Imam ugovor na neodređeno sa probnim rokom 3 mjeseca. Trenutno sam dakle na probnom roku, i u drugom sam stanju. Mogu li po objavi poslodavcu da sam trudna dobiti otkaz zato što je probni rad u tijeku?
Imam ugovor na neodređeno sa probnim rokom 3 mjeseca. Trenutno sam dakle na probnom roku, i u drugom sam stanju. Mogu li po objavi poslodavcu da sam trudna dobiti otkaz zato što je probni rad u tijeku?
Koliko ja mislim , možeš. Ako ne zadovoljiš na probnom roku, možeš dobiti otkaz (tj. ugovor ne stupa na snagu) bez obzira na trudnoću.
Na žalost, možeš, uz obrazloženje da nisi zadovoljila uvjete radnog mjesta.
Dobro, ali tada bi trebala dobiti neko obrazloženje, a da nije trudnoća, jel trudnoća ne bi smjela biti razlog za neudovoljavanje uvjeta na probnom roku ili?
Da li na bolovanju zbog trudnoće tijekom ptobnog rada isto tako mogu dobiti otkaz?
Da li postoji mogućnost da odradiš taj probni rok, da zadovoljiš uvjete i, nakon što dobiješ posao, odeš na bolovanje ako bude trebalo?
Tako bi bilo najpoštenije i prema poslodavcu i prema samoj sebi. Naravno, ako time ne ugrožavaš trudnoću.
Kvaka i je u tome što ću na kraju probnog roka biti već u 5. mj. trudnoće, dakle morati ću reći prije no što postane očigledno zbog trbuha, a do 5. mj. trudnoće neću moći raditi jer radim fizički težak posao.