laumi hvala na odgovoru. Dojimo svaka tri, tri i pol sata, s tim da se sam budi, a ako se ne budi sam ja ga ne diram. Dobiva na težini fino. Prvi mjesec je dobio 1400, za prijevremeno rođeno dosta dobro. Idemo se vagat za deset dana, ali dobio je dva podbratka i na rukama je teži. Ne mojim se da ne dobija na težini.
Zavaljena ne leđima sam pokušala ali nam nije uspijelo. Ili on previše vuće (ako je to moguće), ali imao je usta puna mljeka koje je curilo iz njega po meni. Nije uspijevao gutati. Bio mi je više s boka na ruci, nije ležao na meni jer to baš s obzirom na cicone nije moguće. Da li se ispod djeteta stavlja kakav jastučić da se malo podigne (bude u razini s bradavicom)???
Cicamo iz jedne cice, ako vidim da živo siše poslje recimo pola sata, prebacim ga na drugu. Između se pokušamo podrignuti. Potegne još par puta i zaspi.
Što se otpuštanja mlijeka tiče, često tokom dana dok (ne dojim) dojke zabole i osjetim kako teče iz njih. Mlijeka je previše, i jastučići za dojilje nisu dostatni da obuzdaju mlaz, natopim i majicu. Da li je moguće da još nismo uskladili proizvodnju i potražnju??
Još nisam probala kraće češće podoje, mada mi je palo na pamet. Ali oće li onda dobiti ono kvalitetno mlijeko na kraju podoja?

Po svemu čini mi se da je mali živac. Samo mi još malo objasni kako to zavaljena na leđa..... hvala!!!