nitko mi ga nije dijagnosticirao već mi je moj ginić rekao da će mi ga u bolnici dijagnosticirati, no da se on s time ne slaže. to je potvrdila moja prijateljica koja je bila u vinogradskoj na prvom pregledu (i kojoj ginekolog ništa nije spomenuo, niti da ga ima, niti da bi joj u bolnici mogli reči drugačije) i koja ima te vrijednosti malo niže od mene pa su joj rekli da će ju inducirati.
ogtt je inače postala obavezna pretraga u trudnoći i sve se trudnice na to upučuju.
mene je samo zanimala mogućnost da to odbijem - što ću uostalom saznati sutra kad budem bila na pregledu.
malo sam smušena zadnjih dana zbog tog tečaja jer iako sam kužila kako je sustav rigidan, bila sam nabrijana i čvrsta da neću nikome dati da me pokoleba u mojim stavovima i željama vezano uz moj prvi porod. sada kad imam trbuh do zuba i kad slušam plejadu liječnika koji naglašavaju u svakoj drugoj rečenici "laici", počinje me loviti panika vezano uz cijeli plan poroda, a ne samo mogućnost da će me sutra netko zaprepašteno pogledati i reči da će me "po svijetskim standardima" inducirati.

kadica je još uvijek "nevina"