Još sam nešto zaboravila![]()
Ja mogu izdajati mlijeko ali to izdajanje nije nikad u količini toliko da bi napunilo nekakvu šalicu tj. npr. 50 ml nikada nebi mogla izdojiti tako mi se barem čini kada su cice i pune. Inače kada su mi grudi tvrđe i kada ih stisnem mlijeko koje izvire je gusto bijele boje u početku pomiješan sa žučkastim to je valjda taj kolostrum. Međutim kako beba cica često, tada moja cica nije više tvrda i kada je stisnem mlijeko koje izvire je blijedo tj. nekako vodenasto a ponekad se dogodi i da ništa ne istisnem. Mojim cicama treba puna tri sata najmanje da bi se napunile i bile lake za podoj mojoj bebi. Sve što radim ranije od tri sata tj. svi ti podoji su nekako "mekani" i čini mi se da ostavljalju moju bebu gladnu :? Zato mi se čini da beba tada provodi na mojim cicama sate i sate. Kada su mi pune cice osjetim to povlačenje mlijeka tj. cicanje intenzivnije nego kada su prazne. Možda se dogodi da mi promakne i njeno cicanje moje cice kao zamjenju za dudu koju odbija. Međutim kada su mi mekane cice ona se prihvati cicanja ali je svakih dvije-tri minute non-stop nemirna i nekako se sva rasteže i maše nogicama i rukama, kao da se bori da izvuče mlijeko . Tada ja stisnem svoju cicu opipam je cijelu i ako je skroz mekana ponudim joj drugu cicu. I tako se mi premještamo sa jedne na drugu pa ti podoji traju i po sati i pol. To je za mene jako iscrpljujuće.
Naime, taj manevar traje tijekom dana, a ona negdje u prosjeku oko 20.00 navečer legne valjda sva umorna od dnevnih akcija :shock: pa joj moja jedna cica dovoljna za uspavljivanje. I od tada se budi svaka 2,5 sata sve do ujutro u 6,00 kada počimlje ponovni manevar :?
Eto mislim da sam u detalje opisala svoj "problem". Čitala sam da se to događa kod bebe koje idu u nekakav " nagli razvoj". Što mi baš nije nešto jasno kakav poseban razvoj jer ona je stara svega tri tjedna i pomalo napreduje. :D
U očekivanju Vašeg iskustva, pusaod Marinele

od Marinele
Odgovori s citatom