Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: potkrovlje

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

uuu ja volim u kafiću sama sebi kuhat kavu
    jest da možeš platit nekom da ti to napravi, kao što možeš i stilistu, ovisi o afinitetima. Meni je super sad kad nemam para za tako što otić gore, legnut na pod pa maštat gdje, šta, kako...

skviki kakva je to špaga, di tog ima? Ja crtam s kredom po podu, pa dragog dočekujem svaki dan s novim nacrtom kupaone, kamina, spavaće... igram se za sada..

tiwi možda da ispečeš kamion čokoladnih kolača pa pozoveš neke profesionalke na druženje

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam pročitala cijeli topic (sad ne stignem ali hoću)..samo ću reći da mi je stanovanje u potkrovlju bilo najljepše stanovanju u mom životu.

Sa starcima sam živjela skoro 15 godina u 140 m2 potkrovnog stana u centru. Najviša kota u stanu je bila 5 metara. O toj toplini, ljepoti, prostoru, opuštanju i drugom neću niti pričati...već mi srce plače za tim stanom...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    tiwi možda da ispečeš kamion čokoladnih kolača pa pozoveš neke profesionalke na druženje
    ne pomažu ni kolači...
    trenutno mi je to prekratak vremenski rok jer pretpostavljam da ne postoje nikakvi nacrti i da bih morala u izmjeru...

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sun to ti izgleda kao metar, onako željezna kutijica
    iz koje se izvuče špaga, prisloni na pod i pritisne na pod
    na oba kraja i onda je podigneš u zrak i naglo pustiš
    da lupi o pod. Iz nje se onda saspe boja koja označi crtu na podu.

Moj tata to zove pucpul špaga :/

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obavezno uzmi ahrhitekta, nama je arhitektica nevjerojatno "povećala" prostor, znala je što nam je važno (tipa otvoreni tip kuhinje i dovoljno mjesta za druženja za stolom ), ma prezadovoljni smo :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo imali stan u potkrovlju.

Prvo, ne pomaže niti 15cm kamene vune, ako nema zračne brane (ili kako se to već zove), znači jedan prostor od par cm između vune i crijepa/šindre. Mi nismo bili u pravom potkrovlju, jer smo imali još iznad tavan visine cca 1,8m. Svi ostali u zgradi su na tom tavanu uredili galerije, bez ovoga zračnog čepa, i kuhaliiii se valjda 7,8C toplije nego kod nas. Ali da nam je sada u kući još cca 5C niža temperatura jeste. Nikada pri zemlji i u zraku nije ista temperatura (razlika kuća-stan). I da imali smo klimu, sad je nemamo jer nam ne treba. Ali je nismo imali u spavaćoj sobi i kuhali smo se ako je ljeto bilo vruće.

Grede u boji oraha, a stol, stolci i kuhinja isto u boji oraha, uz pistacija zelenu na kuhinji. Kombinacija mrak, ne možemo nikako sada smisliti kako da dobijemo tu boju oraha u kući. Par koji je kupio od nas stan, zaljubio se kad su vidjeli slike te kuhinje, u kombinaciji sa rasvjetom i gredama. Uglavnom kombinacije boja svijetlo, jako tamno.

Kupaona, podno grijenje, i nikada se više ne bih toga odrekla. U kući je MM zbog toga razbijao cijelu deku-temelj u prostoriji gdje smo slagali kupaonu, u kojoj je bilo duplo više cementa nego što je trebalo. U jednom trenutku su on i šogor, poludjeli i svaki sa po jednom hiltijevkom u svakoj ruci bušili. I izbušili jednu rupicu :/

Raspored smo totalno promijenili u odnosu na nacrt. Vanjski prozori su ostali isti. Ali u 70m2 je trebao biti 35m2 boravka sa kuhinjom, dva hodnika u L, jedna sobica od 6m2 i jedna od 16m2 :? .
    Mi smo izbacili hodnik. Odnosno noseći zid je bio točno po sredini stana. Desnu polovicu gdje je trebao biti oooogromni boravak smo podijelili na dvije sobe od po 16m2. U lijevoj polovici je bila prvo kupaona, dalje niša za kuhinju i u nastavku dnevni boravak. Odnosno ta lijeva polovica je bila skorz otvorena, i iz nje se išlo u sobe. Osim komadića hodnika gdje je bila kupaona, i kod niše za kuhinju smo zagradili sa cca 60cm zidića, da baš ne budu vrata od kupaone pola metra do kuhinjskih elemenata.

Zeznuli smo se:
    - sobe smo podijelili na dvije jednake po 16m2, a nama za spavaću je definitivno bilo dosta 12m2.
    - dječja je trebala biti veća, možda 18m2, i tako bi dobili da prozori i vrata budu na sredini zida, a ne tik uz jedan zid. Tako se možeš pozdraviti sa namještajem uz taj zid. Sada imamo u svim sobama prozore i vrata na suprotnim zidovima, na sredini.
    - jer iznad vrata od kupaone i soba nismo ostavili svjetlarnike, pa nam je u tom hodničiću bio mrak.
    - jer smo htjeli imati dva L u kuhinji, pa je kuhinja išla ispod jednog francuskog prozora (to su oni visoki a uski), tako da smo ga preradili da je donji dio bio fiksni, a gornji se otvarao (užas za prati).
    - kupaona bez mutnog stakla, relativno niski prozor, venecijaneri srebrni užas za prati (skidali svaki mjesec i prala u kadi).

Klimu predvidjeti da se spaja u žl****ve, da ne curi susjedima po glavi, što viđam svuda po zgradama.

Uglavnom ovim rasporedom sa lijevom polovicom stana koja je otvoreni prostor, i u kojoj su kuhinja, blagavaona sa boravkom te se iz toga središnjeg prostora ide u sobe - smo bili super zadovoljni. Kupaona je bila odmah kod ulaza, i tu smo ostavili taj malo komadić hodnika, ali na njega nismo stavili vrata, tako da se u ovaj središnji dio gdje je boravak ulazilo bez vrata. Koja nam nikada, nikada nisu zatrebala.

Boje, veselo, svježe, sa tamnim orahom - ma mljac. Sada glavu razbijamo kako dobiti tu kombinaciju u kući.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa
    znala je što nam je važno (tipa otvoreni tip kuhinje i dovoljno mjesta za druženja za stolom ), ma prezadovoljni smo :D
    ovo je i nama bilo važno, te jedan od uvjeta kad smo kupovali kuću. Da imamo blagavaonski stol za 6 osoba, spojen sa nišom za kuhinju i dnevnim boravkom.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hej, Tiwi pitaj stručnjaka 8)
    Pisala sam na našem topicu da mi uređujemo potkrovlje. Podigli smo vanjske zidove tako da nam je tu visina zida sada 200 cm. Također smo znali gdje će biti kupaona i kuhinja, radi vode, plina i kanalizacije.

Imamo veliki otvoreni prostor gdje su ulaz, blagavaona, kuhina i dnevni boravak. Super mi je što je kuhinja otvorena, pa mogu kuhati i paziti na Emiliju. Također u tom prostoru imamo 2 dimnjaka, ali meni, za razliku od svekrve ne smetaju, ja sam ih bez problema uklopila u prostor. Morala bih poslikati, pa da vidiš.
    Što je nama bilo bitno?
    Kuhinja - svi su me savjetovali da stavim pećnicu povišeno, ono ne moraš se sagibati kad nešto vadiš, a tu je i Emilija; imali smo ugradbeni frižider (poklon za svadbu, stajao 4 godine, ali bitno da radi) i vođena time bacila sam se na crtanje kuhinje.
    Kupaona - ja hoću tuš, a MM ležeću kadu, pa imamo i jedno i drugo; zbog toga je manji umivaonik, ali "be cool".
    Spavaća soba - stara prostorija, u potkrovlju su bile 2 prostorije, ali neadekvatno izolirane, 16m2, malo previše, ali imamo lijepo mjesto za krevetić, nije nam u sobu stala komoda s ogledalom (dio spavaće sobe), pa smo ju stavili u dječju.
    Dječja soba - 6 x 2,8 m, dio sobe pod kosinom, jače izraženom nego u ostalim sobama, super izgleda, svima se sviđa, moj je tata tako skrojio krovište, iskusan majstor znao je kak će ispasti.
    Dnevni boravak - imamo staru sjedeću (sada totalno nemodernu) garnituru, ali kad djeca nešto razliju po njoj (znamo da se i to događa) mogu jastuk uzeti i odnjeti van da se osuši.

Podovi - laminat; grijanje - centralno na plin.

E da, moraš razmisliti kakvi ti ormari trebaju ili kakve imaš pa gdje ćeš ih staviti. Ako imaš (želiš) ormare za vješanje robe, oni ti imaju svoju visinu, pa moraš paziti gdje ćeš za njih ostaviti mjesta. Inače je za potkrovlje praksa ugradbeni ormari.

Ako se još čega sjetim, napišem ....

Pozdrav

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

nama je sada točno god.dana da živimo u potkrovlju i super nam je. sve smo sami osmislili,a majstori napravili.
    jedina zamjerka je šta smo na pod stavili svijetle fuge pa se brzo prljaju.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mogli bi mozda mi koji zivimo u potkrovlju poslikati pa da stavimo slikice na forum....mozda jedna drugoj damo kakve ideje za uredjenje.....

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

evo za početak našeg stana.
    neznam da li smijem staviti link,ako nesmijem onda brišite

http://www.trudnoca.net/forum/viewto...r=asc&start=60

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

la11,tvoj je super.....ja u cijelom dnevnom boravku imam jedan prozor....kad poslikam stavim slike...i stim da imam sve skoro u lamperiji pa je to toliko mracno...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

la11 wow, super ti je stan

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Skroz neka frka zadnjih mjesec dana pa nisam uopće pisala kaj nam se dešava s potkrvljem..,

Dakle, ovako.
    Nema šanse nabrzaka (pogotovo u prosincu) ubost ljude za brzinska rješenja, a pogotovo jer bi se zaista trebalo izaći izmjeru i uostalom pogledat "tavan" pa vidjeti kaj se može prilagoditi našim željama i džepu.

Tako da sam u roku 3 dana morala imati nacrt (hebiga, sjela sam nakon 15 godina za stol i nacrtala) pa s njim po troškovnik bez kojeg nismo mogli dati zahtjev za kredit. Uspjeli dobiti uslugu od rođaka.

Što se tiče rasporeda, na kraju smo MM i ja otišli "na tavan" muvali se, okretali, pregovarali i smišljali. Na kraju smislili i odlučili gdje će što biti, usprkos svim mogućim drugačjim i dobronamjernim prijedlozima 'vako i 'nako ostali smo pri svojim idejama.

Nemamo baš love koliko bismo voljeli a da bismo mogli napraviti još neke preinake koje bi dobrodošle, ali zato gledamo da nam osnovna ideja bude bezobrazno draga srcu, praktična tj baš kako smo sanjarili..

Kupaonica i kuhinja nam moraju biti odmah na ulazu pa tu nećem previše filozofirati, ali zato ne zatvaramo hodnike, ostavljamo spojen prostor kuhinje i blagovaone s dnevnom koja se proteže do druge strane kuće i završava slatkim balkončićem. Soba i kupaona su jedine odvojene prostorije. Grede ćemo ostaviti vidljive jer su mi prekrasan detalj, "kućice" na krajevima isto tako, a jedna od skupljih stvari bit će oromna babmus kutna garnitura s bezdbroj jastuka.

MM je upravo tamo, čiste prostor.

U ponedjeljak radnici počinju s radovima, kažu bit će gotovi za mjesec dana.

Ormare ćemo najvjerojatnije dati raditi na mjeru. Tako da iskoristimo prostor koji je za njih predviđen (zid koji dijeli sobu od dnevne imat će prostor tj rupu za ugradbeni, a hodnik kod ulaza tj predprostor je velik pa ćemo i njega iskoristiti kako bi što manje zatrpavali ostali dio stana).
    Zabrijala sam na minimalizam i glavna fora mi je - kaj ne koristiš - ne trebaš - bacaj, poklanjaj, prodaj, nosiiiiii

Stephanie i mi imamo dva dimnjaka, također su se čudili kak nam to ne smeta. Ali meni je to skroz cool. Ajd' poslikaj kak ste složili.

la 11 fotke su mrak, tj stančić je super. Možda si mi pomogla s odlukom o boji kupaone - naime MM nekaj pili s plavim pločicama, a to mi je tak.. obično..

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •