Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Pravo na godišnji odmor

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno Pravo na godišnji odmor

Pozdrav svima!

Nova sam ovdje, ispričavam se ako sam pogriješila otvarajući ovu temu.
    Imam pitanje u vezi godišnjeg i bolovanja. Rodit ću krajem 5.mj. 2013. Ja bih već sada otišla na bolovanje i ako tako napravim neću imati pravo na godišnji za 2013. jer neću imati niti jedan dan efektivnog rada u 2013. E sada... kolegica mi je rekla da stječem pravo na godišnji ako ću raditi barem 10 dana u 2013. Je li to tako?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobro došla!
    Bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći, kao i rodiljni dopust, ne smatra se prekidom rada koji utječe na gubitak prava na godišnji odmor. Ukratko, ako koristiš prava s osnove rada (bolvoanje / rodiljni / roditeljski dopust) u 2013.g. imaš pravo na godišnji odmor. Nigdje u Zakonu ne piše da moraš biti barem 10 dana na poslu.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Hvala na dobrodoslici i odgovoru!

I ja sam pretrazila sve moguce zakone i nisam nasla odredbu po kojoj ne bih imala prava na godisnji ili bih trebala raditi tih 10 dana.
    Ocito je poslodavac mojoj kolegici, ciji me slucaj i potaknuo da postavim pitanje, neosnovano radio probleme i uskratio joj pravo na godisnji

Sent from my GT-S6500D using Tapatalk

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da ne otvaram novi topc za sitno pitanje, priheftati ću se tu.

Moram li nakon završenog roditeljskog dopusta raditi koji dan, pa početi koristiti godišnji ili mogu odmah sljedeći dan po isteku roditeljskog početi s godišnjem?
    Hvala

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne otvaram novi topc za sitno pitanje, priheftati ću se tu.

Moram li nakon završenog roditeljskog dopusta raditi koji dan, pa početi koristiti godišnji ili mogu odmah sljedeći dan po isteku roditeljskog početi s godišnjem?
    Hvala
    Obveza prisustva na poslu u određenom trajanju nakon roditlejskog dopusta nije propisana Zakonom o radu.
    Može biti propisana jedino internim aktima poslodavca, eventualno kolektivnim ugovorima čiji je potpisnik poslodavac. Isto znači, da ako nema nigdje u internim aktima propisano prisustvo na poslu nakon roditeljskog dopusta, ne može isto biti razlog neodobrenja godišnjeg odmora.
    No, korištenje godišnjeg odmora uvijek se dogovara sa poslodavcem. Znači, radnica ima pravo na isti, ali način i dužina korištenja dogovara se sa poslodavcem.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Da ne otvaram novu temu, ugurat cu se ovdje. Nadam se da mi nećete zamjeriti
    Radim od 1.7. 2014., ugovor je na odredjeno vrijeme, produzuje se dva po dva mjeseca, cak i na jedan mjesec...
    Zanima me kad stjecem pravo na godišnji?
    1.1. bi bilo 6 mj neprekidnog rada...jel onda imam pravo na "stari" godišnji? Onaj od 2014?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •