Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: T-Com - ukidanje prikljucaka preko tel. linije?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno T-Com - ukidanje prikljucaka preko tel. linije?

Naime, danas su moju mamu nazvali i rekli da mora preci na spajanje fiksnog telefona preko modema, ili ce u suprotnom ostati bez telefonske linije.
    Da samo par ljudi u naselju nije preslo na 'novu tehnologiju', i da ce oni to ukinuti, i da ce ostati bez fiksnog telefona.

S obzirom na to da ja nisam u HR, ne znam tocno kako funkcionira i tako dalje, molim vas savjetujte me.

Njoj ne odgovara da se fiksni telefon spaja na mrezu preko modema jer u slucaju kad nema struje - nema ni telefona. U zadnje vrijeme se cesto dogodilo da je ostala bez struje (grmljavinske oluje i tako dalje).

Ona sad razmislja da kompletno ukine fiksni telefon, ali internet mora imati - no ne zna da li ga moze imati bez fiksne linije.

(P.S. Iskreno, smatram da nije ni fer prelazak na VOiP tehnologiju, a cijene ostaju iste....)

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku

Ona sad razmislja da kompletno ukine fiksni telefon, ali internet mora imati - no ne zna da li ga moze imati bez fiksne linije.

Može ali joj u tom slučaju uvecaju naknadu za net u visini naknade koju je plaćala za fiksnu liniju. Nečuveno ali istinito. Ja sam zbog toga odjavila sve. Mislim kakve su to gluposti!?!?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Otprilike jednake kao i s ove strane bare. I tu je pretplata na DSL bez telefona uvecana za, otprilike, cijenu telefonske linije, ali samo u slucajevima kad signal i dolazi kroz tu liniju (kao sto je slucaj kod T-Coma).

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Napravila sam prošli mjesec novu liniju, ne na stalnoj adresi, radi interneta i jeftinije mi je sa tel.priključkom nego bez. Dobro, meni je to drugi priključak na isto ime pa je popust.
    Zar tvoja mama ima telefonski aparat koji ne radi na struju? Mislim, to je već rijetkost. Jer, ako nema struje nije ni važno preko čega je linija, kad i sam aparat neće raditi. A mobitel sigurno ima za svaki slučaj.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma meni je to glupo, jer samo tcom to uvjetuje, ostali nemaju takva blesava pravila.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Zar tvoja mama ima telefonski aparat koji ne radi na struju? Mislim, to je već rijetkost. Jer, ako nema struje nije ni važno preko čega je linija, kad i sam aparat neće raditi. A mobitel sigurno ima za svaki slučaj.
    Ima bezicni kojeg puni i koji ima, kada nestane struje ili je van kucista, jako dugu autonomiju baterije. Uvijek radi kad struja dodje.
    A ima i mobitel.

I ucjene tipa "ostat cete bez fiksnog telefona jer su svi presli a vi niste" joj ne trebaju.

Prije nekih par mjeseci su joj npr. ukljucili uslugu da vidi broj koji joj zove u ugovor, a nisu joj ju omogucili. Zvala sam ja da vidim u cemu je problem, pa su mi rekli da je to zato jer ne znaju da li prelazi ili ne na 'novu tehnologiju'. Kad sam ja pitala da li je obvezno prijeci i da li mozda i dalje imati kao i dosad, rekli su da ne, nije obvezno prijeci i da sve moze ostati kao i dosad.
    Nisu bas dosljedni.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Otprilike jednake kao i s ove strane bare. I tu je pretplata na DSL bez telefona uvecana za, otprilike, cijenu telefonske linije, ali samo u slucajevima kad signal i dolazi kroz tu liniju (kao sto je slucaj kod T-Coma).
    kakve su tamo cijene? sigurno nisu prenapuhane ko ovdje.
    ja sam recimo samo net i telefon plaćala oko 250+ kn i to nisam ni 2x mjesečno digla telefonsku slušalicu jer za sve koristim mobitel.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

elly, ukoliko je tvoja mama na području na kojem se sada gasi stara centrala, njoj se neće "ukinuti linija", već neće moći koristiti uslugu. naime, sa strane ht-a će usluga biti omogućena (i naplaćena), no tvoja mama, da bi uslugu koristila, treba omogućiti taj dio i sa svoje (korisničke) strane. ukoliko ne zna sama napraviti što je potrebno može se obratiti korisničkoj službi, ili ako treba nešto napraviti u stanu (ne znam kako je složena instalacija), može zatražiti da joj dođe tehničar.

pretpostavljam da kad nestane struje - nema ni interneta (koji joj je primaran), pa ne vidim u tom dijelu neki problem.
    samostalni internet je skuplji otprilike za cijenu tarife super 60, i nije neka ušteda - a i dalje je bez telefona (trajno).

@beti3 - ja imam telefon bez struje . još me nisu migrirali (iako su zvali). meni ne nestaje struja zbog nevremena, al imam susjede koji mažnjavaju pancer osigurače .

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorci, hvala na pojasnjenju.
    Da, ovo iz zadnje recenice su joj ponudili i oni, ali joj nisu objasnili zbog cega do kraja nego onako bahato "ostat cete bez linije".

Alternativa bi joj bila da raskine s njima ugovor, prijedje na drugu kompaniju, uzme njihov Internet Key i - bok.
    Mozete li mi preporuciti koja je kompanija za to najpovoljnija?
    Pa cu dalje za nju prouciti da li ima signal, itd.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Imam i ja u ormaru onaj telefon bez struje, zlu ne trebalo.
    A ovaj na bateriju istina radi dugo bez punjenja, ali ako baza nije uključena u struju, tada nema ni telefonskog signala, ma koliko baterija slušalice bila puna. Ili postoje i kućni telefoni bez baze? Za njih nisam čula, jer žica iz zida mora nekud ići. Ili u modem ili u bazu telefona. Ne stoji samo onako u zraku.

Ima puno tih telefonskih providera, sad reklamiraju Keter air, ali ja ostajem vjerna Tcomu. Bez obzira na greške koje rade, još uvijek su bolji od svih ostalih po korisničkoj podršci.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    kakve su tamo cijene? sigurno nisu prenapuhane ko ovdje.
    ja sam recimo samo net i telefon plaćala oko 250+ kn i to nisam ni 2x mjesečno digla telefonsku slušalicu jer za sve koristim mobitel.
    Skuplje je, i to puno, ali ok, ovdje je i prosjek placa visi.

Telefon s prikazom broja, neogranicenim lokalnim pozivima (to je ovdje jedno selo, otprilike, nije na razini drzave, naravno), TV s oko 75 programa (niti jedan premium) plus glazbeni programi, njih 40-ak), plus internet s downloadom od 6mbps (meni recimo premalo, mi imamo 20) kosta oko 560 kuna na mjesec, ako se uzme dvogodisnji ugovor. Malo manje od 800 kuna ako je bez ugovora.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 10.10.2012. at 20:52

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    ... treba omogućiti taj dio i sa svoje (korisničke) strane...
    ...što znači oko 15 kn mjesečno dodatnog troška za električnu energiju koju poždere modem tiho titrajući ledicama dan i noć. Taj trošak joj t-koma neće pokriti.
    Ostali operatori su skoro svi od početka na VoIP telefoniji, ali takvu uslugu niže kvalitete od pravog PCM-a naplaćuju sukladno kvaliteti - jeftinije. Tako barem donekle kompenziraju prikriveni trošak za utrošenu struju o kojem se korisnicima baš ništa ne govori.

Raspoloživost mreže je parametar kvalitete koji se gadno srozao uvođenjem VoIP telefonije. Operatori tvrde da pružaju uslugu koja je pet devetki raspoloživa jer su priključci živi čak i kad nestane struja, ali preskaču u izračunu modeme koji su u njihovom vlasništvu, pod njihovim nadzorom i žderu korisnikovu struju. Korisniku usluga počinje na priključku modema, a ne u zidu i zbog niže raspoloživosti električne energije je i raspoloživost telefonske mreže osjetno lošija od očekivanih 5 devetki. HAKOM se tradicionalno pravi blesav i ne čini baš ništa kako bi zaštitio korisnike.

Ukratko, svi koji su prešli na "novu" a zapravo osjetno lošiju tehnologiju primjetno lošije rspoloživosti i uz prividno istu cijenu su prevareni na nekoliko načina, a možda je ključan što to sran.e plaćaju ekstra 15 kuna u struji.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

OK, koja je kompanija najbolja (signal, omjer cijene i kvalitete usluge) za Internet Key?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Misliš bežično? Svaka u nekom trenutku - tarife se često mijenjaju, a dodatno su zakomplicirane kojekakvim "pogodnostima".

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, bezicno sam mislila.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako ti je baš sila imati internet po putu onda se dooooobro raspitaj za sve cijene i sve pogodnosti jer su ga fest zakomplicirali. Uglavnom se dade naći nekakva pretplata s nekakvim tarifnim modelom uz koji ti se isplati, jer "dobiješ" nekakav guba telefon i silu kojekakvih popusta pa zaključiš da ti se isplati. Bez toga ... hmm.

Ako ti samo treba internet na viksi, probaj prvo malo wardrivinga po mjestu i vidi ima li kakav wifi klub. Obično imaju nekakvu hotspot stranicu koja se učita kad se spojiš na njih gdje doznaš detalje za kontakte. To ti obično znači da onda platiš godišnju članarinu koliko bi te koštalo mjesec dana bežično u t-komi, a još ti dođe ekipa iz kluba i sve ti postavi. Ako imaš takvu mogućnost dobro je nabaviti wifi dongle s USB priključkom i 4m kabela (za 5m i više treba ti USB repeater koji košta ~100kn) tako da možeš imati wifi postavljen u prozoru. To sam ja tako sebi riješio na viksi i praši 100 na sat.

Opcija B je da wardrivingom nađeš kafić u kojem ima free wifi.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma to je za moju mamu, ona je tamo stalno i kvalitetna korisnicka sluzba joj je jako bitna, ovakav aranzman bi joj vjerojatno bio prekompliciran.
    Fiksni gotovo i ne koristi jer ima Skype
    Posljednje uređivanje od Elly : 11.10.2012. at 22:02

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    samostalni internet je skuplji otprilike za cijenu tarife super 60, i nije neka ušteda - a i dalje je bez telefona (trajno).
    Sorci, ajde mi please ovaj dio pojasni. Ja sam mislila da bi nam se kad bi isključili fiksni broj (koji ionako baš ne koristimo) račun smanjio za tih 60 kn naknade, a ti kažeš da ne bi, nego bi nam naplatili nešto drugo?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

TB, upravo tako. Gore sam napisala. Ne smanjuje se. Meni je jeftinije sa tel. priključkom (jer je to drugi na isto ime pa je pretplata tridesetak kuna) nego sam ADSL.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    TB, upravo tako. Gore sam napisala. Ne smanjuje se. Meni je jeftinije sa tel. priključkom (jer je to drugi na isto ime pa je pretplata tridesetak kuna) nego sam ADSL.
    A bezveze. Taman sam mislila kako bi to bio dobar način za rezanje troškova.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Ma to je za moju mamu, ona je tamo stalno i kvalitetna korisnicka sluzba joj je jako bitna, ovakav aranzman bi joj vjerojatno bio prekompliciran.
    Fiksni gotovo i ne koristi jer ima Skype
    Ako ima mogućnost - zašto ne? Jednom se sve namjesti i dalje joj je kao da se spojila na fiksnu mrežu. Ako postoji wifi klub ne treba ti bolja korisnička služba.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •