Pokazuje rezultate 1 do 50 od 195

Tema: Gdje je nestalo nekakvo normalno ponašanje?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja ne volim izjave tipa ovog naslova. sugerira da je nekad bilo bolje, a danas je sve lošije. to jednostavno nije istina. ljudi su nekad bili prisniji, ali su im manire bile lošije. danas smo se svi malo udaljili, ali razina pristojnosti na javnim mjestima je porasla. tko je prije znao za diskrecijsku liniju? kad se samo sjetim onih baba i guranja u autobus. ne bih se baš previše osvrtala na ove što se u tramvaju ne dižu starijima i trudnicama. toga je uvije bilo i uvijek će toga biti.
    sjećam se kulture u prometu odmah nakon rata, jednom riječju katastrofa. no danas je puno drugačije.
    sjećam se općenito odnosa prema okolišu i komunalnom redu, nekad je bilo puno gore, danas je malo bolje, no imamo još puno posla što se toga tiče.
    netko spominje kakice od pasa. na to sam posebno ljuta, ali moram reći da se tu ne radi samo o pristojnosti nego o ljudskoj komociji. tu smatram da bi vlasti trebale biti ekstremno rigorozne i za par dana bi se postigao red. da vidite na moru kad dođu stranci iz kulturne europe, koji kod svoje kuće redovito kupe govna iza svojih pasa, kod nas ga fino ostave nasred ulice zato što znaju da im se neće ništa dogoditi i da će se lijepo uklopiti u okoliš.

netko je spominjao raspričane trgovkinje. ja sam ta koja uvijek s neznancima izmjeni koju riječ i jako puno trgovkinja razgovara samnom, pa makar jednu usputnu rečenicu nevezanu za kupnju. možda ja tako zračim pa mi se vrati, ali zaista rijetko kada doživim neljubaznost ili bezobrazluk bilo gdje u svojoj okolini. mislim da se prvo trebamo zapitati kakvi smo mi i početi od sebe pa onda kritizirati okolinu. namrgođenima i zlovoljnima, onima koji samo gledaju gdje će što iskritizirati se obično na isti način i vrati.
    Posljednje uređivanje od dorotea24 : 05.10.2012. at 21:01

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •