Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 78 od 78

Tema: banana

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma kvaka je da upravo u kupovnim kašicama nema NIČEGA.
    Baš tako. U kupovnim kašicama je samo vakuum. Zato morate paziti da staklenku ne približite nosu kad je otvarate jer bi vas u suprotnom mogla usisati.

Šalu nastranu, jel se netko sjeća kad smo bili mali kako nije bilo banana za kupit nego smo ih jeli tek kad bi ih netko donio s puta, i kako smo im se veselili... Tko je tada gledao ima li banana točkicu ili pjegu, jel chiquita ili što drugo, bio ili ne-bio... Pa nemojte ljudi po banani. Ajde uzmite fino topik papaja, ili marakuja, a može i kivi pa tamo raspravljajte o prednostima organskog uzgoja, a banane pustite for old times' sake. Meni banana bez DDT-a nije banana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je isto u djetinjstvu banana bila luksus. I kad se donese, u roku od pet minuta vise nema ni jedne

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Malo da skrenem...jucer gledam dokumentaciju o sirocicima u Keniji. Malena malo starija od moje Mejre zivi na smetljistu. Nema roditelja jer su umrli od SIDE. Nasla je pola kore od limuna (na smetljistu!) i onako gloda. Navecer je nasla suskavu vrecu i legla negdje na plocnik i pokrila se tom vrecom.

Nemogu da zamislim moju Mejru tako. Pa dijete jos nezna ni dobro pricati a da nema sta jesti! Da ona onako malena spava na betonu. Plakala sam citav dan. (zato me danas glava boli)

Od jucer ne ludim i ne osjecam se krivo kada Mejra ne dobije svaki dan domacu supicu! Ili kada Ahmed dobije dudu a nisam je dobro isprala. Pa ljudi ta djeca (u Keniji) jedu trulo meso i BANANE! (I SRETNI SU AKO NADJU BANANU)

PA RADIJE TO MALO PARA STO DATE VISE NA ORGANSKU HRANU POSALJITE NEKOJ ORGANIZACIJI STO BRINE ZA NEZBRINUTU DJECU. NAPRIMJER ZA NEKIH $5 U AFRICI DIJETE JEDE CITAV MJESEC.

AKO SAM KOME STALA NA PRSTE NEKA OPROSTI, SAMO SAM REKLA STO MISLIM...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Malo da skrenem...jucer gledam dokumentaciju o sirocicima u Keniji...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mejra's mommy, to što pišeš je dirljivo, ali nažalost krivo usmjereno. Izravna pomoć je odlično sredstvo za ublažavanje vlastite duševne boli, ali u stvarnosti ne pogađa cilj.
    Ima ponekih drugih postupaka koji itekako pogađaju, ali skoro nikome ne padnu na pamet - što zbog komocije, što zbog krivo usmjerenih emocija.
    Na primjer, ako djetetu ne kupiš Milku (česti izvor gorljivih emocija), nego neku drugu čokoladu koja nije nastala dječjim robovskim radom, spasiti ćeš barem jedno dijete. S druge strane, ako uložiš 1000 CAD/USD/EUR u izravnu pomoć, novac će doći skoro 100% sigurno lokalnom moćniku kojemu je u interesu da ljudi oko njega pate i da pomoć i dalje pristiže.
    Rješenje između (srednji put) je novac usmjeriti na humanitarnu organizaciju koja novcem raspolaže transparentno. To znači da se za svaki uloženi novčić piše "donor report" kojim se potvrđuje kako je utrošen. Ovakve organizacije generiraju ogromne vlastite troškove i odlično je ako 50% sredstava ikada dođe potrebitima, ali je važno to što ipak nešto dođe.

Popij tabletu i ljubi dijete

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako ćeš tako gledati, onda:
    ako djetetu ne kupiš Milku... taj maleni će i dalje robovati u tvornici, ali za to svoje robovanje možda neće dobiti ni onih 12 centi na dan.

možemo mi ovdje tjerati mak na konac...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Onda niti (kršitelj koda) ne treba bojkotirati

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa zato i kažem da možemo tjerati mak na konac...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Nama je isto u djetinjstvu banana bila luksus. I kad se donese, u roku od pet minuta vise nema ni jedne
    ja se isto sjećam kako bi se ljudi skupili oko banana i onda bi se prvi koji bi se mašio za takujin pravdao

"ma za bolest mi je..."

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ako ćeš tako gledati, onda:
    ako djetetu ne kupiš Milku... taj maleni će i dalje robovati u tvornici, ali za to svoje robovanje možda neće dobiti ni onih 12 centi na dan.
    Kojih 12 centi na dan? Kod ropstva stvari funkcioniraju nešto drukčije: roditelji kod robovlasnika dižu "kredit" kojeg dijete otplaćuje svojim radom dok ga ne otplati, a pravila igre su takva da se to jednostavno nikada ne dogodi.

Nedostatak potražnje je jedino što može popraviti situaciju. Uzgoj hrane u robovskim uvjetima je nelojalna konkurencija svim ostalim načinima uzgoja i baš ničime ne doprinosi zajednici u kojoj se dgađa.

U obratnom slučaju, gdje robovlasnik dobro posluje, osim borbe sa žuljevima dijete ratuje i s pesticidima, a "zarada" mu se ne mijenja - nije zamišljeno da ikada prestane služiti.

Radio sam mini istraživanje o dječjem ropstvu i... konačno mi se zgadilo kada sam došao do iznimaka u definiciji (robovskog) dječjeg rada: sudjelovanje u "sportu", izborima ljepote i slično. Ta kap je prelila čašu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo je ključno:

Nedostatak potražnje je jedino što može popraviti situaciju. Uzgoj hrane u robovskim uvjetima je nelojalna konkurencija svim ostalim načinima uzgoja i baš ničime ne doprinosi zajednici u kojoj se dgađa.
    Ja sam npr odbila na poklon slonovsku kljovu i smatram da tim činom smanjujem tržište jer je moja kljova išla nekom drugom pa za tog drugog nije kupljena

Kap u moru ali valjda svako prvo mora poći od sebe

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da se vratimo bananama...
    Mene zanima, sto od voca u ovo doba mogu dati djetetu...
    Dajem joj severove jabuke koje su (toliko vjerujem) bio, ali su i brane prije nekoliko mjeseci, pa ne vjerujem da vise pretjerano vrve vitaminima (da ne spominjem pranu
    Dajem joj banane, kakve god da jesu, i klausove kasice.

Jel ima nesto cega se nisam sjetila? Zdravo, netretirano, hranjivo, sto uspijeva zimi?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ima: tartufi
    Na moru bi se još ponešto divlje našlo, recimo manjige, ali ni one ne dočekaju ožujak. Uostalom, vidi link.
    Svodi se na kupovinu voća iz nešto blažih podneblja ili pustošenje ostave. U tom smislu jabukama baš ništa ne fali, jer da je priroda s njima imala neke druge planove, bile bi već trule.
    Zapravo je normalno da poneke jabuke na krošnji dočekaju Uskrs. I što sad kažeš o prani?

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I što sad kažeš o prani?
    kazem: mani sarkazam dok se posteno ne informiras - i posipam se pepelom po glavi

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Mejra's mommy, to što pišeš je dirljivo, ali nažalost krivo usmjereno. Izravna pomoć je odlično sredstvo za ublažavanje vlastite duševne boli, ali u stvarnosti ne pogađa cilj.:
    :shock:

Ja i MM smo sponzori dva djeteta iz Kenije. Preko FEED THE CHILDREN organizacije. Svaki mjesec nam stize izvjestaj gdje pare idu, i uvijek dobijemo slikicu i pisamce od "nase djece"

A nemora to biti u Africi ili Indiji. Ako nevjerujes takvim organizacijama, mozes izrvno pomoci djeci u Hrvatskoj. Ja vjerujem da i tamo ima djece sto su zeljna banane ili je cak nikad nisu vidjeli.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    Ja i MM smo sponzori dva djeteta iz Kenije. Preko FEED THE CHILDREN organizacije.
    QED
    To je uvjetno rečeno srednji put. Viđao sam njihove reklame.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

davore, ponestat će ti konca!

Lela

Početno

Moj Marko ne želi jesti banane. Diže mu se želudac. Probala sam i **** i (kršitelj koda) kašice, sama sam radila kašicu, pa s jabukom i ništa. Guti se, ne valja mu. Čak mu se i na sok u kojem ima banane gadi!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ajde budi sretna, moj neće jest ništa što nema bananu u sebi.
    PS-vidi moj potpis, i vjeruj mi s razlogom je!

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lela prvotno napisa
    Moj Marko ne želi jesti banane. Diže mu se želudac. Probala sam i **** i (kršitelj koda) kašice, sama sam radila kašicu, pa s jabukom i ništa. Guti se, ne valja mu. Čak mu se i na sok u kojem ima banane gadi!
    Banana se ne bi smjela davati djetetu prije navršenih 7 mjeseci. Izgleda da tvoj Marko to zna.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dora neki dan iskamčila 3 banane jednu sam joj dala ja,pa drugu dobila u gostima kod prabake a treću sa tetom u šetnji.Mudrijašica. Banane obožava ali i sama znam da je 3 previše.Sad kad nekud idemo govorim " Ne dajte joj bananu već je pojela jednu"

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Onda niti (kršitelj koda) ne treba bojkotirati
    Ja se baš dobro osjećam odkad bojkotiram (kršitelj koda)..........kao da nešto pridonosim,malo ali meni jako značajno

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj irenas prvotno napisa
    Dora neki dan iskamčila 3 banane jednu sam joj dala ja,pa drugu dobila u gostima kod prabake a treću sa tetom u šetnji.Mudrijašica. Banane obožava ali i sama znam da je 3 previše.Sad kad nekud idemo govorim " Ne dajte joj bananu već je pojela jednu"
    sta joj ne ucvrsta stolicu?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ne,nikad nije imala takvih problema.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj irenas prvotno napisa
    Ne,nikad nije imala takvih problema.
    Blago vama

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Banane obiluju oligosaharidima i time pomažu razvoj korisnih laktobakterija u crijevnoj flori. Dakle, ako se netko ausdrajsa uslijed makarsvakakvih štetnih bakterija, banane pomažu tako što vrate ravnotežu i - proljev prestane. To sa strašnim stiskanjem je jedna od onih priča...
    Za temeljito "stiskanje" treba preskočiti nekoloko sastanaka s porculanskom školjkom. Banane tu stvarno nisu ništa krive.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bembo svako jutro od 7.mjeseca jede jednu bananu za doručak smiksanu s bio keksom i mlijekom. lud je za tim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i još nešto: redovito se polaka nakon doručka. i mi nismo i nećemo koristiti čokolino i ostala lina, a kupovne kašice ni u ludilu jer osim što smrde i potpuno su bljak okusa i ja mislim da ništa vrijedno ne sadrže.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •