Radim kao maserka. U 7 godina koliko se bavim tim poslom što u salonima, wellnessima, 3 puta mi se desilo seksualno maltretiranje i uznemiravanje tijekom masaže od strane muškarca - klijenta. Prvi puta mi se to desilo u jednom zg hotelu, čovjek me tijekom masaže primio za bedro, čovjeka sam upozorila, primirio se i ostatak masaže je prošao u redu. Na izlasku sam rekla kolegicama što mi se dogodilo, kažu, slijedeći put prekidaš masažu i ak bude problema zoveš zaštitare. Drugi put mi se to desilo u kozmetičkom salonu, čovjek se počeo "češkati" po genitalijama na kraju masaže i gledati me u stilu "jel ga budeš primila?". Naravno otpremila sam ga doma, više se nikad nije vratio. rekla sam šefu što se dogodilo, svima je to bila tema za dobru šalu.
Prošli tjedan mi se ponovno dogodilo u hotelskom wellnessu, i ovo mi je bilo najgore poniženje i povreda mog digniteta i bića, ne bih htjela ni prepričavati. Kolegice koje su tada bile u smjeni se nisu čak ni "štele mešati", djelatnica na recepciji nakon svega što mi se dogodilo me tražila da ga ja ispratim, zvala je šeficu i poslala službeni dopis vodstvu hotela. Šefica me nazvala da me pita jesam li dobro i kak joj je žao, i to je to. Uprava hotela nije uopće reagirala ni poslala odgovor na službeni dopis o događaju.
Naravno, užasnuta i šokirana događajem u tom trenutku ne razmišljaš bistro i konstruktivno, al danas nakon par dana ljutito, bijesno i jadno se pitam: ZAŠTO NITKO NIJE ZVAO POLICIJU?!!! ZAŠTO TAJ ČOVJEK NIJE ODVEDEN SA POLICIJOM NA ISPITIVANJE? ZAŠTO NE BI KONAČNO BILA PODIGNUTA PRIJAVA ILI BILO ŠTO DA SE KAO NEKAKVA POSLJEDICA I KONKRETNO DESI TOM ČOVJEKU? ZAŠTO NA TO SVI OKREĆU GLAVOM I NE PRIDODAJU NIKAKVU VAŽNOST,IL JOŠ GORE, SMIJU SE? Meni nije više do smijeha niti ignoriranja i komentara, koj perverznjak, bla bla. Od kud pravo tim ljudima, muškarcima tako se ponašati i odkad žene ne podržavaju žene već muškarce? Veli jedna krava od kolegice na poslu; je pa da, on je daleko od doma, muško je, sam je tu, a ti ga diraš, i ja bi da sam muško.???? Samo ću reći da se sada već lagano osjećam kao istraumatizirana žrtva i ponovo ću reči wtf di mi to živimo, po ne znam koji puta?
Kako bi ste se vi osjećale i opravdavate li tu tezu - on je samo muško, ima potrebu i siroti si nemre pomoć, pa nikom niš?