Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Snimanje cijevi kamerom

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno Snimanje cijevi kamerom

Cijevi od centralnog (na plin) su nam u podu. Čini se da negdje curi, jer nam pomalo pada tlak u sistemu, moram nadolijevati malo vode svakih nekoliko dana. To se događa od kad smo počeli povremeno grijati.

Vidim na netu da se spominje snimanje cijevi kamerom, da se nađe gdje curi (prije nego se pojavi fleka). Ima li tko iskustva s tim, koliko košta?

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nama isto tlak pada i također su nam cijevi u podu..no kod nas nigdje ne curi jer to traje vec dve godine.. Ja samo okrenem ventil svako malo dok tlak ne naraste..tako su mi pokazali ovi iz servisa

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    Nama isto tlak pada i također su nam cijevi u podu..no kod nas nigdje ne curi jer to traje vec dve godine.. Ja samo okrenem ventil svako malo dok tlak ne naraste..tako su mi pokazali ovi iz servisa
    Nama se do sad to dešavalo samo jednom prije 5 godina, i tad je curilo u jednom ćošku. Ali dugo nam nije radio manometar, pa ni ne znam što se dešavalo s tlakom lani u sezoni grijanja.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam te samo htjela utjesiti da ne mora biti da curi u podu..i nadam se da vam ne curi, cini mi se to kao puno posla, micati parket itd..
    Posljednje uređivanje od LolaMo : 11.10.2012. at 11:14

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nama su snimali cijevi odvoda. I našli gdje je puklo. Bilo je to prije par godina i jednokratno je koštalo petsto kuna. Vidim u oglasima da je u ZG cijena od 300-1000 kuna.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam te samo htjela utjesiti da ne mora biti da curi u podu..i nadam se da vam ne curi, cini mi se to kao puno posla, micati parket itd..

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Nama su snimali cijevi odvoda. I našli gdje je puklo. Bilo je to prije par godina i jednokratno je koštalo petsto kuna. Vidim u oglasima da je u ZG cijena od 300-1000 kuna.
    Imaš možda kakav link? Hvala (jer ja sam čula da je riječ o puno većim ciframa, a nitko me ne zna konkretno uputiti).

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

http://www.gegi.hr/snimanje.html

No, gdje god sam vidjela te su kamere za promjer cijevi bar 50mm. A tvoje su cijevi uske ako su od centralnog, zar ne?

Evo, na samom dnu ove stranice piše kako ispituju puknuća toplovodnih cijevi
    http://www.instalacije-dencic.com/usluge.html

Te cijene ne znam.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hej martina! Mi imamo vrlo sličan problem, ali s vodovodnim cijevima. Na viksi na moru.

Hvala na informacijama svima! Mi smo se već spremali da ćemo morati prekopati kamene ploče i netom stavljene pločice. Znači to podosta košta? Hm, već sam ogromne novce dala na račun za vodu, jel ima tim stvarima kraja? :/

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Vodovodne cijevi se drugačije ispituju. Na žalost, nakon dva puknuća cijevi na prilaznoj cesti jer nam je vodomjer daleko od kuće, i računa sa 4 znamenke, znam dosta o puknuću dovodnih cijevi za vodu. Nama su u lokalnom vodovodnom poduzeću dali broj majstora koji ispituje gdje voda ističe pomoću zvuka, sa površine, naravno. Tako da kopaš na tom mjestu.
    Kad imaš kuću onda znaš i o dovodu, a i o odvodu dosta, nažalost. Sve je podložno kvarenju i to se pokvari obično u najgore doba, Murphyev zakon.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ipak nam neće trebati .

Počelo je malo jače curiti pa smo vidjeli lokvicu u kuhinji, ipak curi iznad zemlje (na ulazu vode u radijator).

Pao mi je kamen sa srca, jer imam luđake za susjede ispod, najmanje mi treba da njima probije voda.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •