Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: udarac u usnu-podljev

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno udarac u usnu-podljev

Malac me jutros udario glavom u usnu i sad mi je tako nateklo da izgledam ko da se plastični kirurg opio prilikom davanja botoksa ili čega već ali najveći problem je što sa unutrašnje strane imam bolan podljev. Sad-čini mi se da sam negdje pročitala da tu skupljenu krv treba nekako istisnuti van pa da ne bi ni naticalo????? Zanimljivo-u ponedjeljak počinjem raditi. Na novom radnom mjestu,sa novom ekipom.... Ne želim baš ovako izgledati... Help. Dal da stavim leda? nešto?

Laura avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ajmee! Nemam pojma, samo ti šaljem i da ti do ponedjeljka splasne... suosjećam jer mi je danas stariji zafitiljio igračku isto točno po usnici, ali ne toliko jako. Sad bi trebalo otvoriti temu Jeste li vas kad djeca ozljedila
    Nadam se da će ti netko odgovoriti...

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo jedna bapska: namaži maslom ili margarinom, kažu da ne bi trebalo dalje oticati. Nisam probala.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Led je ok, naročito ako reagiraš brzo.

Ako je već prošlo više vremena, dvije stvari djeluju dobro - krema od arnike i heparin /ali heparin ne smije na otvorenu ranu, samo izvana na kožu gdje je podljev/.

Sretno!

Ont. dobro si prošla - meni je tako stariji razbio zub prednji, taman zadnji vikend porodiljnog...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.10.2012. at 20:51

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Laura prvotno napisa Vidi poruku
    Ajmee! Nemam pojma, samo ti šaljem i da ti do ponedjeljka splasne... suosjećam jer mi je danas stariji zafitiljio igračku isto točno po usnici, ali ne toliko jako. Sad bi trebalo otvoriti temu Jeste li vas kad djeca ozljedila
    Nadam se da će ti netko odgovoriti...
    Ovo sam i ja pomislila kad me K proslu noc lupila laktom u oko. (A redovito dobijem i nogom u bubrege.)
    Kokolo drzim fige da do ponedjeljka splasne.

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Danas je još gore,podljev se širi i na vanjsku stanu usne. Kad vražićak malo naraste upisat ću ga na boks! Peterlin,nemam pojma što je heparin-u kućnoj apoteci imam lekadol,octanisept,bepanten,sprej za nos.... Ništa od tog mi ne može pomoći.... Maslac sam probala staviti ali to je sa unutrašnje strane pa se brzo otopi. Sinoć sam malo pokušala smanjiti s ledom ali.... Ako uspijem ujutro na brzinu ću svratit do doktorice pitat može li ona nešto. A sve mi zvoni u glavi da podljev treba probiti da krv izađe i da će onda proći. Fuj! Ne znam gdje sam to pročitala.

puljanka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

kokolo danas je nedjelja, sumnjam da ti doktorica radi, možda hitna, ali bolje onda odi u dežurnu ljekarnu i tamo su educirani pa ti mogu pomoći. Sretno.

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ujutro ću do doktorice,prije posla.... A u nas su čudni u ljekarnama,kad je nedjelja onda žele samo "hitne" slučajeve,na ostale frkću ko da si ih probudio iz zimskog sna. Ali svakako ću probati jer me boli,sumnjam da ću ovako moći i jesti. I stvarno bi trebalo otvoriti temu Dal su vas djeca ozljedila... Da mi nije slučajno sin,tj. da mi je muž odavno bi bio iza rešetaka (malo crnog humora). Redovito me zvekne nogom dok ga presvlačim,ugrizao me za obraz,vrat,rame i ruku bezbroj puta,ima običaj na krevetu se bacati unatrag i ja nastradam u pokušajima da se on ne udari (tako je došlo i do podljeva),redovito sam bila ubodena s olovkom,štapom,igračkama..... Par puta me srušio na pod (bez većih posljedica),jednom sam se opekla jer sam gledala za njim,da ne iskrene kantu.... To je ovako na brzinu što se mogu sjetiti,a tek mu je godina dana.
    I najvažnije-kad smo došli iz rodilišta napravio mi je rupu na bradavici u koju je mogao stati mali prst. I to je trajalo mjesec dana. Uopće se toga ne želim ni sjetiti.
    Imao je ispunjenu prvu godinu,hahahaha.

puljanka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

A koliko je star?

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Godinu i mjesec.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kokolo prvotno napisa Vidi poruku
    Danas je još gore,podljev se širi i na vanjsku stanu usne. Kad vražićak malo naraste upisat ću ga na boks! Peterlin,nemam pojma što je heparin-u kućnoj apoteci imam lekadol,octanisept,bepanten,sprej za nos.... Ništa od tog mi ne može pomoći.... Maslac sam probala staviti ali to je sa unutrašnje strane pa se brzo otopi. Sinoć sam malo pokušala smanjiti s ledom ali.... Ako uspijem ujutro na brzinu ću svratit do doktorice pitat može li ona nešto. A sve mi zvoni u glavi da podljev treba probiti da krv izađe i da će onda proći. Fuj! Ne znam gdje sam to pročitala.
    Evo ti o heparinu: http://hr.wikipedia.org/wiki/Heparin

To je gel ili krema, imaš ga u svakoj ljekarni (komercijalni nazivi su hepan, heparin ili hepatrombin). "Razbija" modrice, tj. pomaže u razgradnji istih. Pomaže i protiv boli od podljeva. Korisno ga je imati u kući, jer to koristi i ako npr. krivo staneš i slično ili ako te muče vene. Ipak, nama je 90% primjene ovakvo - protiv modrica.

Nadam se da si riješila stvar.

Inače, google kaže da je i krumpir dobar protiv modrica - gle ovdje (nisam to prije znala): http://www.mojezdravlje.net/Bolesti/...i/Modrice.aspx

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Peterlin,hvala,našla sam bila i ja to na wikipedii,kupit ću ga jer i inače imam problema sa venama,modricama i tako pa nek se i to nađe u kućnoj apoteci . Danas je malo manji otok,manje i boli al je zato boja-ajme. Izgleda da ću na posao sa nekom jarkom šminkom iako nisam ljubitelj.
    Teta u vrtiću je skužila odmah a nisam progovorila dvije riječi sa ženom.
    Bar će me kolegice imati zašto zafrkavati....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Još sam samo htjela reći ovo - moj stariji je bio takav, ne toliko živ koliko nespretan i često me znao opaliti (od milja, ne od zločestoće). I svom tati je slomio most na prednjim zubima (skakao i opalio glavom) dok je imao neke 3-4 godine...

Ono što je pomagalo je da djetetu sustavno objašnjavam "To me boli, jako me boli, moraš paziti... znam da nisi htio ali nemoj mi to više raditi... " Razumiju klinci više nego si mislimo. Ako je to česta pojava, moraš djetetu svakako pomoći da shvati. Bit će on pažljiviji, možda ne svaki put, ali malo pomalo će naučiti. Sretno!

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Objašnjavam ali slabo to šljaka jer njega to onda još više zabavlja. Inače je čupanje svakodnevno ali kad mu kažem da je to ružno jer mamu ili seku boli on se samo počne smijati pa još gore. Jučer je i seku ugrizao za obraz,i njoj je ostala modrica. A tatu je u subotu ubo prstom u oko.
    Znam da zabranu razumije jer mu branim i da dira kantu ali onda se baš navrne na nju,smije se i gleda di smo mi i kad mu se približimo on je prevrne. Ah,proći će ga. Valjda. Nadam se. ??

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •