Hej, Tiwi pitaj stručnjaka 8)
Pisala sam na našem topicu da mi uređujemo potkrovlje. Podigli smo vanjske zidove tako da nam je tu visina zida sada 200 cm. Također smo znali gdje će biti kupaona i kuhinja, radi vode, plina i kanalizacije.

Imamo veliki otvoreni prostor gdje su ulaz, blagavaona, kuhina i dnevni boravak. Super mi je što je kuhinja otvorena, pa mogu kuhati i paziti na Emiliju. Također u tom prostoru imamo 2 dimnjaka, ali meni, za razliku od svekrve ne smetaju, ja sam ih bez problema uklopila u prostor. Morala bih poslikati, pa da vidiš.
Što je nama bilo bitno?
Kuhinja - svi su me savjetovali da stavim pećnicu povišeno, ono ne moraš se sagibati kad nešto vadiš, a tu je i Emilija; imali smo ugradbeni frižider (poklon za svadbu, stajao 4 godine, ali bitno da radi) i vođena time bacila sam se na crtanje kuhinje.
Kupaona - ja hoću tuš, a MM ležeću kadu, pa imamo i jedno i drugo; zbog toga je manji umivaonik, ali "be cool".
Spavaća soba - stara prostorija, u potkrovlju su bile 2 prostorije, ali neadekvatno izolirane, 16m2, malo previše, ali imamo lijepo mjesto za krevetić, nije nam u sobu stala komoda s ogledalom (dio spavaće sobe), pa smo ju stavili u dječju.
Dječja soba - 6 x 2,8 m, dio sobe pod kosinom, jače izraženom nego u ostalim sobama, super izgleda, svima se sviđa, moj je tata tako skrojio krovište, iskusan majstor znao je kak će ispasti.
Dnevni boravak - imamo staru sjedeću (sada totalno nemodernu) garnituru, ali kad djeca nešto razliju po njoj (znamo da se i to događa) mogu jastuk uzeti i odnjeti van da se osuši.

Podovi - laminat; grijanje - centralno na plin.

E da, moraš razmisliti kakvi ti ormari trebaju ili kakve imaš pa gdje ćeš ih staviti. Ako imaš (želiš) ormare za vješanje robe, oni ti imaju svoju visinu, pa moraš paziti gdje ćeš za njih ostaviti mjesta. Inače je za potkrovlje praksa ugradbeni ormari.

Ako se još čega sjetim, napišem ....

Pozdrav