-
Danas sam skoknuo u Studentski centar vidjeti izlažbu gljiva. Ukratko, unutar zadnjih desetak godina se nazivlje gljiva promijenilo, izašle su enciklopedije s novim nazivljem i stara znanja o tome koja je gljiva dobra a koja je za krepat vrijede i dalje, ali te novi gljivari ne kuže 2%. Znači, valja puno toga učiti ispočetka. Osobito ako kaniš polagati ispit za determinatora.
Godišnja članarina je 170kn.
-
Na Tresnjevackom placu obogatila se ponuda s dosta sumskih i poljskih gljiva. Uopce ih ne poznajem,ali ih volim jesti,pa malo mozgam i cvikam kupiti ih od kumica ili produziti dalje...
Kako vi? Imate li pouzdan izvor za preporuciti?
-
Kod divljih gljiva jedino je pouzdano kad gljivu barem donekle poznaješ. Ima par vrsti koje ne možeš fulat, a obično ih svi nude kada krenu. Ne možeš fulati crne trube, prave i proljetne vrganje, a to su ionako najbolje gljive na tržnici.
Izbjegavaš cijele familije poput krasnica i amanita, a ostale nastojiš upoznati i dobro.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma