi poispadalo papirića, igračkica, šarenih olovaka .... ajme... kilogram dodatnog tereta bi sakupila svakih nekoliko dana ...
    ovoga ima najviše... šesti razred

kate's Avatar

Ima neka efikasna metoda za pranje školskih torbi?

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by kate View Post
    Ima neka efikasna metoda za pranje školskih torbi?
    Dugo sam se patila s maramicama (w5 iz Lidla) ali to mi nije efikasno. Ove godine sam se opametila i starijem kupila ruksak koji ide u vešmašinu.

Mlađem i dalje torbu povremeno očistim maramicama, njegova ne može u mašinu, ali slijedeća koju ćemo kupovati bit će takve vrste da se može prati.

Papirnate maramice, mokre maramice, bocica vode Equa, odjeca za tjelesni ( koju rijetko koristi), igrackica (prvasica), mobitel ( petasica)

sillyme's Avatar

Moze jedno filozofsko pitanje? Zasto svi nose bocu s vodom?
    Meni je jos zivo sjecanje kako pod odmorom odvrnem pipu, podmetnem ruku i popijem vodu. Bar sve ucionice imaju lavabo za prat spuzvu. Cijeli vrtic, osnovnu, srednju i faks sam uspjesno prezivjela bez boce za vodu i ne kuzim kad je i zasto postala obavezni rekvizit?

Kad nas je uciteljica zamolila da nose bocu s vodom ( prvasici ) jer su zedni svake minute pa je to onda presetavanje po razredu cijelo vrijeme, a ovako imaju vodu na stolu.
    Pitanje koliko su stvarno zedni, a koliko im je do setnje, pa se ovako ne mogu stalno setati.

Dalm@'s Avatar

Quote Originally Posted by sillyme View Post
    Bar sve ucionice imaju lavabo za prat spuzvu.
    Kod nas nemaju. A WC je dva kata poviše.

nine's Avatar

Quote Originally Posted by Martea View Post
    Kad nas je uciteljica zamolila da nose bocu s vodom ( prvasici ) jer su zedni svake minute pa je to onda presetavanje po razredu cijelo vrijeme, a ovako imaju vodu na stolu.
    Pitanje koliko su stvarno zedni, a koliko im je do setnje, pa se ovako ne mogu stalno setati.
    otprilike ovako, s tim da dijele wc s zajednicom talijana jer nisu u školi, nije gotovo preuređivanje, imaju privremen smještaj, zato nose i papirnate maramice, za wc, a vlažne za poslije doručka jer nisu u kantini.... možda se poslije sve promijeni, za sada je to obvezna oprema

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by sillyme View Post
    Moze jedno filozofsko pitanje? Zasto svi nose bocu s vodom?
    Meni je jos zivo sjecanje kako pod odmorom odvrnem pipu, podmetnem ruku i popijem vodu. Bar sve ucionice imaju lavabo za prat spuzvu. Cijeli vrtic, osnovnu, srednju i faks sam uspjesno prezivjela bez boce za vodu i ne kuzim kad je i zasto postala obavezni rekvizit?
    Da bar, ali nemaju...

Fontana na hodniku ne radi vec godinama (moji su u 5. i 6. razredu, to NIKADA nije radilo), u wc-u je guzva i nije bas higijenski blistav, a boca vode u torbi je cista, sigurna i uvijek dostupna.

jelena.O's Avatar

mi imamo higijenu u školi na visini ( ipak je naša među najmlađim školama u RH) ali moji klinci nose vodu od doma, da se sjete pit.