Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Ne želi se igrati i boji se dečkića?!

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    čak je neke dečkiće simpatizirala, a onda od jednom je počela plakati da se boji dečkića i sad oni ne smiju prati ruke tamo gdje je za curice (imaju podijeljeno i naglašeno koji je za cure, a koje za dečke), pa onda nije htjela ni sjediti za ručkom sa dečkima, sad hoće, ali čim nešta ne želi, a ne želi sudjelovati u miješenju tijesta, npr. jer se boji dečkića i ne želi zamazati ruke (doma si zamaže i kosu i nije joj to neki problem) i to je sad uglavnom isprika za sve. Zadnjih tjedan dana ima jedan dečkić koji joj je draži, ali ne razgovara ona s njim ili se igra, nego joj se čini dobar. Meni se sad to, uglavnom čini kao isprika/izmišljena za nesudjelovanje, ali odgajatelji su čak spominjali razgovor sa psihologom, jer možda ima traume vezane za dečke....Naravno, da ništa takvog ne postoji ni u tragovima i normalno se je igrala sa susjedima, curama i čak više dečkima jer su slični po dobi, a ne mislim da je i nešta u vrtiću moglo izazvati "traumu".
    moram li priznati da me boldano jaaako bode uoči, zašto od malena tako ograničavati djecu, djeca su od takvih muško-ženskih gluposti tolko istraumatizirana. Ni doma nemate posebno za ženske i muške. Tamo gdje je manja gužba tam se ide.
    Djeca hoće nešto raditi, pa dođe neko pa veli dečko ne smije vozit kolica i dete koje je voljelo vozit kolica odma je pokuđeno, možda se to i slično desili i njoj, jer samo dečki smiju popravljati aute i voziti se jaaako brzo. a cure moraju kuhati i spremati. Kužiš li poantu, možda da u tom smjeru porazgovaraš s tetom.
    Imam i mušku i žensku decu smiju se igrati s čime hoće taj čas.
    Kolko puta sam se s bakama posvađala ( ne našim) u parku jer su pričale kaj je za dečke , a kaj je za cure. Frendica koja ima klinca malo mlađeg od mojeg malom iz inata kupila kolica, posle i dala bebu, tak da je i moj jaaako rano dobil bebu.

Inače ovo ljeto smo išli na radionice u kojima je bilo puno bojanja, i sličnih aktivnosti, i naravno stalno smo bili zmazani, tak idemo mi se oprat i tam i muški i ženski WC, ja s dvoje klinaca i hrpa same djece, cure uredno ulaze u ženski, i peru se, do sutra, mi uđemo u muški ( s ženskim detetom, moja ne komentira jer je učena liberalnom odgoju što se tiče toga) i peremo se i zamisli dođe jedan dečec cca 9 godina, i neće on na drugi umuvaonik se prat jer je ženska u muskom Wc, pa ko je tu lud.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.10.2012. at 07:47

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •