Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 146 od 146

Tema: prekooceanski let s malom bebom

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Al jel ti ista cifra osiguranjd, tj. Jel ti pokrivaju troskove lijecenja do istog iznosa?

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Mi uvijek uplatimo putno i zdravstveno osiguranje. Možeš napraviti preko interneta. Srećom nam nikad nije trebalo, ali sam uvijek mirnija što ga imam. Nešto zdravstvenog ti je možda pokriveno i nekom kreditnom karticom (npr. Zaba to ima u nekoj lepezi), ali to je obično samo za nositelja kartice.
    Obiteljska lepeza (60kn/mj) pokriva 4 članova obitelji. Mi smo sa time išli. No, treba baš pročitati što koja kuća nudi jer ono što zaista pokrivaju je prilično malo nedajbože da se nešto nekom desi. Jedan frend iz školskih dana je tako otišao prošle godine na Karibe, imao gadnu prometnu koja je zahtjevala traumatologiju, tamo ju nije bilo, obitelj mu je platila avio prijevoz do Kanade nekih 20.000 CAD :/

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ne ne ne za nas 4 (cetri) 800 (osamsto) kuna
    Ok, sad mi je jasno

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cure, zna li tko da li AS ulazi u 23kg prtljage?
    jedva su mi iskopali informaciju da beba ima pravo na 23kg prtljage + kolica koja mogu ici u prtljagu ili do aviona. ali za AS mi ne znaju reci.
    i da li je onaj "gepek" kod ulaza u koji idu kolica ako s njima ides do aviona, isto onako "opasan" kao obicni? ako cu stavljat AS/kolica s torbama, onda cu ih i zamotati u onaj najlon sa zrakom, al to cu morat raditi na aerodromu, s obzirom da cu do aerodroma doci s malom u AS. strah me ako idem s kolicima do aviona da ce mi se bez te zastite razvaliti, a narocito me strah za AS. kako cu znat jel napukla ili ne :/

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako ju nosis do aviona, i ne predajes sa koferima, taj "gepek" nije tako opasan.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

beba ima pravo na 23kg samo ako plaća kartu, ako ide u skycot i ima jeftiniju kartu (odnosno sjedi na roditelje) ima pravo na manje, prije 6 god kad smo mi bili sa malom bebom imala je pravo na 10 kg a to se sigurno promijenilo.

nama su kolica dvaput bila preko oceana i koristili smo ih za oba klinaca i stvarno su očuvana, nikad problema.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

na vise mjesta (pleso, croatia airlines, lufthansa...) da beba do 2g ima pravo na svoju prtljagu koja je 23kg kao i svake druge osobe ali nema pravo na 9kg rucne prtljage jer nema svoje mjesto vec sjedi u krilu.

znaci to mjesto je cist ok, nece mi se razbit nista

jel smijem nositi grickalice za stariju?

i jel beba prolazi rengen/skan?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svi prolaze scan, odnosno s bebom u rukama ces proci kroz scan gate.
    Inace, ja grickalice kupim nakon security checka (duty free), te smijes u avion. To mi je jednostavnije.

(slightly off: E. su nedavno procekirali nakon scan gate-a, iako nije nista zvonilo, naravno uz siroki osmijeh policajke, tako da je mojoj to bilo bas zabavno. Prvo su me pitali da li smiju.)

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

jel smijem nositi grickalice za stariju?
    Naravno da smiješ. Ograničenja su samo na tekućine.

Za ulazak u neke zemlje ne smiješ unositi otvorena pakiranja hrane, voće, povrće, mesto il. Toga se moraš riješiti pri ulazu u zemlju prije carinskog pregleda. Ali i tu, ako imaš, ne znam, slane perece uoriginalnom pakiranju, smiješ prenijeti.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne moras prolaziti scan nigdje, imas pravo odbiti i traziti rucnu pretragu. Odbila ja u Minneapolisu zadnji put, zbog trudnoce. Onda su me prepipavali i sve pet.

S hranom u carryonu nisu prezahtjevni, mi smo imali cak i jabuke, a nisu rekli ama bas nista. Jedino stvarno paze na tekucine.

Nama prtljaga od 23 kile nije prosla niti jedan jedini put, vec je limit od 50 lbs (22.67kg) obicno zaokruzen na 22. No uz malo svadje, sve se moze, pogotovo na Plesu. Do sad smo uvijek uspjeli checkirati prtljagu do krajnje destinacije vec u Zagrebu, tako da poslije nitko ne zvoca zbog prekoracenja limita (blagog) i slicnih problemcica.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može li pitanje kaj ti misliš u tih 23 kile za malu strpat ( moj celi ormar za klinca i klinku je puno manje od te kilaže), jer računam da buš ipak nekaj i u novom svetu kupila,pa računaj da i to treba teglit ovamo.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni as nije ulazila u tu dozvoljenu tezinu prtljage, nego je gledana odvojeno, kao dio kolica, i kao takva je mogla u avion neovisno o tezini ostale prtljage. To je bio let od sas-a do Finske. Posalji mail lufthansi pa pitaj.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ni ja ne bih čekirala AS kao prtljagu. Koferi su podvrgnuti svakojakim tumbanjima, bili omotani ili ne. Nije to sigurno. Radije bez AS, pa tamo iznajmiti, nego u prtljagu.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako nosiš AS da bi ju tamo koristila kao AS u autu, onda svakako provjeri ima li sva odgovarajuća odobrenja za US. Naime, prema mojem iskustvu, AS namijenjena Europi ne mora biti u skladu sa zakonima u US. U tom slučaju ti se možda više isplati iznajmiti ili kupiti AS tamo. O tome će više znati Rodina autosjedaličarska ekipa.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moja nije isofiks, veze se pojasom. Nije mi palo na pamet da ona ne bi odgovarala, ajmee.

znala sam da sam jos nesto htjela pitati...ako kojim slucajem nece dojit dok slijecemo i bude ju bolilo, jel i naknadno gutanje pomaze?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mislim da nema veze isofix ili pojas i nije stvar u tome odgovara li ili ne nego je to vezano uz standarde i testove. Naše sjedalice onaju onaj neki certifikat sa slovom E, američke pretpostavljam nekakav drugi certifikat. Znam pouzdano, kad smo se trebali seliti u Australiju, da sam provjerila i da nam ni jedna naša Romerica ne bi bila prošla u Au.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Sad me muz zaspotao kako gubim vrijeme na to, a prosle godine se vozio u 3 rent a cara i svi imaju jednaki pojas odozada ko i nasi auti i da ne zna sta ja filozofiram.
    Znaci, zakonski ne bi prosli? Ono, ak nas zaustavi policija i kaze, ovo nije odgovarajuci nacin prijevoza djeteta jer AS ne odgovara US standardima?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da, tako bi bilo u našem slučaju - naša Romerica jednostavno nema odgovarajući certifikat. Što se pojasa tiče, ne bi ju bilo problem montirati u bilo koji auto.

Žao mi je ako sam unijela pomutnju, namjere su mi bile dobre. Mi smo na kraju, za malo novaca, prošli puta u Australiji jednostavno iznajmili sjedalice. I to mi je na kraju bilo 1000x jednostavnije nego da vučem svoje.
    Posljednje uređivanje od Freja : 27.11.2012. at 17:23

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U principu nema sansi da bi ti policija pregledavala autosjedalicu, od modela, marke, nacina na koji je instalirana. Bitno im je da je imas, a tvoj problem je ispravnost, certifikat i eventualna mogucnost naplate od osiguranja u slucaju nesrece ili stete.

Policija, zapravo, ovdje ne pregledava nista i nece vas zaustavljati osim ako vas uhvati u prekrsaju. Rutinske kontrole su gotovo nepostojece.

Sto se kofera tice, vrlo lako je doci do 22-23 kile, pogotovo s toplijom odjecom. Sjedalicu i kolica nemoj nikako stavljati kao prtljagu (niti ne mozes, osim ako za to ne zelis platiti kao za dodatne kofere, sto ce s polaskom iz Zagreba biti preumobolno skupo), a niti jedno se ne racuna u kilazu, vec u dozvoljenu opremu za bebe (takva je situacija i s osobama s PP; njihova oprema se takodjer ne broji).

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Da, tako bi bilo u našem slučaju - naša Romerica jednostavno nema odgovarajući certifikat. Što se pojasa tiče, ne bi ju bilo problem montirati u bilo koji auto.

Žao mi je ako sam unijela pomutnju, namjere su mi bile dobre. Mi smo na kraju, za malo novaca, prošli puta u Australiji jednostavno iznajmili sjedalice. I to mi je na kraju bilo 1000x jednostavnije nego da vučem svoje.
    ma sve ok i ja sam o tome u jednom trenu razmisljala jer znam da oni imaju drugaciji peg perego, maxicosi, britax, no ne znam zasto. Razmisljali smo o najmu, al nasa odgovara i kolicima, a preskupo mi je sve unajmiti.

Kaae, rekli su mi da kolica ne ulaze u kilazu makar islamu cargo tj. S kofrima. Jer sam rekla da ona sama s AS skoro toliko teze, a di je jos kofer s robom za bebu. Planiram dio kolica u kojima sjedi stavit s koferima skup s busterom, a AS namontirat na kolica i nosit do aviona.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pretpostavljam da je glavna razlika kod istih proizvodjaca LATCH nasuprot isofixu. Tu tek pocinju razmisljati o isofixu (uvest ce ga, valjda, kroz par godina), a s nase strane ne postoji LATCH. Pojas je stvarno pojas, ali mislim i da se konvertibilne sjedalice (tj. kako god da se zovu one sto mogu ici od novorodjenceta do tko zna kad) montiraju u pravilu drugacije nego kod nas.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi imamo Britax convertible za dob od novorodjenceta do ko zna do kad, LATCH, montira se s dva kratka pojasa dole koja idu u kuke (kao isofix) i jednom tackom za sidro pozadi.
    Pojasevima u 3 tacke moze svako sediste da se montira.
    Nama kolica nisu racunali u prtljag, imali smo viska 2 kofera i platili so 50 evra svaki, sto je nama nije bilo skupo, selili smo se.
    Kolica su quinny buzz, znaci isla su iz 2 dela.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja kolica su britax i isto imaju dva dijela (nisu klasicna kisobran) i kad se sklapaju ta dva dijela se odvajaju. fizicki.
    sad sam se sjetila da sam ih kod prvog otvaranja strgala, tj, slomila onu ruckicu koja fiksira kolica kad su zaklopljena i da mi treba neka spaga da ih zavezem jer se inace otklapaju...kvragu.

i jucer sam napravila popis apoteke: lupocet sirup, lupocet cepici, rojazol gel, operil baby, efedrin za bebe, baby propolis i MM mi je rekao jesam li sigurna da to mogu preko granice. mogu li? :D
    uvijek nosim takve stvari za koje ne znam mogu li ih nabaviti. mislim, znam da tamo ima sve to, ali ne znam kako bi ih uopce u ljekarni, da mi trebaju, trazila.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

i jucer sam napravila popis apoteke: lupocet sirup, lupocet cepici, rojazol gel, operil baby, efedrin za bebe, baby propolis i MM mi je rekao jesam li sigurna da to mogu preko granice. mogu li? :D
    uvijek nosim takve stvari za koje ne znam mogu li ih nabaviti. mislim, znam da tamo ima sve to, ali ne znam kako bi ih uopce u ljekarni, da mi trebaju, trazila.
    Možeš. Bilo bi dobro da barem za tekuće stvari imaš nova pakiranja, neotvorena. I nosi s kutijom. Najgore što ti se u vezi s time može dogoditi je da to moraš baciti pri ulazu u SAD. Nas su bez problema pustili u Au, a oni su izrazito strogi s hranom i lijekovima.

Ako to nosiš u avion, pazi da ti ulazi u ukupnu količinu tekućine dopuštene po osobi: max 1 l, najveće pakiranje po komadu 100 ml i sve mora stati u onu vrećicu sa zipom od 1 l. Neke zračne luke dopuštaju da imaš i više tih vrećica dokle god količina ne prelazi 1 l, no negdje baš gnjave pa moraš prepakiravati i trpati u jednu, odnosno baciti ono što ne stane. Zez je i što negdje traže da i masti i gelovi idu u tu vrećicu, drugdje samo tekućine. Najbolje ti je provjeriti na stranicama zračne luke preko koje putujete. Kontrola prtljage koja ulazi u avion prolazi se u svakoj zračnoj luci u kojoj se ukrcavate.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mozes sve to nositi, svejedno je li u carry onu ili u checkiranoj prtljagi. S obzirom na to koliko vas ima, nije bas bitna ni kolicina, osim sto mora biti u tim bocicama od 100ml maksimalno. Nas nikad nisu trazili da sve bude u jednoj vrecici, a ponekad mi uopce nije bilo u vrecicama vec sam vadila pojedine predmete, tipa vode za nos, itd.

Rojazol ovdje neces naci; svakako nosi sa sobom. Operil je isto sto i Afrin, a razlika je u kapaljci/bocici. Meni je bitno da se u nos moze kapati, a ne spricati, pa dovlacim Operil iz Hrvatske, ali moze se i s Afrinom, samo treba okrenuti bocicu naopacke i cekati da krene kapanje. Afrin, naravno, postoji i u baby verziji. Lupocet je isto sto i Tylenol, imas ga gdje god se okrenes, naravno i u baby dozama/pakiranjima. Najbolji cepici su navodno FeverAll, takodjer acetaminofen/paracetamol. Za Efedrin isto ne znam, lako moguce da ga nema u slobodnoj prodaji u apotekama. Sto se apoteka tice, skoro svaki ducan ih ima, tako da nema sansi da ne nadjes. Ove over-the-counter stvarcice mozes kupiti u svakom Walmartu, Targetu, Walgreensu, CVS-u ili gotovo bilo kojoj drugoj robnoj kuci ili supermarketu. U ljekarnama ne trazis nista, sve ti stoji na polici i uzimas sama.

Ono cega nema su, takodjer, kreme poput belobaze, a uzasno je tesko naci i panthenol.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 29.11.2012. at 07:41

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

uf, fala ti za info. a bas sam mislila ne nositii rojazol, jer, kao, nismo valjda toliki pehisti da ce bas tada dobiti soor. ok, nosim rojazol i efedrin jer su one bas za male bebe s 0,25%. mozda ponesem i cepice, a sirup tamo uzmem ako ce trebati. operil treba meni i to na putu jer mi se, pas za inat, nocas zacepio nos. jihaj.

spremila sam malo zitarica u vrecice, valjda nece radit problema oko toga. ne da mi se tamo proucavati koje su koje i kakve nit mi treba kutijetina.

i nervozna sam za poluditi. trebam smisleno pakirat kofere i u 4 ujutro trebamo krenut.
    btw. kako me muz ismijao kad sam rekla da cu nam napraviti sendvice za put

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da tu klopu možeš staviti i u kofer, ak imaš malo više

uzmi vagu i vagaj kofere

sretan put

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

leonisa, kad krećeš?
    više?
    da se riješimo svih ovih pitanja?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leonisa, sretan vam put. Nadam se da ce sve proci glatko.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hvala

apri, nocas

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

uh, dobro je
    nadam se da ne nosiš ništa čime se možeš spojiti na internet

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

odoše oni! sretan vam put leo, uživajte
    sad bi cvijeta rekla: a vidi ove apri!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

leo uzvajte, zavidim vam

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    leo uzvajte, zavidim vam
    ma na čemu joj zavidiš
    te ne zna što će sara jesti
    te ne zna što će piti
    te nema međunarodnu vozačku
    te nema čašicu primjerenu za tu dob
    te ne zna šta će s kolicima
    te ne zna jesu li autosjedalice prilagođene američkim standardima
    te ne zna ulazi li joj sjedalica u maksimalnu dopuštenu kilažu...

uz tolike probleme... ma ja ne bih ni išla

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma kad sjedne u avion i serviraju joj najgoru pizzu na svijetu zaboravit ce i na kolica i na sjedalicu i na rooming

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma kakva pizza, tjestenine su u modi. I sendvici od mokrog kruha s nekakvom pljeskavicom od jajeta.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

si ti rodila?, leo fura pršuta i slane srdele da se malo profešta Dan republike

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naravno da nisam rodila.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Sretan put leo!

Kaae jel tebi ono prosa termin? 26? Ili sam nešto krivo pohvatala ... u svakom slucaju je jos malo jel da?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prosao, prosao. Danas smo 41+4... :slon:

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Joj znam kako ti je :hug: meni je (prvi) termin za zhabicu bio 26. a rodila sam na današnji dan
    A ti još tjedan više iščekuješ :huh:
    Nadam se da će uskoro krenut i proći sve kako si želiš
    Posljednje uređivanje od zhabica : 30.11.2012. at 12:39

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

oooh, sretan rođendan slatkoj zhabici!
    (nije da nismo znali dok nisi spomenula, ali samo maaaalo smo smetnuli s uma... na jedno prijepodne, ništa strašno )

kaae, držim fige, kad god nam šunko došao, dobro&zdravo došao i jednako tako te našao!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    oooh, sretan rođendan slatkoj zhabici!
    (nije da nismo znali dok nisi spomenula, ali samo maaaalo smo smetnuli s uma... na jedno prijepodne, ništa strašno )

kaae, držim fige, kad god nam šunko došao, dobro&zdravo došao i jednako tako te našao!
    :smn: Hvala!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala!

I sretan rodjendan zhabici!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo, da napisem, osim da nam je bilo fenomenalno, da je putovanje s bebom, piece of cake

preskocit cu domace i CA, za njih sam namjenila jedno pisamce kritike, al lufthansa, njemici i ameri...totalan rispekt!

u CA sam oba puta morala sama traziti pojas i za bebu, na povratku sam zvonila kad je avion vec krenuo da mi dijete nije vezano i pojasevi su im...cudni. naqime, nisu fiksirani i kako se beba mice, oni popustaju. na odlasku mi se stjuardesa za to ispricavala i nije moglaq vjerovati. na povratku su okretali ocima zasto uopce pojas i trazim...

kad smo sletili u frankfurt, kolica su mi odmah dovezli cim smo sletili, na carini su nas ugledali cim smo stali u red i pozvali na novu traku koju su otvorili samo za nas.
    na ukrcavanju ista stvar.
    pitala sam ih da li mogu napraviti rosadu tako da muz sjedi pokraj nas, bez beda su to napravili, uzeli kolica.
    u avionu smo odmah dobili pojas za bebu i rekli nam da ce nam montirati krevet cim poletimo, tako su i napravili. dobili smo krevetic s cistom plahtom i dekicom. ja sam nosila i svoje, pa sam to stavila preko njihovog. svako malo su dolazili i pitali trebamo li sta, ja sam se ustajala x puta jer sam bila zedna, pica su stajala da ih sami uzmemo kad oni ne setaju i nude nas. dali nam i kasicu za bebu, imali su viska pa su nam uvalili jos koju staklenku.
    na odlasku smo sjedili uz prozor i osim spektakularnog pogleda, to mjesto je koma jer siba klima i smrzli smo se, a sara je imala kapicu dok nije lezala i spavala. u povratku smo sjedili u sredini i ta mjesta su puno bolja- nema klime
    iako bas i nije spavala, podnjela je put odlicno.
    cim smo sletili, kolica su nas opet cekala, a kad smo dosli do carine i kilometarske kolone, opet su nas poslali na zatvoren salter koji su za nas otvorili. ista stvar s emigratskim salterom, izvukli su nas nakon 1minute stajanja iz reda.
    ma da bi rijec rekla. fakat sam bila impresionirana. cak je s nama prolazio i muzev kolega koji je s nama putovao.

na povratku su nam rekli kako nemaju obiteljski salter pa da napravimo sami cekiranje preko automata i predamo prtljagu na brzom salteru za prvu klasu.
    tamo su nam upakirali u najlon obje AS.
    na ukrcavanju su nas uzeli preko reda, sami. ni jednom nisam isla ista traziti. preuzeli kolica kod aviona, pitali da li nam trebaju u frankfurtu ili da ih proslijede za zagreb, rekla da trebaju. docekala nas cim smo sletili.
    tretman u avionu super.
    iako je bilo u nasem dijelu aviona preko 7 djece ispod 2g i non stop je neko vristao i plakao, iako smo bili smjesteni odmah uz stjuardese koje su bez pauze rondali, sara je skoro cijeli let preko oceana prespavala.
    carina u frankfurtu, opet preko reda, u oba smjera. ukrcavanje takodjer. uzeli kolica.
    i onda CA...opet problem s pojasem kojeg nisam dobila, a prije poletanja su isli po avionu i brojali koliko je djece. opet pojas nije dihtao.
    slijecemo, kisa.
    izlazim medju prvima da preuzmem kolica da se ne smoce, kolica nema. kazu donjet ce ih unutra. dolazimo unutra, guzva. pitam zaposlenika za kolica, kaze da ce doci s koferima. na rukama mi sara koja spava. pitam, prvi put jel moram cekat u ovom ogromnom redu, kaze, ako nas ostali putnici puste...ostajem u redu. prolazimo carinu, dolaze koferi, preuzeli kofere, sara mi i dalje na rukama spava jer je zaspala prilikom slijetanja, kolica jos nema. stizu, skrooooz mokra i ja ludim i zahvaljujem muzu sto me nagovorio da spakiramo AS u povratku, a ne gornji dio kolica jer bi ju doma vozila u totalno mokroj AS.
    i drugi roditelji s malom djecom su nezadovoljni tretmanom, medjusobno negoduju.

moram reci da sara ni jednom prilikom poletanja i sletanja nije dojila, pila, jela, dapace, bila je vidno uzbudjena i promatrala sve oko sebe mlatarajuci nogama. nije ni jednom zaplakala.

vise od 2 tjedna preko dana sama s njih dvije bilo je zaista lakse nego sto sam mislila. svugdje bile, svasta vidjele.
    jedino sto je bila neispavana jer smo stalno bile u pokretu pa se nije imala kada naspavati. cak je i vremensku razliku odradila u 2 dana, s tim da se budila u 5-6 ujutro po lokalnom vremenu, sto je fenomenalno.
    za razliku od povratka kad vec drugu noc tulumari

eto, ako nekom pomogne ovaj topic oko nedoumica i milijun pitanja i filozofiranja (apri :p) i potakne na put, super. meni je

i jos za kraj- imali smo 4 torbe, 2 AS koje su isle kao prtljaga, kolica i AS se ne broje kao komad po osobi niti im tezina ulazi u racunicu. gore smo nosili 2 kofera rucne prtljage te tri ruksaka.
    svaki putnik moze nositi po 1 kofer plus djeca kolica i AS, dok rucnu prtljagu mogu oni koji imaju sjedece mjesto (znaci bebe ne) plus torbica/ruksak/laptop.
    eto, to mi nisu ni u CA znali reci sa sigurnoscu kada sam ih kontaktirala prije puta.

jos jednom, hvala svima na odgovorima, savjetima i lijepim zeljama
    Posljednje uređivanje od leonisa : 20.12.2012. at 12:04

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A ja bih sad ovu temu malo osvježila!
    Putujemo sa šesnaestomjesečnom curom. (Idemo tetki!!) ne nosimo kolica, ne nosimo lijekove... Nema svoju kartu, znaci u nasem krilu je. Ponijet cemo stvari za zabavu. Sto ste sve radili s njima u avionu, 9 sati? A usput vam je jos potpuno neugodno putovati avionom.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •