moze malo vise o ovome, pliz?
kad sam dojila stariju bilo je generalno pravilo sisa po podoju i unutar 3h (okvirno).
sad me ovo zbunilo, jer tako dojim i mladju, ona stagnira ili dobiva minimalno vec neko vrijeme.
ne isprazni mi u podoju cijelu dojku i forsiram jednu kroz duzi period (dok je trajala hiperprodukcija i duze od 3h).
sad dajem jednu dok ne osjetim da je druga ful i da me smeta.
zar bi joj trebala ponuditi obje po podoju?
ima 5,5mj.
davor, jogurt moze biti rjesenje u slucaju gljivica, no kako ce on rijesiti slucaj zraka u crijevima koje dijete ima zbog prejakog LD.
ja LD. nisam uspjela smanjiti dok se sam niej smanjio (negdje oko 4mj.) kad se smanjila i produkcija (imala sam hiperprodukciju) no opet se javio kod skoka s 5 mj. kad su opet postale..."pune" iliti prepune, no sad je vec velika i zna se nositi.
djeca s vremenom se nauce na LD i manje se nagutavaju zraka, iako ju ja i danas podrigujem, ona sama podrigne i jako puno bljucka.
ono sto mozes je, kad osjetis da ti krece LD, skinuti bebu sa sise i pustiti da taj najjaci mlaz iscuri u tetra pelenu. al to samo ako se ne moze s njime nositi i vidis da place, vristi, grca i davi se.