Identična tema, relativno dobro elaborirana "anti-preparati" strana:

http://forum.roda.hr/threads/76437-p...anje-imuniteta

Ne možeš ništa poduzeti za nju, ako misliš na pripravke za imunitet... iskreno, meni to uključuje i slane sobe, mislim da nema jednoglasnog liječničkog stava da su one učinkovite.

Možešporaditi na svom stavu da to prihvatiš i ustraješ ili se drugačije logistički prestrojiš (čuvalica, baka, barem u periodu studeni-travanj, naći nekoga ko čuva maks do 10 djece u grupi, ne shopping centri itd.), ako ti je ikako moguće.

Ako će tebi tako bit lakše - udri po tim preparatima.

Ako te mogu utješiti - uopće nisi sama u tome i to uopće nije tako rijetko, u svakoj vrtićkoj grupi je po par takvih, to nemma veze ni sa dojenjem, ni sa jelom, ni sa ičim, nego genetitkom, nekom eventualnom dijagnozom (astmatičari su osjetljiviji, neki koji redaju upale mandula ili uha trebaju se javiti ORL-u), i onome - kako ti je pao grah.

Ako te mogu još utješiti - nisi ti "kriva" što ti je tako pao grah, to nema veze s trudom, ne zaslužuje aplauze (bravo, mamice, kako vam dijete nikad nije bolesno), niti pokude (radite li na imunitetu? - to ti je, u stvari, nemoguće, ne može se na imunitet jednostavno utjecat i jednoj je liječnik rekao da bolje da djetetu mineralnu daje od svih pustih pripravaka, a na eterična još može i bit alergično).

Ono što se dogodi je da većina djece do školske dobi steknu imunitet, iako će osjetljice možda i dalje prve kačit infekti i završavat u komplikacijama, ali to nije nikome baš tako kao u vrtićkoj dobi.

Imunitet je prezeznut da bi se na njega jednostavno djelovalo tipa pij c vit i sve će bit super, ili daji matičnu mliječ, i petrovićev med i da vidiš.

Sretno!

Ja ti na tu temu imam trogodišnje iskustvo, koje je variralo od borbe prvu godinu, ispisa drugu godinu, upisa i novog razbolijevanja treću godinu, preparata itd.

Istina je da neka djeca nisu za vrtićki kolektiv i uopće ih nema tako malo. Moja sada ipak ide... ali nekako... imam i alternativu (tu imam sreće - baka) i prihvatila sam to da je često bolesna.