Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: odbijanje sise uz plač

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno odbijanje sise uz plač

ovaj naslov je naš scenarij već 2-3 dana i ne znam u čem je problem!
    prislonim je na sisu, sve 5, no nakon par minuta postane nemirna i to se pretvori u plač i ispuštanje dojke i više je ne mogu dobiti natrag na sisu jer imamo polsatnu deračinu! pokušala sam je podići da se podrigne, ponekad uspije podrignuti, ponekad ne, pa je vratim opet na sisu, i opet isti scenarij! zatim sam eliminirala sve redom: da nije u mokrim pelenama, da joj nije hladno, pretoplo, da joj je položaj udoban...al ništa ne pomaže!
    ne znam jel iziritirana mojim LD, jer ju dojim u povišenim položajima i ležečki pa je polegnem potrbuške na sisu, to je do sad funkcioniralo! Uglavnom, sve ćešče nam se ovo događa i ne znam što krivo radim! samo znam da me ovo jako uznemiruje i žalosti jer nam je baš dobro krenulo i bojim se da mi ne ostane gladna!

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Švedica ne znam ti pomoći ali ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

švedica, kako bi vidjeli u čemu je problem i što tvoju malu lavicu muči pokušaj, molim te, odgovoriti na ova pitanja:

-je li isključivo dojena ili je i nadohranjuješ?
    -koliko obroka dnevno ima?
    -koliko ima mokrih i pokakanih pelena u 24 sata?
    -kako je raspoložena kada nije na ciki?
    -kakve su ti dojke?

za početak dosta pa ćemo vidjeti dalje...

Citiraj Švedica prvotno napisa
    jer ju dojim u povišenim položajima i ležečki pa je polegnem potrbuške na sisu, to je do sad funkcioniralo
    ovo baš ne kužim. do sada je funkcioniralo, a sada više ne funkcionira ili...?

prislonim je na sisu, sve 5, no nakon par minuta postane nemirna i to se pretvori u plač i ispuštanje dojke i više je ne mogu dobiti natrag na sisu jer imamo polsatnu deračinu!
    plače li ona jer je pokušavaš vratiti na ciku ili bez obzira na to?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

- isključivo je dojena (na zahtjev)
    - nisam joj do sad brojala obroke, to kod nas ide bez ikakvog reda i pravila, ponekad traži 2 put unutar sat vremena, pa onda svakih sat-sat i pol, jedino po noći traži rijeđe - svakih 2-3 sata je maximum vremena između podoja, uglavnom dajem joj sisu i kad je gladna i kad bi se samo utješila, tako da imamo puno podoja, bojim se da ih je čak i previše?!
    - prvih dana je imala 5-6 pokakanih i isto tolko popišanih pelena, zadnje dane je smanjila br. stolica na 3-4 (ne znam jel to što znači?!)
    - kad završi sa sisanjem najčešće zaspi pa je poslije podriganca stavimo spavati do sljedećeg podoja, a kad joj se presvlače pelene voli se igrati i po pola sata, voli da joj se priča, pjevuši i igra s nogicama, inače plače oko 2 sata sveukupno tijekom dana, jedino od kad ovo traje je pojačano razdražljiva, plačljiva i slabo i kratko spava, primjetila sam da joj je peristaltika glasnija i često se napinje i plače kad prducka
    - dojke su mi mekane i opuštene, jedino se kroz noć znaju napuniti i otežati jer imamo manji broj podoja

- prakticirala sam položaje u kojima je beba povišena jer sam sumnjala u prejaki LD, budući mi mlijeko curi iz obje dojke kad dojim, a i svako jutro se budim u mokroj majici od svog mlijeka

- plače jer ju pokušavam vratiti na sisu, i što više pokušavam više se dere, tako da moram odustati dok se posve ne smiri i onda je opet prihvati, ponekad uspješno a ponekad je nemoguće više je podojit jer se ista stvar ponavlja

tibice hvala na podršci danas mi je užasan dan...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

- primjetila sam da joj je peristaltika glasnija i često se napinje i plače kad prducka
    grčevi?

drž se

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Švedice, evo i mene samo da vam malo ~~~~~~~~~~~~~~~ i da se držite da sve to prođe.

Koliko je on sada, blizu 3 tjedna. To ne bi bo skok u razvoju, takvo plakaje, ha?
    Držite se

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

inače plače oko 2 sata sveukupno tijekom dana, jedino od kad ovo traje je pojačano razdražljiva, plačljiva i slabo i kratko spava, primjetila sam da joj je peristaltika glasnija i često se napinje i plače kad prducka
    ovo i meni izgleda kao grčavi. jel' plače u isto doba dana? može li je išta utješiti?

pročitaj, moli te ovaj tekst s portala:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1899

čini se da nije prejaki let down ako su ti dojke mekane i opuštene. to što mlijeko curi ne mora biti znak prejakog ld-a.
    smanjeni broj stolica je također normalna pojava, to te ne treba brinuti.

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Re: odbijanje sise uz plač

ovaj naslov je naš scenarij već 2-3 dana i ne znam u čem je problem!
    prislonim je na sisu, sve 5, no nakon par minuta postane nemirna i to se pretvori u plač i ispuštanje dojke i više je ne mogu dobiti natrag na sisu jer imamo polsatnu deračinu! pokušala sam je podići da se podrigne, ponekad uspije podrignuti, ponekad ne, pa je vratim opet na sisu, i opet isti scenarij! zatim sam eliminirala sve redom: da nije u mokrim pelenama, da joj nije hladno, pretoplo, da joj je položaj udoban...al ništa ne pomaže!
    ne znam jel iziritirana mojim LD, jer ju dojim u povišenim položajima i ležečki pa je polegnem potrbuške na sisu, to je do sad funkcioniralo! Uglavnom, sve ćešče nam se ovo događa i ne znam što krivo radim! samo znam da me ovo jako uznemiruje i žalosti jer nam je baš dobro krenulo i bojim se da mi ne ostane gladna!
    Jesi pokusala dojiti na drugu sisu. Kod mene to pali. Moja cura takoder ponekad odbija jednu sisu, ali kad je premjestim na drugu bude sve pet.

Inace je dojim na obje sise sasvim normalno, ali eto... Valjda joj taj put ne odgovara polozaj ili tko zna sto. Ali u tom trenutku promjena sise pali, najede se u miru i najcesce zaspi.

Probaj.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ŠVEDICE, ne mogu vjerovati!?? imamo bebe rođene istog dana i s istim problemom, ali identičnim! i zato mi nemoj zamjeriti što ću se ovdje uključiti, nema smisla da otvaram svoj post, zar ne?
    Ja sam danas gotovo umrla od straha jer je nakon jedne "borbe" s lijevom cikom (uzme, plače, pusti, zagrcne se, plače..), moja malena udarila u takav plač te je u sekundi poplavila. Nakon što sam je digla krenulo je rafalno podrigivanje, jadna ispuštala je u nekoliko navrata nakupljeni zrak.
    Kod nas je problem lijeve dojke prisutan još iz rodilišta, odbija je i mirno jede samo ako je pospana ili kad nije prepuna dojka. No uglavnom jede vrlo nemirno. Uza sve to imamo i problem želučanog refluksa, tako da moram dojiti u povišenom položaju.
    Da li će beba s vremenom savladati jaki LD? Kakva su iskustva iskusnih dojilja?
    Pomagajte

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uh, cure, samo šaljem par vibrica da nevolje što prije prođu! ~~~~~ ~~~~~~~~

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li će beba s vremenom savladati jaki LD?
    beba će vremenom naučiti savladati jaki refleks otpuštanja mlijeka.
    u međuvremenu joj pomozi koliko možeš:
    kad krene mlijeko malo ju odmakni, izdoj rukom ili pričekaj da mlaz sam stane i onda opet vrati na siku.

pokušaj ju nakon nekog vremena podignuti da podrigne pa opet vratiti na siku.

u toku 2-4 sata možeš nuditi istu dojku tako da beba dođe i do masnog mlijeka.

grčevi i nemir mogu biti baš od tog prejakog otpuštanja mlijeka jer prevelika količina vodenastog prvog mlijeka krene, beba brzo guta, onda guta i zrak i eto grčeva.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo, baš sam promatrala svoju malenu ova dva dana kako papa da bi prokužila što to nju iritira da plače i ispušta sisu.
    Skužila sam da će se to najprije desiti ako je prije podoja budna i aktivna nego kad je napola usnula i mirna.
    Zatim sam isprobavala sve moguće položaje ne bi li primjetila da li je neki određeni baš smeta, ali nema tu poveznice, to mi se dešava u svim položajima, jedino sam primjetila da spašava stvar kad se ja malo legnem unazad, valjda tako lakše progutava mlijeko?
    Onda pokušavam sve redom, da ju podignem na podriganac, da promjenim položaj jer joj je ponekad neudobno, promjenim sisu, malo je prošetam, pročistim nosić...uglavnom nešto od ovoga uvijek upali i sad nam se to rijeđe događa.

Ne vjerujem da imamo problem sa kolikama jer svaki dan plače u drugo doba i najčešće se da nečim umiriti, barem privremeno. Ali se napinje jako kad treba prdnuti, sva se izvine i pocrveni ko paprika...

Jel postoje još neka vrsta grčeva i probavnih tegoba a da nisu baš kolike? Što pomaže? Malo joj masiram trbuščić i polažem svoj topli dlan na njega al ne znam jel to ima kakvog efekta?

mayda malo ~~~~~~~~~~~~~ i za tebe, zajedno smo u tome, javi kako ide

Svima ostalima hvala do neba, bez sveg ovog moje dojenje bi već odavno otišlo u .....(cenzura)...!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel postoje još neka vrsta grčeva i probavnih tegoba a da nisu baš kolike? Što pomaže? Malo joj masiram trbuščić i polažem svoj topli dlan na njega al ne znam jel to ima kakvog efekta?
    masiranje trbuha pomaže ukoliko je prisutan zrak u crijevima koji boli. masiraš u smjeru kazaljke na satu prema dolje kao da guraš zrak iz crijeva prema van. to može pomoći.

ako je beba živahna onda i halapljivije guta pa se može nagutati zraka pogotovu ako imaš jako otpuštanje mlijeka.

Onda pokušavam sve redom, da ju podignem na podriganac, da promjenim položaj jer joj je ponekad neudobno, promjenim sisu, malo je prošetam, pročistim nosić...uglavnom nešto od ovoga uvijek upali i sad nam se to rijeđe događa.
    i to je to. meni se čini dobro. jesi probala vratiti na istu siku?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Skužila sam da će se to najprije desiti ako je prije podoja budna i aktivna nego kad je napola usnula i mirna.
    Zatim sam isprobavala sve moguće položaje ne bi li primjetila da li je neki određeni baš smeta, ali nema tu poveznice, to mi se dešava u svim položajima, jedino sam primjetila da spašava stvar kad se ja malo legnem unazad, valjda tako lakše progutava mlijeko?
    Ista stvar! Osim što mi imamo taj nesretni refluks pa je moram presvlačiti prije dojenja i tu nastaje problem. Malena ima kratki fitilj, odnosno čim se probudi odmah je frka za cickom. Prije sam čekala da se skroz razbudi i tek onda krenula presvlačiti ali vidim da je bolje polusnenu je brzinski presvući i brže bolje na papanje. Tako da smo za sada zakinute za maženje i igru za vrijeme presvlačenja
    Ali, nedamo se mi..doći će i naših 5 minuta! :D

Imam pitanje za savjetnice : koliko je učinkovito izdajati se prije podoja da bi se smanjio jaki LD? Ponekad se izdojim pomoću izdajalice ali bojim se da s ne "navučem".

švedice, ~~~~~~~~ tebi i tvojoj maloj Lavici i da nam dojenje što prije postane čista uživancija!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo, upravo me moja malena glasno podsjetila da sam zaboravila ovo reći : što se tiče vjetrova iliti prduckanja, nama pomaže spavanje na trbuhu. Bit će da sama sebi masira trbušćić kako miče nogicama i evo zrak izlazi bez problema :D

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod ovog izdajanja prije podoja:
    možeš probati staviti bebu na dojku da uzme par gutljaja.
    kad osjetiš da je krenulo jače, skineš ju s dojke i pričekaš dok ne popusti curenje mlijeka ili rukom malo izdojiš ako ti ne curi samo.
    onda opet vratiš bebu.
    probaj bez izdajalice, možda će ti biti lakše.

a vremenom će beba ojačati pa joj takvo otpuštanje mlijeka neće smetati.

nisam skužila vezu između presvlačenja bebe i refluksa?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mamita, hvala, pokušat ću.
    mi smo zbog refluksa dobili preporuku kod otpusta iz rodilišta spavanje na povišenom, a k tome i držanje u uspravnom položaju barem 30 min. nakon hranjenja što pomaže da se što veća količina mlijeka probavi. zato nije dobro nakon hranjenja puno ležanja na ravnom, a još manje podizanja nogica i pretumbavanja lijevo - desno.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nama je doktorica objasnila da su to grčevi uzrokovani nerazvijenošću crijeva. nisu prave kolike , ali je jednako gadno.

i nema puno pomoći.
    bar nama nije bilo, ona je plakala, mi plakali, prošlo nakon 3 mjeseca.

držite se

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mamita Jesam li je probala vratiti na istu sisu? Pa uvijek prvo to probam, ali kad vidim da se još jače dere onda joj ponudim drugu, i nju uglavnom prihvati, samo se nadam da će unatoč tom šaltanju sa sise na sisu unutar jednog podoja doći do masnog mlijeka ako cijeli podoj traje oko 20 minuta? bojim se da ne napravim kontra efekt tako da dobiva stalno ono prvo rijetko mlijeko puno laktoze i time si još jače stvara grčeve?

mayda jesi je probala podojiti tako da se legneš na ravno i nju polegneš potrbuške sebi na sisu? nama je to super položaj i često se na kraju sama podrigne u tom položju!

Pitanje - budući je preporuka iz rodilišta spavanje na boku, koliko ona smije vremenski provesti na trbuhu ili leđima, i ja sam primjetila da joj paše ležati na trbuhu zbog vjetrova, ovo na boku je prilično iritira!

I što znači da mi beba štuca poslije svakog podoja, jel joj to škodi?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo za spavanje na boku je preporuka.
    ali ako neće nemoj je prisiljavati. moj su se oboje opirali guzicom da bi se izvalili na leđa.
    ako joj zbog grčeva ili vjetrova paše na trbuhu stavi ju na trbuh.

mamita Jesam li je probala vratiti na istu sisu? Pa uvijek prvo to probam, ali kad vidim da se još jače dere onda joj ponudim drugu, i nju uglavnom prihvati, samo se nadam da će unatoč tom šaltanju sa sise na sisu unutar jednog podoja doći do masnog mlijeka ako cijeli podoj traje oko 20 minuta? bojim se da ne napravim kontra efekt tako da dobiva stalno ono prvo rijetko mlijeko puno laktoze i time si još jače stvara grčeve?
    probaj ako ide ide, ako ne daj drugu.

ili napravi veću pauzu prije nego ponudiš istu dojku.

ili probaj ju zavarati promjenom položaja. kad jede prvo desnu onda joj opet ponudiš istu, ali okreneš joj tijelo ispod tvoje desne ruke s nogicama prema tvojim leđima.

imaš tu sliku, položaj se zove: nogometna lopta.
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1475

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maraska prvotno napisa
    nama je doktorica objasnila da su to grčevi uzrokovani nerazvijenošću crijeva. nisu prave kolike , ali je jednako gadno.

i nema puno pomoći.
    bar nama nije bilo, ona je plakala, mi plakali, prošlo nakon 3 mjeseca.

držite se
    postoji nekoliko uzroka grčevima. ta nerazvijenost crijeva se smatra također jednim od njih.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Uf, cure moje , ja muku mučim sa istim problemom već skoro 20 dana. Super, Švedica da si podigla ovu temu. To ti je sigurno prejaki LD. Uz njega ide i pojačana peristaltika i lagani grčevi jer se dijete naguta dosta zraka u toj borbi. Apsolutno identična priča. Prvih mjesec dana bilo je sve super i već smo se bili uhodali kada se kod mene pojavio isti scenarij kao kod Švedice. Prvih dana bila sam izvan sebe, ali sada već razumno prihvaćam ovu situaciju. Sve sam probala, zvala SOS rode, druge forumašice da bih uopće skužila zašto me odbija. Naime meni LD uopće nije pao na pamet jer sam prvo dijete dojila bez ikakvih problema. Mislila sam najprije da nemam dovoljno mlijeka u lijevoj sisi, pa da ga krivo držim, pa da sam nešto poremetila sa dudom koju sam kratkotrajno koristila... Kako paradoksalno. Imam mlijeka, a bebač me odbija. Na kraju sam skužila da je to prejaki LD i da se s tim moram nositi na način opisan u prethodnim postovima. Dakle, izdajam se, pratim kada nailazi LD, držim ga u povišenom položaju. ..Više ga puta podojim na istu sisu nastojeći održati ravnomjernu laktaciju jer sam primjetila da lijevu sisu češće odbija, a desnu više voli. Tako da mi je desna spas u kriznim trenucima. Valjda ona pušta manji mlaz kroz mliječne kanaliće. Moj maleni zna sisati nekih 4-5 minuta, a nakon toga bježi kada utaži prvobitnu glad i ne želi se vratiti. Znam da se do kraja nije najeo jer kad on dobro jede to traje nekih 10 minuta. Najživčaniji je pred noćno spavanje. Tada jako teško uspijevam. A tada mu je važna hrana radi noćnog spavanja. Velika je to muka! Sada ću probati prekinuti dojenje kada nailazi LD i izdojiti se kratko u međuvremenu pa onda nastaviti, premda znam da će i tada vjerojatno vrištati jer ga prekidam. Cure, zbilja nam je potrebna podrška jer ovo stanje jako teško emocionalno pada. Jako mi puno znače postovi iskusnih forumašica koje redovito čitam. Tako sam i skužila da se radi o LD. Bilo bi dobro kada bi nam se javile mame koje su ovaj problem uspješno riješile i da nam ispričaju svoje iskustvo jer ako na ovaj način budem morala mjesecima dojiti dijete, biti će jako teško i za njega i za mene. A o drugoj opciji ne želim čuti jer tek tada padam u depresiju. Moj maleni sada će imati dva mjeseca i lijepo napreduje. Dakle uz veliki trud mi ipak uspijemo. Tako da treba pokušavati i ustrajati. Jedno pitanje -Hoće li se ovo stanje s vremenom smiriti? Molim mame sa iskustvom LD da nam se jave.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam imala sličan problem s drugim djetetom. prejako otpuštanje mlijeka je nastupilo nekoliko dana nakon poroda.
    dojila sam prvo do nekoliko mjeseci u trudnoći i u biti ne znam je li mlijeko uopće nestalo.
    uglavnom kad sam rodila marisu šiknulo je. znalo je špricati po metar u dalj. da se uplašiš.
    imali smo dosta muke jer joj je bilo previše i nije bilo podoja da se nije jadna zagrcnula i davila.
    kako je ona jačala tako se lakše s tim nosila, a i mlijeko nije više bilo kao na početku nego onako-normalno.
    nemam neki savjet osim da ne odustaješ i boriš se s tim malo po malo.

nama je nekad pomoglo da kad krene mlijeko ja se umirim i ne mrdam i ni pod razno ju ne diram, dragam ili češkam. i ništa ne govorim. ono totalni mir i nemicanje. tako se ona mogla skoncentrirati na gutljaj-predah-gutljaj.
    čim bi se ja pomaknula ili nešto rekla ona se zagrcnula.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nicky suosjećam i potpisujem te u potpunosti! Užasno je teško ovo sve i psihički i fizički!

Mene još dodatno brine što je prekjučer u 24 h imala samo jednu stolicu i 3-4 popišanih! A jučer 2 stolice o 4 popišanih!
    Po izlasku iz rodilišta je imala 5-6 stilica i toliko mokrenja pa je to smanjila na 3 stolice u zadnjih tjedan dana i sad ovo! Ne znam jel to zbog tih grčeva i što muku muči da bi uopće prducnula i jel to sve posljedica LD-a i gutanja zraka il je nešto ozbiljnije il nedaj bože da to znači da je gladna! Da probam izbacit ili uvest nešto u svoju prehranu? Al što? Da probam s kapima za bebu? Doma me počinju šorat sa svojim mudrovanjima i da dam bebi čaj od komorača....

:?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako te jako brine taj čaj ti možeš popiti jednu šalicu. bebi nije potreban to i sama znaš, al te svejedno kopka, znam.

inače broj stolica se smanjuje i to je ok.
    dok ih ima i dok su zlatnožute boje, dobro je.

broj podoja u 24 sata, trebalo bi ih biti od 8-12 pa i više.

jeste bili na nekoj pedijatrijskoj kontroli?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Doma me počinju šorat sa svojim mudrovanjima i da dam bebi čaj od komorača....
    ti pij čaj od komorača, pa će sve dobro iz čaja doći preko mlijeka a neš bebu natrpati vodom bez kalorija
    čaj od komorača je dobar i za pojačano lučenje svih žljezda i zato je glavni sastojak čaja za dojilje
    i ukusan je (ja sam ga kombinirala s šipkom

sab simplex kapi usitnjavaju zrak u crijevima u male balončiće pa se beba lakše isprdi
    ako misliš da nešto iz tvoje prehrane uzrokuje grčeve onda prvo izbaci mliječne proizvode (to je nama pomoglo) , treba bar 7 dana da se tijelo očisti od kravljih proteina

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Švedice, to što se s vremenom smanjuje broj kakica je ok i nije zabrinjavajuće. Meni on sada ima 2-3 zlatnožute kakice u 24 sata. Ja sam se isto u početku ovog problema mučila time je li gladan, ali kada sam vidjela da lijepo napreduje, da je raspoložen, s vremenom sam se smirila. Ti za grčeve pij komorač, a i malenoj možeš dati kapi da se grčevi umire. Moj je bebač sada stariji od tvoje bebe pa se lakše nosi sa grčevima, ali je u početku imao dosta grčeva i znao se zbog toga dosta zacrveniti, zgrčiti i poslije svega isprditi. Najvažnije je da se ona dobro isprdi. Probaj ju masirati po trbuhu. Nemoj tada inzistirati na hranjenju bez obzira što ti se možda čini da se nije dobro najela. Ako se grči prvo neka se dobro isprducka. U takvim slučajevima ja bih malenoga masirala po trbuhu u smjeru kazaljke na satu (sa dva prsta lagano pritiskajući ), pa malo po stopalima, nogicama, čisto da ga malo opustim. A što se tiče LD nama se malo smiruje situacija. Znam da je jako teško, ali najvažnije je da se ti smiriš, budeš sigurna da imaš dovoljno mlijeka za svoje dijete i održavaš ravnomjernu laktaciju. Kada vidiš da bježi od cice, ne inzistiraj. Neka se malo smiri. Neka čak i preskoči jedan obrok ( ne mislim sada na 2-3- sata preskakanja nego na pol sata do sat vremena),da dobro ogladni, a onda kada ju ideš ponovno podojiti kada skužiš da ide LD pomakni je sa cice i malo se ručno izdoji npr. u tetra pelenu. Smiri ju i nakon početnog LD, vrati na cicu. Bitno je biti smiren i pokušavati. Ja sam isto shvatila da je bitno da je oko bebe apsolutni mir. Ne pričaj za vrijeme dojenja, ne mrdaj se previše i nastoj se opustiti. Po mom iskustvu bebicama neće biti ništa, a čini mi se da mame zbog toga više pate. Bože, napisala sam čitav esej, ali nadam se da će pomoći. Ukućani neka miruju i neka se ne petljaju.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene još dodatno brine što je prekjučer u 24 h imala samo jednu stolicu i 3-4 popišanih! A jučer 2 stolice o 4 popišanih!
    :?
    švedice, a da mi nemam isto dijete??? isto kod nas..smanjili smo s nekoliko na svega 2 stolice dnevno, i nisu više onako eksplozivne i obilnije su, ali zato jako nemirno spava, proizvodi čudne zvukove i mislim da je to zbog stolice?
    Jesi li ti probala s čajem?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo, sličan problem imam i ja. Isto mi se čini da imam jaki LD, ali bebač ne plače onda, nego nakon hranjenja. Nekad plače nakon što isprazni prvu cicu i kod prešaltavanja na drugu, ali to se najčešće smiri kad počne sisati drugu. Ali najgore plače kad se najede (kad ispusti drugu cicu) i teško se smiri u mom naručju.
    Kad je MM doma, onda ga dam njemu i kod njega utihne s plačem. Ne vjerujem da plače jer je još gladan, jer je nakon toga 2-2,5 sata sit i ne traži više hranu. Ali kad ga ja držim nakon podoja, on urla i neće se smiriti. Nije baš za podizanje samopouzdanja, ne??

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel uzimaš kakve vitamine?
    željezo?
    koliko kravljeg mlijeka dnevno konzumiraš?

ima li beba kakve bjelkaste naslage po ustima? pelenski osip?

rastu li zubi?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Danas smo išli pedijatru, sve 5 !!! :D Malena je sa 3 tjedna natukla 720 grama i 4 cm! I tako sam ponosna i presretna što je to sve od mog mlijeka! Preživjet ćemo nekako te grčeve i sad je već 3. dan kak ima jedva 1 stolicu dnevno i imala je jedan jako žuti urin. Dali smo ga na analizu i sve u granicama normale. Još uvijek imamo deračine za vrijeme dojenja pa sam uvela sankcije u svoju prehranu da vidim jel će to štogot pomoći.

Ništa, idemo i dalje s nasisavanjem do besvijesti, bog nam pomogo!

I brdo zahvala na savjetima i podršci!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mayda, ja sam se danas počela tankati sa čajem od komorača, a ako uz to i korekciju prehrane ne bude pomoglo, probat ćemo s kapima

drži se i javi kako ide!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

švedice, super za lijepo napredovanje! i mi smo tu negdje, u ponedjeljak je bilo +720g točno i znam koliko te to veseli. ja bih najrađe :D kad vidim vagu i samo molim Boga da tako i ostane.
    molim te reci što izbacuješ iz prehrane, i ja ću izbaciti mlijeko i mliječno pa ćemo vidjeti. ova noć nam je bila užasno teška, malo spavanja i puno suza mojih i njenih, ali tome je refluks krivac čini mi se..
    držite se ti i tvoja malena

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mayda izbacila sam mliječno, sirovo voće i povrće, tak da si sad sve kuham, dinstam i pečem, tak mi je i pedijatrica preporučila. čini mi se da ima efekta jer moja mala prducka spontano i mirno bez onih napinjanja i urlanja.

A kaj se dojenja tiče - KATASTROFAAAAAA !!!!
    Mislila sam da odbija sisu jer je smetaju grčevi, sad više nemam pojma! Uglavnom, prištekam je siše mirno, sve 5, i onda ju primi-ispusti-primi-ispusti-potegne 2 put-ispusti-potegne 2 put-ispusti - urlanje pola sata! I tako sad svaki podoj! Bez obzira na grčeve, položaj, podrigivanje, promjenu dojke, nije čak ni LD u pitanju! Noćna mora, živci pri kraju. Plače ona, plačem ja! Ona se ponaša ko da ne zna odjednom primit dojku i sisati! Ne znam kolko ću dugo još ovo podnjet, ne znam jel se ona uopće najede do kraja....koma...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Švedica, moj malac je imao fazu dugu 2,5 mjeseca u kojoj je radio to sto si opisala. na pocetku sisa normalno, pa pocne sou-place, vrti glavu, uzme guc-dva, opet pusti, place..
    ja sam ga premjestala s jedne cice na drugu, i s vremena na vrijeme bi ga probala maknuti s cica, malo nosati okolo itd. ako bi i dalje plakao kad bi ga digla, dala bi mu da jos sisa (koliko se to moglo nazvati sisanjem), a ako bi se smirio pretpostavila bi da se najeo i ne bi mu vise davala.
    trudila sam se ne obracati preveliku paznju na to (u granicama moguceg), jer nisam znala kako da to rijesim, i u krajnjem slucaju,, dijete mora jesti, a sigurno mu necu dati adaptirano (nisam nikad mogla izdojiti vise od 50 ml iz obje cice).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

švedice, bome i meni živci pri kraju! i kod nas to drž-nedaj sisanje !!? Koliko često tvoja malena traži jesti? Da nije ovo skok? Mi smo jučer cicali svakih sat, sat i pol. Noć je bila ok, do jutra..a onda ista priča. Da stvar bude bolja, MM je prehlađen s temperaturom tako da od njega nema pomoći, leđa otpadaju od nosanja..
    Sestra mi predlaže da joj pokušam dati dudu varalicu, ja sam protiv ali sve mi se čini da ću posustati.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mayda kod nas ti nema nikakvog pravila - jede ponekad 2 put unutar sat vremena a najveći razmak je noću kad spava 4-5 sati u komadu.

ovo sa dudom, mi smo već odavno posustali i probali joj dat - nema šanse! ne šljivi ju ni pol posto! tak da dudu slobodno možemo prekrižiti! i ja sam msilila da je skok u pitanju, ali više uopće nema smisla da išta mislim, idemo dan po dan, pa šta bude jer trik koji nam jednom pomogne drugi put više ne pali, tako da nemam pojma u čem je fora. odustat nećemo a boga molim za konjske živce i nešto snage. vjerujem ti za teško nošenje i ja se sva raspadam.

jel tvoj bebač spava svaku noć u komadu i po kolko i od kad je tako, i u kojem položaju?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Šverdice
    ne znam šta da ti kažem, nisam bila u toj situaciji
    ali evo ti puno vibri da ta faza prođe što prije
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    i još malkice vibri za konjske živce
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

švedice, drži se
    ja si stalno zamišljam kako ćemo za Božić uživati i sve će ovo biti iza nas, to mi pomaže.
    a noću spava, odnosno budi se svaka 3 sata (22, 24, 3, 6, 9) to je jedini ritam koji je stalan, danju je svakako, nema pravila. zadnja 2 dana spava jako malo, koliko tvoja malena spava?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

švedice, sretan minjak tvojoj maleckoj!
    mi smo danas super sretni : dobili 1300g od otpusne težine i to pored svih problema s povraćanjem i odbijanjem cicke. jupiii :D
    ovo je skroz OT, ali dali ste vi dobili C vitamin za svoje malene? nama je pored D danas rekla da dajemo i 1 tableticu C dnevno, kao radi bolje apsorpcije D vit. i željeza.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mayda hvala, i vama također sretan minjak!!! Naš je prošao obilježen klasičnim urlanjem i odbijanjem sise... i danas se čini da će biti opet tako, a imali smo prije toga 2 dana mir i već se ponadala da se stvar smiruje a kad ono..moš mislit!

Čestitam na jako dobrom dobivanju na težini! I ja isto strepim da mi malecka ne kiksa na vazi zbog tog odbijanja, al eto vidiš da ipak napredujemo! To mi je ipak veliko ohrabrenje da nastavim dalje. Nije ni čudo što mnoge žene posustaju i počnu sa formulom, ovo je mnogo teže što sam si uopće mogla zamisliti da će mi biti!!! I ja se tješim što će ovo kad tad prestati i već će jednom doći vrijeme za pravu papicu. Zavidim ženama koje doje bez problema i uživaju...meni je dojenje 95% vremena samo izvor stresa, grča, nervoze, napetosti i umora, jedino kad prihvati sisu i pojede na miru onda sam na ružičastom oblaku, a to je tako rijetko....
    Nama nije pedijatrica ništa rekla za C vitamin, dobili smo samo kapi D.
    A šta se tiče našeg spavanja, još se uvijek nije ustabililo, tako da imamo 2-5 buđenja tijekom noći.

U kojem položaju spava tvoja beba? Moja najviše voli na trbuhu a to me malo strah je je preporuka na boku, a moja na boku jedva odspava sat i pol jer joj je neudobno, a na trbuhu krmi i po 4-5 sati u komadu? :?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Šverdice
    ne znam šta da ti kažem, nisam bila u toj situaciji
    ali evo ti puno vibri da ta faza prođe što prije
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    i još malkice vibri za konjske živce
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Hvala na podršci!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure, samo da vas ohrabrim. Meni se situacija sa dojenjem zadnjih nekoliko dana dosta poboljšala. Skoro pa nemamo nikakvih problema. Maleni lijepo sisa, dajem mu po danu da češće siše tako da nemam dileme jeli slučajno gladan. Ponekad zna biti problema pred noćno spavanje kada je nervozan i pospan. Ali ja tada previše ne insistiram jer sam skužila da po noći i ne traži previše jelo. Mislim da je potrebno da u tim danima krize promatrate ritam koji vam nameće beba, koliko pojede u jednom podoju i kako brzo traži ponovno jesti. Po tome ćete otprilike znati koliko je pojela u jednom podoju odnosno jeli ostala gladna. Bitno je shvatiti što beba želi. Kolegica forumašica titimita je svojedobno otvorila temu vezanu uz LD kada je skužila da joj beba nakon nekog vremena što ju doji bježi sa sise i plače i došla je do zaključka da beba nakon što se najede traži samo utjehu. Pučki rečeno beba bi htjela samo cuckati, umirivati se i naravno ako joj pri tome stalno teče mlijeko da ju to strašno živcira jer ona želi samo "guštati" budući se već najela. Moja prva beba očito je bila strpljivija, pa je LD tolerirala, a maleni ima niži prag tolerancije i nervira ga nakon što se najede daljni dotok mlijeka. Zbog toga ga moram smiriti na drugi način. Ja sada kada skužim da mu je dosta i da počinje divljati, skinem ga sa bradavice, priljubim ga uz svoje grudi i nježno ga ljuljam. Tako on lijepo zaspe na mojim grudimabez sisanja. To je možda odgovor za rusalku. Eto, samo budite strpljive, bez nervoze, situacija će se sigurno normalizirati. Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U kojem položaju spava tvoja beba? Moja najviše voli na trbuhu a to me malo strah je je preporuka na boku, a moja na boku jedva odspava sat i pol jer joj je neudobno, a na trbuhu krmi i po 4-5 sati u komadu? :?
    I naša malena najljepše spava na trbuhu, iako je preporuka iz rodilišta bila na boku - njoj je to neudobno pa se vrlo brzo počne meškoljiti. E sad, pedica nam kaže kako su te preporuke spavanja na boku zbog SIDSA obična anglosaksonska glupost kojom su nafilali cijeli svijet. hmm..ne znam ni sama..znam samo da se noću ne usuđujem staviti je na trbuh tako da su nam noći prilično naporne jer je ona nemirna. A sad joj i ovo duplo povijanje dodatno otežava stvar, jadni moj smotuljak. Stvarno jedva čekam da proslavimo i 3. minjak!!

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Drage moje, još nisam vidjela ovu temu, pa tek sad pišem, ali i mi imamo skroz iste problemčiće: i odbijanje cice uz plač, i jaki LD, i muke sa zrakom u crijevima, i sve manje učestale stolice. Rješavamo ih uglavnom strpljenjem, jer mali super napreduje (1300 g u mjesec dana). Vidim da ide na bolje, vjerojatno jer raste, navikava se, a LD slabi.

Ja svoga stalno stavljam spavati na trbuščić, jer vidim da mu paše i da puno, puno dulje odspava. Tako sam i sa starijom koja je imala grozomorne grčeve, pa joj je to jedino pomagalo da se smiri. Otkad se naučila sama okretati, počela je spavati i na boku i na leđima. I dan danas smo živi i zdravi, a ona kombinira položaj koji joj odgovara. Vjerujem da će tako i on. Jedino pazim da ga ni slučajno ne stavim na nešto mekano da spava. Ne dajte se ustrašiti, nego slušajte svoje klince

PS: I ja sam od pedice dobila preporuku za vitamin C (i D, i čaj i komorača, i vodu, i...), ali mu ne namjeravam ništa takvoga uvoditi dok je ovako mali!

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vidim da je od zadnjeg posta prošlo dosta vremena. Nadam se da to znači da ste uspjele riješiti problem odbijanja cice. Eva već tjedan dana ima sve simptome koje su opisale Švedica, Mayda, Nicky i još neke mame. Eva ima točno 2 mj. i do prije tjedan dana smo ok dojile na zahtjev, danju svakih 2,5 h , a noću 3h. Već sam na početku(kad je imala 10 dana ) sumnjala na LD pa se nekoliko puta izdojila prije jela (kao Mayda), al sad više ne znam zašto tako nisam nastavila(možda jer mi je sve teže unaprijed predvidjeti kad će tražiti jesti, a kad hoće odmah se tako dere da se ne mogu tad izdajati). Na najmanje 3 neuspješna dojenja za redom(prekid nakon par minuta, trzanje s cice, deranje u cicu ako je pokušam vratiti, čak i nakon podrigivanja)jednom kad je ulovim dok se nije razbudila pocica svojih 20 min. Muči me što ja nemam sumnju da li je ostala gladna!!!! Ostane jako gladna, očajno plače i dudu vuče kao da će je progutati, tako da sam joj zdnja 2 dana u nekoliko navrata dala svoje izdojeno m. na bočicu. To se ne preporuča , ali ne mogu je ostaviti gladnu po 5 sati. Trebamo pomoć hitno! Pa i ovo pišem u 4 ujutro jer više ne znam što napraviti. Skoro ni ne dišem kad je dojim od kad je to počelo, sve kako bi ješto duže zadržala na cicic.Mamita kako da ju nakon par gutljaja maknem????????? 1. počet će se derati sigurno, a 2. tih prvih par min. je jedino što pojede pa joj ne bih to prekidala jer velika je šansa da je neću uspjet vratiti na cicu. Evi je tih zadnjih tjedan dana začepljen nos. Da li bi samo to mogao biti uzrok odbijanja? Od navršena 3 tjedna počeli i grčevi koje smo od 2 sata večernjeg vrištanja razbili na laganiji nemir više puta dnevno po 5-10 min uz pomoć Nurse Harveys sirupa. Koristimo ga već mj. dana, ali sad se pitam je li to problem i da li ga smijem sad naglo prestati koristiti? Nisam ga nikad davala noću, a danju ugl. 4 puta. Napisala sam sve što bi moglo biti relevantno pa se nadam da će mi netko zanti koristan savjet, a pogotovo mame s ovog posta koje su prošle kroz tu priču. Hvala!
    Eva 12/07

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Iz tvog posta mi se cini da si vise-manje sama sebi odgovorila.
    Da, moguce je da je njenom ponasanju uzrok zacepljen nos.
    Takodjer, ako ti se cini da je ti je sirup nepotreban (BTW, nemam pojma bas nista o njemu), probaj smanjiti ili izbaciti (mozda da se prije posavjetujes s pedijatrom?).

Osim oga, moguce je i da je pocela zanimati okolina ili da je pod nekakvim stresom. Mozes li utisati atmosferu u doba kad dojite (zamraciti sobu, ugasiti TV, ...)? Ili da izadjes u setnju i probas dojiti vani? Odnosno, bitno je da ste obje opustene i da dojite bez opterecenja i da pronadjes neki nacin da se obje opustite i dojite. Naravno, preduvjet je i da je ona dobro i da je zdrava.

Kod davanja izdojenog mlijeka (pogotovo ako je to samo povremeno) preporuca se ne koristiti bocicu. Pogledaj alt. metode hranjenja
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2396

Ali, primarno je otkriti uzrok njenom ponasanju i to rijesiti (npr. prije dojenja joj ocistiti nos).

Ako ti jos nesto padne na pamet da bi moglo biti uzrok njenom ponasanju, napisi ovdje ili nazovi SOS.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Zaboravih link na strajk dojenja, to OBAVEZNO procitaj, mozda dobijes jos nekakvu ideju sto joj je
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=237

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hvala! o štrajku dojenja sam već sinoć pročitala, a probati ću vidjeti tj. razmisliti što da probam od alternativnih, iako ne znam kako bih išta od toga izvela jer je Eva jako nemirna kiad je gladna pa mislim da bih većinu prolila. Mislim da ću nazvati sos. Prvih 3 tjedna smo zbog jako tvrdih aureola dojile preko šeširića ali mislim da nema smisla vraćati je na to jer je nakon toga mjesec dana super dojila do unazad 1 tjedna.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da dodam, nije samo nemirna kad je gladna nego je i inače jako živa. noge i ruke rade kao da će poletiti. kad vidim bebe mojih frendica koje mirno leže i bulje u strop ne mogu vjerovati. naprosto je čvrsta, rođena je velika,4300kg, dobro napreduje, kad je odmorna i sita guguće i cereka se. problemi s probavom su nam dosad bili veliki problem(ugl. rješavam nošenjem u marami i spavanjem na mami kad je muči probava), ali odbijanje dojenja nisam mogla niti sanjati, čisti očaj. do sada je super spavala noću, uz više podoja, ali bez prekidanja sna, a sad ne može svaki put jesti i do 4h već tako ogladni da se probudi. tek joj 2 dana dajem izdojeno mlijeko na bočicu jer se bojim da ne dehidrira. jučer je imala samo 3 normalna podoja(uobicajeno trajanje i spontano i nježno ispuštanje cice kad se najela) i sva 3 bila su u snu. kažu na forumu da onda bebu treba loviti u snu, al problem je što puno teže i lošije spava od kad je to počelo. nakon skoro 2 mj. uspješnog dojenja(osim početnih problema koje smo savladali brzo) osjećam se gore nego na samom početku jer ne mogu skužiti što je muči. znam da se trebam smiriti, al nije baš lako u ovoj situaciji. Hvala za pomoć!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •