Stranica 2 od 7 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 318

Tema: Koliku odgovornost ste spremne prihvatiti za tuđe dijete...

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sika Pika sve mi dođe da se tebi javima kada idući put zagusti, začas mi dođemo do Osijeka.
    Nekidan smo tako nešto naklapali oko čuvanja, noćenja i sl i priča jedna žena o hotelu za djecu. dakle lijepo hotel, nešto poput vrtića smo ima spavaonice i kupaonice valjda, noćne tete i sve ostalo što je potrebno.
    Jel bi ostavile klince tamo, ali ono ne iz hude sile nego da bi mogle na miru recimo na vikend s mužem?

puljanka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

kako kada i u kojoj situaciji, sve ovisi o tome kakvi su roditelji , uglavnom najviše.
    Imam jednu prijateljicu, njena mala je često i po 10,15 dana kod nes, pa na ljeto kad nema škole kako smo mi na moru ove godine je bila cijelo ljeto. Ali ima slučajeva gdje ne bih duže od 1 sat ili 2.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Sika Pika sve mi dođe da se tebi javima kada idući put zagusti, začas mi dođemo do Osijeka.
    Nekidan smo tako nešto naklapali oko čuvanja, noćenja i sl i priča jedna žena o hotelu za djecu. dakle lijepo hotel, nešto poput vrtića smo ima spavaonice i kupaonice valjda, noćne tete i sve ostalo što je potrebno.
    Jel bi ostavile klince tamo, ali ono ne iz hude sile nego da bi mogle na miru recimo na vikend s mužem?
    Strasno, naravno da ne bi.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Strasno, naravno da ne bi.
    ni ja.
    nisam ni psa mogla ostaviti u zgb hotelu nego sam ga vodila k drugoj baki u slavoniju na čuvanje

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hotel za djecu - fakat grozno

radije bi ga onda ostavila susjedi. ili ludoj sestri

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

za igranje mi nije bed. doma.
    ili u parku.
    no za prespavat samo jako dobro poznatu. u njih ubrajam samo djecu s cijim se i roditeljima druzimo. i obrnuto, samo bi njima dala svoje dijete.

na igranje smo imali vrticku djecu, isla sam i u maskare s njima iako se ne druzim s njihovim roditeljima i osim vidjanja u vrticu, ne poznam ih.

iako sumnjam da bi u nuzdi netko trazio da mu dijete pricuva prakticki nepoznata osoba.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Nikad mi nisu bili jasni ti đirevi. Puno mojih prijateljica je išlo raditi vani ko daidlja i kad sam čula kako to sve tamo funkcionira..imam osjećaj da ljudi s količinom love smanjuju brigu za djecu. Ma samo činjenica da ti u kuću dolazi strankinja mi je čudna..a kamoli toj istoj povjeriti djecu..
    moja sogorica je isla u london. pa i moja stara je ko studentica isla.
    meni isto nije jasno, uzeti ou pare osobu koju ne poznas da zivi s vama i brine se o djetetu. meni je to...ufff...
    i jos iz druge drzave...
    Posljednje uređivanje od leonisa : 10.10.2012. at 11:51

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja sam u italiji čuvala petogodišnjakinju i 16-mjesečne blizance- mama ih je posjetila dva puta dnevno ( u vrijeme obroka) a ostatak vremena provodila je na katu na koji je klincima bio zabranjen ulaz
    tata bi ih nahranio i okupao skupa sa mnom kada bi oko osam došao s posla. danas, kada sam i ja mama mi je to koma i nezamislivo

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    moja sogorica je isla u london. pa i moja stara je ko studentica isla.
    meni isto nije jasno, uzeti ou pare osobu koju ne poznas da zivi s vama i brine se o djetetu. meni je to...ufff...
    i jos iz druge drzave...
    Sjećate li se slučaja studentice Louise iz Engleske koja je čuvala novorođenče u Americi kao au-pair? Dijete nije prestajalo plakati pa ga je tresla i... Bilo je gadno suđenje. Ona je imala 19 godina, a oni su bili dobrostojeći. Baš: uff

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi rasporedimo djecu, najmlađa ide najsigurnijem čuvaču, a ostali kud koji. Ma zeza, ako ćemo biti sat dva, tri najstarija ih čuva sve. Ako je to čitav dan ili noć, mala ide nekom sigurnom u ruke, a ovi stariji su sami, ili kasnije idu mom bratu na spavanjac(oko 10naveče). I kod mene svako malo prespava po jedno tuđe, apsolutno sva djeca obožavaju prenoćiti kod nas jer im je "ludilo" provesti jedan dan sa našom otkaćčenom porodicom. Skoro mi je mlađi bratić, sa 4 godine, kmeza od rođenja, prvi put ostao na spavanju. Oko 11, kada je završila priča mog 9. godišnjeg sina i njegovog 8. godišnjeg brata, počeo je malo da kmeči, kao, hoće mami, ja sam legla kraj njega, pričala mu kuda sutra idemo, i odmah je zaspao. Ove ostale srodnike pokušavam odbiti, ali moja djeca to ignorišu, tako da je kod nas vikendom uvijek još jedno, nečije dijete.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

preko noći bih uzela svoje nećake i to bez problema
    slušaju me pa su i moje onda bolje
    njihove prijatelje znamo dovesti ponekad, nikad nitko nije prespavao, ali i to su već bila veća djeca, 5+
    uskočila bih po potrebi bez problema ako nekome treba

moju djecu čuvaju njiove bake, dida, tete
    imam stvarno puno povjerenje i djeca to jako vole
    iako živomo cca 150 km udaljeni, djeca su stvarno jako bliska
    kad dođu u zgb, uvijek ostavim nećakinju kod nas na spavaju, onako kako sasa kaže: kokice, palačinke, pre-teen film

a kad mi odemo tamo, iako imamo svoj prostor :D u kojem boravimo, jedno mi dijete nekako uvijek pobjegne na spavanje kod svoje tete

da zaključim: to mi je predivno

hotel za djecu mi je prestrašan. za izlaske roditelja
    osim ako je neki ful dobar koncert
    šala :D

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i da, bake moje djece uzimaju po 4 djece u kompletu :D
    al, djeca su stvarno dobra, ne zato što je 50 % mojih :D

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedna obitelj koju poznajem redovito odsjeda u sličnom hotelu. Djeca, istina, spavaju s roditeljima (riječ je o tzv. obiteljskim sobama u kojima djeca imaju posebne spavaonice), a preko dana su s hotelskim osobljem, kao u vrtiću ili čak više/duže. Roditelji idu na wellness, šetaju, odmaraju, čak i odvojeno jedu. Djeca imaju svoju blagovaonicu u kojoj ih hrane čuvalice i "zbog mira odraslih" nisu dobrodošla u "opću" blagovaonicu, tj. hotelski restoran. Ukoliko roditelji navečer žele izaći, naravno da im na raspolaganju stoje babysitterice.

I onda ponosno i s prizvukom žrtvovanja u glasu kažu da "svugdje vuku djecu sa sobom".

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa vuku svoju djecu, ne komšinsku.
    Ja se uvijek trznem kad neki roditelji pričaju kako su se žrtvovali za svoju djecu, od rađanja do školovanja, ovi i godišnje odmore žrtvuju i onda djete kada odraste ne pruža dovoljnu zahvalnost za tu silnu žrtvu.
    A ja bi i bila možda u nekom hotelu gdje bi mogla ponekada ostaviti dijete u sigurnim rukama, ali ono da je opcija sat vremena ili dva,ali baš da mi imaju skroz drukčiji raspored baš i ne.
    Doduše ponekad mi dođe kada smo u restoranu da se pravim da ih ne poznam

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hotel za djecu?
    Gdje je?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i u hotelu Vespera na Lošinju je u principu tako - oni imaju organizirano čuvanje i animaciju za djecu koja po ljetu traje praktički cijeli dan, djeca imaju ručak na koji ih vode animatori, jedino ih ne vode na večeru (za što mi je animatorica rekla da se roditelji jako žale), nego ih dovedu ispred restorana u vrijeme večere i onda ih roditelji moraju pokupiti.

Ja sam baš komentirala kako je smiješno što se to zove "Kinderhotel", odnosno oni pripadaju nekoj grupaciji hotela po imenu "Kinderhotel" - prije bi se trebalo zvati hotel za roditelje.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    u vrijeme večere i onda ih roditelji moraju pokupiti.

.
    baš moraju

je, i onda cijelu godinu radimo, djeca su s animatorima (tete, učiteljice, we), rođendane slave s animatorima, a taj godišnji odmor kad bi trebali provesti zajedno, djeca su opet s animatorima. meni osobno je to koma koma.

ja sam u italiji čuvala petogodišnjakinju i 16-mjesečne blizance- mama ih je posjetila dva puta dnevno ( u vrijeme obroka) a ostatak vremena provodila je na katu na koji je klincima bio zabranjen ulaz
    tata bi ih nahranio i okupao skupa sa mnom kada bi oko osam došao s posla. danas, kada sam i ja mama mi je to koma i nezamislivo
    tako bi i ovaj "moj" tata, njegovo je bilo kupanje djece i kuhanje večere. a ponedjeljak bi mi bio najgori radni dan. naime nedelju sam imala slobodnu i mama bi redovno u ponedjeljak ostala doma, ne bi išla raditi, cijeli dan je provela u krevetu s onom trakom preko očiju jer su je djeca previše u nedjelju izmorila cijeli dan je kukala. a meni bi super bilo kad sam bila sama s djecom, al kad je ona bila doma, djeca mala, naravno da su htjela nju. ovi plaču mama, mama, mama će me obući, mama će me nahraniti, a ova cijeli dan s tom krpom preko glave u krevetu a ja se bakćem. jedino što je bilo dobro je da mi nije bilo uopće žao te djece, nsiam imala taj osjećaj, valjda zato što nisam bila sama mama. sad bih joj zapi*dila flisku jednu valjda
    odo ja u ot, ponijele me uspomene

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cvijeto, slazem se.
    al da bi rado s muzem u kino, ili kakvu setamosepopijemopice izlazak, bi. ono jednom na ljetovanju.
    to niej tak strasno, a?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa vuku svoju djecu, ne komšinsku.
    Pa da, u pravu si , iako je naglasak na "vuku i ne idu nigdje bez njih".

Meni je ok da takve ponude postoje (mi smo također tu i tamo otišli u hotele koji imaju igraonice za djecu i super je kad djeca imaju priliku provesti npr. u prevrućoj Turskoj nekoliko najtoplijih sati u danu u zatvorenoj kreativnoj radionici ili nečem sličnom), ali problem postaje kad ljudi zlorabe takve ponude, pa djecu puknu na čuvanje u 8 ujutro i ne sjete ih se do 9 navečer. Da, znam kakvu ću raspravu pokrenuti , ali moje je mišljenje da ako cijele godine posla-vrtića-škole, životnog tempa u kojem djecu vidiš par sati dnevno (i to je uglavnom par sati ispunjeno monotonim svakodnevnim zadacima tipa jedi-tuširaj se-spavaj) nemaš potrebu provesti s tom istom djecom određeni dio godišnjeg, onda tu djecu fakat, ali fakat nisi trebao imati.

Trampolina, evo: http://en.avancehotel.com/avance-hot...adise.html?L=1, za djecu od šest mjeseci nadalje brinu 12 (!) sati dnevno besplatno, a izvan tog termina se može platiti usluga baby-sitterice. Ista stvar za stariju djecu: http://en.avancehotel.com/avance-hot...-kids.html?L=1.

Moja djeca bi u tim igraonicama sigurno uživala , vjerujem i većina vaše djece, i nije problem da ih se ostavi neko vrijeme da se izdivljaju, mislim da je problem ako to zaista bude (a prema onom što čujem bude često) punih 12 sati dnevno + baby-sitterica za noćno čuvanje.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    ako cijele godine
    ...ako nakon cijele godine...

Sorry, ispala mi je riječ.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa meni je recimo koma to što su ta djeca na Lošinju na moru a zapravo uopće ne idu na plažu jer ih animatori ne vode na plažu nego se igraju u hotelu, i jednom ili dva puta u tjednu ih vode na bazen.

Ili, recimo, bilo je tamo već velikih dečki koji su dakle provodili vrijeme u hotelu igrajući košarku sa animatorima, a pričali su da su im roditelji išli ovdje ili ondje na izlet/razgledavanje.

(možda primijećujete da imam insiderske informacije, to je zato što je moje dijete druga vrsta ekstrema - ona je htjela ići na animaciju za djecu, ali ne bez mamice i tatice, pa smo tako MM i ja naizmjence po sat-dva dnevno sjedili na dječjoj animaciji )

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mima, meni je to isto koma.

Mi smo dvaput bili u fantastično opremljenom hotelu u kojem jedne godine djeca uopće nisu htjela ići na animaciju, ali doslovce ni pet minuta (ali su s nama išla u igraonicu u vrijeme kad nije bilo dječje grupe , naime, animacija je trajala samo rano poslijepodne). Kad smo, dvije godine kasnije, opet bili u istom hotelu, onda su dva-tri puta otišle, jer im se svidjela ponuda, a mm i ja smo za to vrijeme sretni sjedili na balkonu i glumili guštere.

A naravno da ih animatori ne vode na kupanje, kad im je to prerizično.

Što se tiče izleta i razgledavanja, pričala mi je nedavno frendica, Austrijanka (žena sad ima nekih 38-40 godina)... "Ah, Venecija... Kad god smo ljetovali u Istri, moji roditelji su za sestru i mene uzeli baby-sittericu, a oni su otišli na jedan dan u Veneciju. Uvijek kad netko spomene Veneciju, ja se sjetim svog osjećaja napuštenosti". Ne znam, meni je to pretužno.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    , pa smo tako MM i ja naizmjence po sat-dva dnevno sjedili na dječjoj animaciji

ovo je valjda, za mene osobno, najgori scenarij koji te može zadesiti u kinder hotelu
    zato ih se osobno i ježim. jer bi me zadesio.

ovako kako kaže sanja, naravno da je ok. iako, ponavljam, jednostavno mi takav vid odmora ne paše. imali smo jednu priliku, doduše ne po ljeti, nego zimi, skijanje u austriji. a ja najvolim lijepo apartman, puno djece i puno odraslih zajedno, odrasli piju kuhano vino , a djeca, u istoj prostoriji igraju čovječe. to je ideal odmora. svi sretni. a ne da poslije skijanja moram ić u igraonicu. brrrr.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Cvijeto, ajde još piši o svojem bejbisitanju. To mi je ko da čitam Dnevnike jedne dadilje.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ooo, samo reci
    ima tih anegdota brdo. ajd još malo, dok moderatorice ne prekinu offt. : D
    npr. kako sam postala hit bejbi siterica kad sam se sprijateljila sa splićankom koja je čuvala djecu najbogatije sugrađanke. pa kad sam svoju pitala jel smiju djeca ić na igranje kod te i te, ova samo što nije pala u nesvjest. izbezumila se od sreće i veselja. a meni super. nas dvije brbljale (oduvijek sam voljela brbljati), a djeca se igrala u dvorištu kuće koje je lagano podsjećalo na smanjenu varijantu gardelanda LOL
    a, inače, ta splićanka je imala najmanju plaću za najviše posla. osim što je čuvala dvoje djece, od kojih je jedno direkt iz rodilišta završilo njoj u sobi, dok se mama išla malo na kubu odmoriti od napora, još je morala i čistiti dio stana, i kuhati. i kupovati namirnice. s tim da je imala popis gdje je što najjeftinije. obzirom da svi ovdje znate njeno prezime to je fakat za rubriku vjerovali ili ne. ova jadna nije znala šta bi i kako bi s tom bebom, srećom smo imale grupu podrške hrvatsko-bosansko-srpskih bejbisiterica u tom talijanskom gradiću. pa smo se nekako snašli, napravili tu bočicu :D

ili, prvi dan kad sam ja došla, nakon 10 minuta ode mama nešto obaviti .
    i ostavi me onako, direkt iz vlaka s to dvoje djece. srećom bila je i žena koja je čistila stan. jer se maleni pokakao. u pelenu. a ja nikad u životu nisam vidjela ni pelenu ni go*no u njoj. žena poludila, počela brojati, da šta nije dosta da mora sve čistiti, da sad mora i mijenjati pelene...al mu je promijenila.

il, samo još ovo..."moja" obitelj je živjela u stanu. ne malom, ali ne ni prevelikom, onako da se možeš izgubiti. nisu bili prebogati, onako, više-srednja klasa. imala sam svoju sobu u tom stanu. i sad, na početku, svaku večer ja sam, kad bi završila s poslom, išla u svoju sobu. čitala, pisala pisma (majko mila, ovo sad zvuči tako arhaično )...da bi me nakon tjedan dana, muž pozvao na razgovor. da jel sam zadovoljna. ja pa kad ne gledam s njima navečer tv nego idem u svoju sobu. naime, oni su naučeni, od djetinjstva da im se neka strana osoba mota stalno po kući, oduvijek su kod njih živjele te žene, sluškinje u principu. i tako sam od tad svaku večer slušala kako se njih dvoje svađaju. stalno su se nešto svađali. koja voditeljica sanrema je kome ljepša, i tako. meni u početku bilo neugodno, al poslije sam se navikla. štaš.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

cvijeto duso, barem si naucila talijanski. (ne znam, ali pretpostavljam)
    da ti to ne pises, ja bih stvarno mislila, da su te price onako malo nabrijane u stilu knjige "dnevnik jedne dadilje", kako bi se knjige bolje prodavale.

koje je to prezime. kurioza baba
    Posljednje uređivanje od seni : 15.10.2012. at 12:03

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Pa nije offtopic. Evo piše kako ima žena što je preuzela potpunu odgovornost za novorođenče, doduše za plaću

Meni je sve ovo
    I nemam pojma zašto me te priče toliko fasiniraju: niti sam čuvala djecu niti namjeravam svoje ikome dati na čuvanje, osim baba i dida.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    . obzirom da svi ovdje znate njeno prezime to je fakat za rubriku vjerovali ili ne.
    Ja ne znam, ali može pp

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Od moje prije mama radi kao pomoć u kući kod žene koja ima dadilju za dan i dadilju za noć. Ode na kafu pa se zapriča a nije ostavila izdojeno mleko. A ljuti se kad dadilja da bebi adaptirano. I tako... Meni je u celoj priči neshvatljivo da su ti ljudi išli na mpo da bi dobili tu bebu a sad je viđaju subotom popodne ako su svi dobro raspoloženi.

Imamo i mi u komššiluku jedne, zovemo ih vlasnici dece. Dadilja sa decom u dvorištu a oni se šunjaju kad dolaze s posla da ih deca ne primete jer će trčati kod njih.

Uglavnom dvim se dadiljama koje su spremne toliku odgovornost preuzeti za skoro novorođenčad.
    Posljednje uređivanje od vissnja : 15.10.2012. at 12:39

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bratovu djecu koju viđam svaki dan, bez frke u bilo kojem trenutku bih mogla čuvati, jer ih odlično poznajem. Od ostalih znam pričuvati prijateljičinu curicu sat/dva.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A cvita moja koje price!

OnT: preuzela bi i preuzimam odgovornost za djecu bliskih prijatelja i svoje nećake, nije mi to problem niti je ikad bio, obično sa djecom uspostavim dobar kontakt pa dobro i funkcioniramo, a to mi je važno. Važno mi je da dijete zna da sam ja "in charge" kad nema mame i tate i da su mu jasna "pravila igre" to se odma na početku dogovorimo i stvari obično dobro funkcioniraju. Šta ne znači da djeca ko djeca ne testiraju granice

Promjetila sam da mi se s godinama teže nosit se sa nekim situacijama, pa mi npr. ima djece koju se ne osijećam tako sigurna preuzet ih, jer su djeca tipa ovako sto ste spomenuli, djecu za koju znam da ce prekrsit pravila na svoju stetu i napravit nesto opasno.

Tako mi je vrlo blisko dijete od 4godine ogroman izazov svaki put i budem na muci nakon sta ode jer se dogode stvari koje mi nikad ne bi pale na pamet da dijete moze napravit.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cvijeta, koje štorije
    opet ću reći ja volim cvijetu

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Uglavnom dvim se dadiljama koje su spremne toliku odgovornost preuzeti za skoro novorođenčad.
    kod nas nije bilo ništa za diviti se, to ti ja kažem. bilo je to vrijeme kad je moja mama, vss, imala cca 100 maraka plaću. a ja 10 puta toliko. mulica, bez pameti, nisam aposlutno bila svjesna preuzete odgovornosti. najveća mi je muka bila kako priznati da sam u parku izgubila dudu/majicu/kaput - stalno sam nešto gubila.
    djecu nisam izgubila :D

i da, djeca su bila predivna, predobra i tako jako jako draga. nit nalik ovim mojima zna me i sad malo stegnuti kad se sjetim kakve sam muke imala na odlasku, molili su me da ostanem još, meni je bilo lagano dosta i italije i pelena i svega, a i planirala sam napraviti pauzu s ispitima i to razdoblje provesti u italiji. što kaže seni, malo naučiš jezik, malo putuješ (nedjeljom ) i tako - sve u svemu tog perioda se sjećam kao jako jako lijepog iskustva. no, nije bilo šanse da produžim ostanak. i onda su, to sam im najviše zamjerila, djecu (dvo i pol godišnju curicu) nagovorili da me zove, doma. i plačnim glasom na telefonu - quando torni? ti prego, torni... i sve u tom stilu. bljak.
    tad mi je bilo teško radi mene jer se vežeš za tu djecu, kako god, cijele dane si s njima, al sad mi se plače, nepojmljivo mi je da to možeš svojoj djeci priuštiti. nepojmljivo. naravno da je njima bilo muka opet prolaziti kroz potragu, i tako svakih pol godine, godinu dana. al to si odmah znao. što očekivati od studentice, da će do punoljetnosti biti s tvojom djecom?

ovo se već zove sučeljavanje s prošlosti, sad je stvarno dosta.

aleks

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cvijeta ovo mi dođe ko laka literatura prije kreveta, odlično ispričano
    vissnja na "vlasnike djece" ne znam bi li se smijala ili plakala

mislim i ja ponekad pomislim da bi pobjegla
    al ne zaprave

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i moram reći da zapravo nisam nikad čuvala djecu mlađu od 5 godina
    ove velike što kod nas prespavaju ne osjećam
    ali bi pričuvala u nuždi i jedne i druge
    ma pričuvala bi i bez nužde, ako me netko pita računam da mu treba i gotovo

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

He he, nema problema , samo se javi.

A sad ovo drugo. Pa ne znam, mi imamo baku i dedu koji već neko vrijeme pričaju o M. spavanju kod njih pa se ja još uvijek ne mogu odlučiti na to. Još mi rano
    A mi ćemo na koncerte i s 80.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas nije bilo ništa za diviti se, to ti ja kažem. bilo je to vrijeme kad je moja mama, vss, imala cca 100 maraka plaću. a ja 10 puta toliko. mulica, bez pameti, nisam aposlutno bila svjesna preuzete odgovornosti. najveća mi je muka bila kako priznati da sam u parku izgubila dudu/majicu/kaput - stalno sam nešto gubila.
    djecu nisam izgubila :D

i da, djeca su bila predivna, predobra i tako jako jako draga. nit nalik ovim mojima zna me i sad malo stegnuti kad se sjetim kakve sam muke imala na odlasku, molili su me da ostanem još, meni je bilo lagano dosta i italije i pelena i svega, a i planirala sam napraviti pauzu s ispitima i to razdoblje provesti u italiji. što kaže seni, malo naučiš jezik, malo putuješ (nedjeljom ) i tako - sve u svemu tog perioda se sjećam kao jako jako lijepog iskustva. no, nije bilo šanse da produžim ostanak. i onda su, to sam im najviše zamjerila, djecu (dvo i pol godišnju curicu) nagovorili da me zove, doma. i plačnim glasom na telefonu - quando torni? ti prego, torni... i sve u tom stilu. bljak.
    tad mi je bilo teško radi mene jer se vežeš za tu djecu, kako god, cijele dane si s njima, al sad mi se plače, nepojmljivo mi je da to možeš svojoj djeci priuštiti. nepojmljivo. naravno da je njima bilo muka opet prolaziti kroz potragu, i tako svakih pol godine, godinu dana. al to si odmah znao. što očekivati od studentice, da će do punoljetnosti biti s tvojom djecom?
    Ajme, sad si me rastužila.
    Stvarno ne bih htjela da ispadne kako se zgražam, ali ja stvarno ne kužim zbog čega neki ljudi imaju djece.
    Tako je puno tužne djece na ovom svijetu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

. Na sve te priče... a najviše na tu sposobnost prosuđivanja ko treba imat djecu, a ko ne. "Komocija" all over again, samo drugačije izterminirana, premda mi je bilo zabavno sve to čitati...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

je, bas tuzno

ja sam si bas nedavno razmisljala o tome zasto ljudi imaju djecu i pitala se jel ima onih koji imaju djecu eto, da bi ih imali.
    srela sam nekoliko parova koji su otisli na vikend izlet, jednodnevni izlet bez djeteta, a dijete im je do 2mj staro.
    na jednom pikniku sam srela mamu koja mi je rekla: imam i ja jedno malo (pokazuje na moju), jos je manja, sad je napunila mjesec dana, kod bake je. kaj i onak ne dojim.
    ko da je to jedini razlog zasto bi novorodjence trebalo biti s roditeljima.

ok kad je visa sila, kad je bolest, mogu i vecernji izlazak razumjeti (hormoni, baterije, stagod), al na cijeli dan ili vikend, e to ne mogu i to mi je pretuzno...
    Posljednje uređivanje od leonisa : 16.10.2012. at 09:40

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Shvaćate, pretpostavljam, da se argument "zašto imaju djecu" može jako fleksibilan pokazati... pa se pitati zašto imaju (još) djece ovi lošijeg financijskog stanja , zašto imaju ovi koji su bolesni ... itd. itd.

Najbolje neka nemaju djecu oni koji su ikad otišli na 2-3 dana bez djece na put... Oni koji su preko ljeta ostavili djecu kod bake i dide... jer je to tako pretužno . Itd.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam se pitala jer me zanimalo, probala sam shvatiti kako funkcioniraju, sta je na pameti, kakvi su osjecaji kad je "i onako ju ne dojim" razlog da dijete ne bude s njom.
    meni je tuzno iz perspektive djeteta.

od nekih sam dobila odgovor, od nekih nisam.
    ne osudjujem, od onih kojih sam dobila odgovor, prihvacam takav odgovor, al necu lagati i reci da me ne rastuzuje kad pomislim na bebu od 5tj. koje ne zna di je i sta je i jedino poznato nije kraj nje (vec rostilja, cuga i planinari).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Shvaćate, pretpostavljam, da se argument "zašto imaju djecu" može jako fleksibilan pokazati... pa se pitati zašto imaju (još) djece ovi lošijeg financijskog stanja , zašto imaju ovi koji su bolesni ... itd. itd.

Najbolje neka nemaju djecu oni koji su ikad otišli na 2-3 dana bez djece na put... Oni koji su preko ljeta ostavili djecu kod bake i dide... jer je to tako pretužno . Itd.
    X

Da...to je sve relativno i teško je procijeniti situaciju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam se pitala jer me zanimalo, probala sam shvatiti kako funkcioniraju, sta je na pameti, kakvi su osjecaji kad je "i onako ju ne dojim" razlog da dijete ne bude s njom.

ne osudjujem, od onih kojih sam dobila odgovor, prihvacam takav odgovor, al necu lagati i reci da me ne rastuzuje kad pomislim na bebu od 5tj. koje ne zna di je i sta je i jedino poznato nije kraj nje (vec rostilja, cuga i planinari).
    A ja ti neću lagati, pa ću ti reći da mene neke druge stvari rastužuju, možda baš suprotne od ovih koje tebe rastužuju, dakako, iz perspektive djeteta i njegove budućnosti isto. Svako ima svoju perspektivu... i svoje racionalizacije... i svoja opravdanja, ama baš svako. I što sad - motrištem na motrište?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.10.2012. at 10:03

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da, zamisli, kakvo je to zanemarivanje djeteta, mama i tata sami bez djece na rostilju, jedan dan....a bake i djedovi vjerojatno uživaju i skakuču oko unučadi, uživaju u svakom trenu s njima.

Vidiš, ja bi se prije zgrozila nad onima koji djecu nikad nigdje ne ostavljaju, mislim da rade i sebi i djetetu veću štetu.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

leonisa i meni je to nekako baš potresno
    i zgražam se, eto zgražam se iz dna duše

ne volim pretjerivanja ni u jednom pravcu
    ono neko bolesno vezivanje do 23 kad dijete ne ode nigdje bez roditelja mi je isto bezveze i koma

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Da, zamisli, kakvo je to zanemarivanje djeteta, mama i tata sami bez djece na rostilju, jedan dan....a bake i djedovi vjerojatno uživaju i skakuču oko unučadi, uživaju u svakom trenu s njima.

Vidiš, ja bi se prije zgrozila nad onima koji djecu nikad nigdje ne ostavljaju, mislim da rade i sebi i djetetu veću štetu.
    I tako dalje... Kužite kako se sve može okrenuti... i kako za 10-20 godina nema garancije, što reče cvijeta... koji je odgoj bolji i koja je situacija bolja. Oprezno pri prosuđivanju i osuđivanju... a "oplakujte" tuđe situacije unutar sebe... to je moje mišljenje.

Ali... ako je to oplakivanje i dubinsko zgražanje potrebno da biste bile čvršće u uvjerenju da je ono što radite dobro.. a ne znam... onda go for it, a ja neću tu bit party breaker.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.10.2012. at 10:07

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

meni nema roštilja koji bi me odvukao od djeteta od par tjedana
    mada sam išla na rođendan prijateljičinom djetetu kad je moja imala 3 tj.
    nisam htjela propustiti veeeliki prvi
    uru-dvije mi bilo taman

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne pricamo o djetetu od godine dana, niti pola godine, pricamo o novorodjencetu.
    deaedi, ti bas volis izokretati, jel tak?

ina, reci mi da i ti mislis na novorodjence o kojem ja pisem?

nigdje nisam spomenula zanemarivanje.
    nisam uopce spomenula odnos.
    spomenula sam osjecaje.

al ono kisa je, pa kuzim, danas treba nekome vise kava....

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ma nije stvar u oplakivanju i potvrdi sebe kroz "greške" drugih
    uostalom ja nikad to ni ne komentiram osim evo ovdje
    jednostavno mi je nezamislivo ostaviti toliko malo dijete i otići na neko duže vrijeme

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koje novorođenče? Ako me pitaš jesam li dijete od par mjeseci ostavljala na par sati - da. Meni niti ovo što govori cvijeta - ovo kad je stigla i za 10 min je mama išla nešto obaviti (ne znam na koliko dugo) nije neki big deal... ostavlja 2 djece s dvije osobe, od kojih je jedna tu dulje... i što se dogodilo morale su pelenu promijeniti... nije neki ono užas neviđeni, to mi je prije percepcija 22-godišnje studošice.

Kavu sam popila. Ja vas, žene, u stvari ne razumijem, ali biće sam i ja u vašim glavama "bitch" koji je išla na MPO itd. Ko zna pak u kojoj su fazi ti susjedi "vlasnici djece" od vissnje i tako dalje.

Ljudi danas imaju poslove koji su okrutni, kojma ne mogu upravljati, nije svak u sittuaciji da bira, da si može priuštit da je doma s djecom i ne radi, uopće da je doma od 17 h svaki dan, bilo žensko, bilo muško.

I mogu mislit kako ti imaju promatrače koji snimaju situacije i tvrde "nikad ne bi tako". Nikad ne reci nikad.... jer nikad ne znaš kad će tebi nešto "nezamislivo" postat "zamislivo".
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.10.2012. at 10:15

Stranica 2 od 7 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •