Dakle to može biti sestrino, šogoricino, najbolj frendice, unuče i sl., ne mislim na dijete iz komšiluka koje je došlo na igru.
Mene nešto muči već skoro godinu dana, mislim nije da me non stop ždere ali s vremena na vrijeme me neke teme podsjete na to da me zaboli želudac, pa zaškripim zubima...
Uglavnom ja nemam baka servis, jedna bala nam je bolesna i stara, a druga radi smjenski, vikendima, blagdanima i nemoguće joj je dati klince na čuvanje jel ona ako je slobodna u subotu u nedjelju ide raditi i sl.
I tako mi sami čuvamo svoje klince, nepada nam napamet nikakvo putovanje bez njih(nije da bi i išla), izlasci, na svadbama su s nama pa koliko izdrže..
Međutim dogodila se jedna situacija da smo morali na put nas dvoje i da nismo mogli klince voditi i tako pitamo najbližu nam osobu(osim baka) koja bi mogla fizički to odraditi znači nema nikakvih prepreka tipa moram na posao, koja ima i svoju djecu pa jel moji kad su čoporu super im je i stvarno su dobri, koja ima kuću prilagođenu djeci i koja je na kraju krajeva najbliskija s klincima nakon nas i baka/deda.
I tako ta ista mi lijepo kaže može stariji nema problema, ali mlađi bi mogao plakat pa ne bi.
Meni je isti tren prošlo milijon situacija gdje sam ja njezinu djecu bedinala, probdjela noći ako su bile kod nas pa pokupile virozu, vodala na izlete itd.
Mene ne opterečuje ako je tuđe dijete kod mene na kakti godišnjem pa padne i razbije se, božemoj dogodi se, ako pobere virozu skupa s mojima, ako plače zagrlim ko svoje i utješim, ako su nestašni vičem ko i na svoje.
A jednostavno ova moja nečuvalica je skroz u strahu, da šta ako bude plakao(mislim pa utješiš dijete, daš mu na kraju krajeva čokoladu i crtić neče svijet propasti, potkupljiv je mali jel), šta ako se dogodi ovo ili ono...
Eto...
Ja sam spremna preuzeti odgovornost i uzeti klinca kod sebe na noć, dvije, tri...
Koliko ste vi spremne, jel čuvate duže od par sati klince od sestre/brata, kume, frendice ako je nužda i ako zatreba.