Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Vissnja, znajući ono što znam, kad smo mi bili u dilemama operacija ili ne (s tim da sam ja đir da bi to ziher presjekla, čak mi se čini da je današnji liječnčki stream s ostavljanjem mandula krivi... jer znam da ovi koji pate s tim u djetinjstvu, često znaju i u odrasloj dobi bit na antibiotiku zbog toga), čitajući sve te članke, brijem da je stvar poboljašnja kod tvoje male - ispravno postavljanje prioriteta oko higijene nosa i vađenje na svaki šmrk, a ne ehinacea.

Ali, nisam ja likar.
Vidiš sad sam malo razmišljala, prisećala se. I prvu vrtićku godinu smo je vadili iz vrtića čim bi proslinila (ja sam kod kuće pa nemamo problem sa čuvanjem), i ulili u nju litre fiziološke, ali jednostavno je morala "prerasti" to. Njoj krajnici nisu bili problem, primarna operacija koja nam je predlagana bila je ugrađivanje cevčica, a krajnike kao usput da izvade. Njoj se sekret zadržavao u srednjem uhu i jasno mi je da ni jedan preparat to ne može da spreči.

Moje mišljenje sad, kad je to iza nas je da ona u principu ima dobar imunitet, poklekla je te prve godine pred beštijama iz kolektiva, ali evo, dve godine kasnije uspešno se bori. To je to sazrevanje imuniteta, prerastanje ili kakogod. I tu se može samo čekati a pošto je jako teško roditelju sedeti i čekati dok mu dete poboljeva, onda je to plodno tlo za prodati gomile pripravaka. Jer onda imaš utisak da nešto radiš, da nekako pomažeš...