Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Gljive ludare

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Vrganja nema.
    Treba proširiti horizonte. Možda nema vrganja u užem smislu, ali sigurno ima borovih vrganja i podstavki. Evo ja nabrao punu vrećicu začas. Borov vrganj možeš pobrkati s Queletovim vrganjem (nekad su ga zvali B. Slavonicus) koji po stručku ima uzorak poput mrežice i kojeg se mora prvo brćkati u kipućoj vodi koja se potom baci pa je onda sasvim OK za jesti. Ako te frka, sve crvene vrganje tretiraš kao Queletov i sve 5.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Treba proširiti horizonte. Možda nema vrganja u užem smislu, ali sigurno ima borovih vrganja i podstavki. Evo ja nabrao punu vrećicu začas. Borov vrganj možeš pobrkati s Queletovim vrganjem (nekad su ga zvali B. Slavonicus) koji po stručku ima uzorak poput mrežice i kojeg se mora prvo brćkati u kipućoj vodi koja se potom baci pa je onda sasvim OK za jesti. Ako te frka, sve crvene vrganje tretiraš kao Queletov i sve 5.
    Da, da, slažem se... Znala sam naći dedeke i zlatače i te borove vrganje (sa smeđim šeširom, ako mislimo na iste), ali pravih vrganja sa svijetlom kapicom boje bijele kave kod mene nema (bukova miješana šuma). Takve smo znali u pristojnim količinama naći kod vodovoda, istočni dio Medvednice tamo gdje prolazi potok Trnava.

Ima zato rujnica na mom vlastitom gruntu (žive u simbiozi s našim borovima) ali ih ne beremo jerbo ih jako vole lokalni glodavci pa se bojim mišje groznice...

Najčešće berem poljske pečurke (znaju rasti među trsjem) ali ove godine nisam ubrala ni jednu jedinu iako je dobra jesen za gljive. Jednostavno nisam ni jednom bila u berbi, loše se osjećam.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.10.2012. at 18:14

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •