I još jedan savjet i benchmark - ako ti djeca piju više od 5 antibiotika godišnje zbog upala uha/grla, vrijeme je za konzultaciju s otorincom i eventualno vađenje mandula.

Probiotik meni (po mom isukstvu) isto spada u "prospan-like šećernu vodicu", on je, koliko shvaćam, jedino stvarno indiciran kad se pije antibiotik pa parelelno s njim da dijete ne dobije proljev.

Vezano za kolektive i dvoranske sportove, isto nam je savjetovano kao što je i gore rečeno.

Druga sad stvar što ja nisam našla na vrtić do 10 djece u cijelom vrtiću ili takvu čuvalicu, pa dijete ipak pohađa kolektiv... dok je zdravo, kad je bolesno čuva baka, prihvatila sam da je zimski default da je stalno bolesna, vadim u periodu infekata, ako to mogu organizirat (a organizirala sam se tako), znači od prosinca do travnja je, barem dosad, bila izvan kolektiva.

Bottomline je da postoji uistinu nemali broj djece koja nisu za vrtićke kolektive, pogotovo ove današnje koji su veličine školskih razreda, ma koliko vrtići šutjeli o tome i ma kako se tete iščuđavale... i ma koliko neki nabacivali savjete "a da malo ojačaš imunitet"? To ti je doslovno, bez pretjerivanja, ranga "opustite se pa ćete zatrudnjeti".

Vidi kako će im ići pa se probaj u hodu prilagodit, nikad ne znaš.

Sretno!