Da se odmah ogradim , nisam ja za neuzimanje kontraceptiva pod svaku cijenu. Svatko nek procijeni za sebe. Sto se mene osobno tice, protiv sam i ne bi ih sama vise nikad uzimala. Vidjet cu kako ce biti kasnije, tj. kakvo cu misljenje imati.
Ja sam samo protiv nekih iskljucivih informacija tipa: nesto nikako ne moze biti stetno. Tko je taj tko garantira nekome da nece mozda!! dobiti rak ako se dvadeset godina kljuka hormonima???
Ista stvar je i sa drugim stvarima tipa cijepljenje itd. Normalno da medicinska struka i farmaceutska industrija sipaju iz rukava samo ono sto ide njima u prilog. Medijske kampanje, reklame na sve strane, doktori u koje imamo povjerenje, manipulacije podacima.....pa prakticki je nemoguce dobiti danas bilo kakvu objektivnu informaciju.
Ja sam prije drugog djeteta uzimala kao konc. sredstvo onu spricu sto se daje svaka tri mjeseca. Necu sada detalje o tome zasto mi je bila grozna. Doktorica mi je to hvalila na sva usta. Da bi onda dosla kod druge doktorice koja je dizala u nebesa spiralu, a za tu spricu izrazila samo sumnje i kriticko misljenje. Ova moja prva doktorica je, s druge strane, jako kritizirala spiralu. Pa ti sad budi pametan i vjeruj.
Moguce je da nekome nesto pomogne u odredjenom periodu zivota. Npr. kod problema s cistama itd. Ali, to nije nikako razlog da se sve druge popratne pojave odbace i da se kaze kako je to nesto a priori super.