Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Čašica u zamjenu bočicu

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno Čašica u zamjenu bočicu

Beba stara 5,5 mj, napredna, 7,5 kg , dojim na zahtjev, počela sam sa dohranom jer krećem na posao, a bebu će čuvati teta u našem stanu.Iz čašice sa kljunom pije vodu, odbija čaj i sok.Počela sam sa dohranom , voće , povrće, žitarice, meso još ne. Pravim kašice maalo rjeđe jer tako najradije jede žličicom, nekad baš srće iz žličice, pretpostavljam da je to zbog sisanja.Jučer sam napravila juhicu, malo rjeđe izmiksala je i dala iz čaše s kljunom , ona je to prihvatila tako da je to popila.Bočicu nisam uvodila, ali se sada pitam đto joj davati uz kašice , pije vodu, ali imam osjećaj da bi trebala dati nešto hranjivo, u zamjenu za bočicu.Napominjem da ću raditi i noćne smjene. Imam nešto izdojenog mlijeka, da li da radim griz sa mojim mlijekom pa da joj to dam, htjela bi izbjegnuti adaptirano ili kupovno mlijekoDa li netko ima savjet ili iskustvo kako dalje.Što dat za piti iz čašice..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

napišem ti svoje mišljenje koje uopće ne moraš uzeti u obzir
    prerano si počela sa dohranom, beba ima 5,5 mjeseci, a ti si već uvela hrpetinu toga
    do 6. mjeseci života tvoje mlijeko ( dojenje, izdajanje ) i ako nemaš izbora adaptirano mlijeko definitivno ima prednost pred krutom hranom
    hrana se jede žličicom, a ne pije iz čaše sa kljunom
    iz čaše neka pije vodu
    kravlje mlijeko nakon godinu dana
    sve se može raditi na vodi, pa eventualno dodati svoje mlijeko na kraju ( ali ne bebi od 5,5 mjeseci već kad dođe vrijeme za griz i slično... )

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam isto krenula s dohranom ranije jer sam išla raditi sa 6 mj. Za vrijeme čuvanja imala je u početku jedna obrok na žlicu i jedan na flašicu (adaptirano, nisam imala izdojenog u zalihi niti mi je izdajanje išlo).

Ali - dohrana se jede na žlicu, juha se jede na žlicu (čak i kad je miksana). Ja nisam davala za piti ni čaj ni sok, tako da je na flašicu išla samo voda i mlijeko. Nisam miksala, nego sam gnječila vilicom.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja svome dajem juhu iz obicne case jer mi je tako puno jednostavnije nego kilavit se sa zlicicom, doduse ne dajem mu je bas cesto.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i ja sam počela s dohranom
    idemo polako i bez žurbe
    dajem joj na žičicu i male količine, ono par kavenih žličica
    ne pije još ništa osim mog mlijeka

vodu ću je naučiti na čašu

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Pitala bi vas još nešto, da li je pogrešno dati rižino mlijeko na bočicu, znam da to nije mlijeko. Adaptirano bi htjela izbjeći , ali da li je pogreška dati to mlijeko povremeno da pije...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa sama si rekla da to nije mlijeko, zašto bi joj to davala, pogotovo sada
    ako zaista nemaš nikakve druge mogućnosti da dojiš dijete odnosno izdajaš se dok te nema u svakom slučaju adaptirano mlijeko ima prednost pred ikakvim drugim namirnicama za bebu od 5,5 mjeseci
    ne znam zašto ga se toliko groziš, a dijete ti jede već hrpu toga

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A jel se mozes nekako izdojit na poslu pa to mlijeko spremit u neki prirucni frizider? Cini mi se da je previse da ti beba za cijelog tvog radnog vremena (pretpostavljam 8 h) jede dohranu umjesto da pije mlijeko. Doduse to zavisi i o broju obroka koje ima u tih osam sati. Moj jede svako malo pa mi se cini da bi mu morala dati bar 5-6 obroka krute hrane u tom periodu :O

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj lili2511 prvotno napisa Vidi poruku
    Pitala bi vas još nešto, da li je pogrešno dati rižino mlijeko na bočicu, znam da to nije mlijeko. Adaptirano bi htjela izbjeći , ali da li je pogreška dati to mlijeko povremeno da pije...
    Pročitaj deklaraciju pa vidi što je sve unutra (ima li šećera. soli, aditiva...) pa sama procijeni. Ja to ne bih davala tako malom djetetu. Niti ima koristi od toga, a ni potrebe. Ako baš nešto hoćeš/moraš dati, onda je adaptirano bolj izbor od rižinog mlijeka.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    A jel se mozes nekako izdojit na poslu pa to mlijeko spremit u neki prirucni frizider? Cini mi se da je previse da ti beba za cijelog tvog radnog vremena (pretpostavljam 8 h) jede dohranu umjesto da pije mlijeko. Doduse to zavisi i o broju obroka koje ima u tih osam sati. Moj jede svako malo pa mi se cini da bi mu morala dati bar 5-6 obroka krute hrane u tom periodu :O
    Moja cura je jako dobro prihvatila dohranu, pa smo dosta brzo bili na dva obroka dnevno (već s nekih 6,5 mj.) Tako da sam joj kuhala 2 obroka za vrijeme čuvanja (dugo sam ja kuhala za nju, sve do godine dana), ostatak dana i noć (s naglaskom na noć ) je samo dojila.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

martina daj molim te reci kako je to točno izgledalo? (posao i dojene i dohrana )
    onako, ako možeš opisati jedan vaš dan kako je izgledao?
    mene je jako strah jer se dojimo na zahtjev i uopće nemam ideju kako ću to izvesti...
    Posljednje uređivanje od flopica : 05.10.2012. at 21:23

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

U početku je imala 1 obrok dohrane i cca pola obroka adaptiranog mlijeka za vrijeme čuvanja (cca 7,5 sati). Ali kako sam ja počela raditi, tako je ona počela sisati po noći minimalno 3 prava podoja. Pa onda ujutro i nije bila gladna , tako da je bez problema mogla izdržati sa 2 obroka dohrane (to je bilo recimo sa 6,5 mjeseci). Već sa 7,5 mjeseci je imala 2 poštena obroka na žlicu za vrijeme čuvanja, pa je adaptirano dobivala samo s vremena na vrijeme. pokušala sam se izdajati, makar sa sintocinonom, ali nije bilo šanse da izdojim za bar pola obroka, pa sam odustala.

Sreća je da je ona od početka bila luda za žlicom i da uopće nije birala (voće, povrće, meso... sve može, i danas je zahvalna po tom pitanju).

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mene nema 7 sati. dojim prije nego idem. ima poslije spavanja rucak i trcim s posla dat sisu za sljedece spavanje. povrce super jede. voce nece primirisat. htjela bih polako uvodit drugi obrok, a ne znam sta da mu dam... cim je nesto slatko, nema sanse..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

rižu, žgance proso

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hvala cure

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

flopica, poceli ste?
    kad? kako? cim? :D

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    rižu, žgance proso
    jel ovo meni išlo? Pa to kombiniram za ručak uz povrće (tikvica, blitva, brokula, karfiol)..mrkvu neće jer je slatka..

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

leo jesmo, ima nekih dva tjedna
    jabuka prvih 4-5 dana sama, zatim proso koje nije baš po volji
    onda zobene s jabukom i jučer kruška

za početak malo skuham, kratko da se lakše smiksa
    mislila sam da neću s ovim djetetom miksati
    predomislila sam se, moja mama će je čuvati dok radim
    a ona je užasna paničarka pa hoću što više smanjiti potencijalno živcirajuće situacije...

to joj dajem ujutro oko 8, poslije toga na čašu par gutljaja vode
    i još sisu pride

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mi jos nismo. sa starijom sam sa 6+10 dana, sve sam si nekako mislislila i s ovom tako. mozda joj probam za vikend dati domacu bucu. tad ce biti 5+4tjedna :/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa Vidi poruku
    jel ovo meni išlo? Pa to kombiniram za ručak uz povrće (tikvica, blitva, brokula, karfiol)..mrkvu neće jer je slatka..
    da

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja ne bih još da mi nije specifične situacije
    ali sila zakon mijenja

nightrain avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj lili2511 prvotno napisa Vidi poruku
    Napitak od riže (to nije nikakvo mlijeko) se ne preporučuje davati djeci čak do 5. godine jer sadrži preveliku količinu arsena.. A nema niti nikakvu hranjivu vrijednost (masti, bjelančevine), nego su u njega obično dodani sintetski vitamini i minerali..
    Posljednje uređivanje od nightrain : 11.10.2012. at 00:13

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •